Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Zakladatelko, v 17 neřeš oprávněnost nástřihů. Méně je někdy více.
@Litta píše:
Rozumím, takové ty maličkosti, co byly samozřejmostí a najednou jsou jen velkou vzácností. A ani s tím hlídáním to nebude jako dřív, budeš mít dítě v hlavě pořád. Ale na druhou stranu je to prostě hezké.
Já se tedy necítím až tak úplně zbytečně, jako jsem to zdramatizovala výše. Aspoň mám čas na školu a možnost být v práci kdykoli potřebuji a jakkoli dlouho (dělám ve výzkumu, takže to pro mě smysl i zábavu má a ta flexibilita je taky moc fajn). Ale z nějakých párty jsem už vyrostla… A přijde mi zvláštní, že takovou touhu po vlastní rodině mám, protože s mými rodiči i sourozenci jsme si hodně blízcí, často se vídáme, ve všem se podporujeme,… tak proč se za tím tak ženu, proč mi to chybí?Asi dobré bydlo.
Já ti povim proč. Právě proto, ze jsi zažila to kouzlo blízké rodiny. V rodině to mám to same, mela jsem nádherné dětství, s rodinou za sebe dychame, nejen s rodiči, ale třeba babičku mám i vytetovanou u srdce. A strašně moc jsem chtěla byt mamou, protože jsem viděla, jak u nas všechny mámy září
je to skvěle, ale občas bych si taky dala svobodný víkend v kině ATP..:-)
@Litta tak 25 a 17 je veliký rozdíl. Podle mě je právě věk kolem 25 nejvhodnější na první dítě ![]()
@Litta píše:
@Helileli @jdukolem No, takže jak píšu: sobeckost a lenost.Teď je otázka, jak dlouho to bezstarostné mládí má trvat. Mě už fakt nebaví, válím se doma 25 let.
![]()
to není ani sobeckost a ani lenost - velmi se mýlíš a vidíš to velmi radikálně.. ale na to přijdeš časem
ovšem v 25 letech mít prázdný život a očekávat! že mi ho děti naplní je také na pováženou..
Já měla první díte až ve 29 a kolikrat si říkám, že lituji, že jsem ho neměla už třeba ve 20.Jinak nefandim dnešímu trendu mít první dítě až po 30.Myslim, že hodně dnešních žen to odkládá, jak to jde. Hlavně kvůli své pohodlnosti.
Nevím, co jsou to biologické hodiny, nikdy jsem to necítila.
@LadyBrigit píše:
Já měla první díte až ve 29 a kolikrat si říkám, že lituji, že jsem ho neměla už třeba ve 20.Jinak nefandim dnešímu trendu mít první dítě až po 30.Myslim, že hodně dnešních žen to odkládá, jak to jde. Hlavně kvůli své pohodlnosti.
neviděla bych v tom pohodlnost. Řada holek dělá vysokou školu a pak se snaží upíchnout v nějaké práci. Pokud se ještě k tomu chtějí podívat ven, cestovat, vytvořit si nějaký základ, na tom nevidím nic špatného, naopak. Některé věci se s dětmi těžko dohání. A pak je to ještě jedna věc - partner. Ochota jít do oboustranně chtěného rodičovství není u mladých mužů úplně automatická.
@LadyBrigit píše:
nesmysl.. hodně žen studuje, chce získat praxi, dobrou práci a to nějaký čas trvá a s dětmi to prostě je jiné, mnohem těžší..
@jdukolem píše:
nesmysl.. hodně žen studuje, chce získat praxi, dobrou práci a to nějaký čas trvá a s dětmi to prostě je jiné, mnohem těžší..
přesně. Pohodlnost to není, naopak zodpovědnost.