Dítě leze z korbičky, ale ještě nesedí, co s tím?

1.7.26 07:26

dite leze z korbičky, ale jeste nesedí co s tím?

Zdravim mám dotaz jak je to s těma kočarkama… malá bude mít zachvíli 7měsícu. Je hodně malá má 6 kilo ale je extremě aktivní dítě. A je hubena a dlouhá takže se uz skoro nevejde do korbičky. Od tohoto tydne je od konce do konce. Navíc se v kočaru sama otáču a snaži se vylézt ven. Je fakt hodně hodně mrštná. Včera jsem v těchto vedrech nahodně zistila, že umí sedět sama. Dala sem ji do lavoru s vodou, aby se trochu ochladila jak byla voda vlažna tak nechtela ani na zada ani na břicho a strčila pod sebe zadek a seděla, bez opory. Ale sama se do sedu ještě dostat neumí. Samozřejmě ji až na tuto vymečnou situaci nedavam do sedu, krmim ji v lehátku… každopádně chci se zeptat myslíte si, že ji za tyden dva mužu dát do sporťáku nebo bych měla čekat až se sama dokaže posadit? mě to prostě začína připadat nebezpečny ta korbička, kdyz se nachvili otočim tak ji čas od času načapu jak ma hlavu ruce venku.

Příspěvek upraven 01.07.26 v 07:32

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
36390
1.7.26 07:30

Dala bych ji klidně už do sporťáku, ale v leže a kšíry ať nevyskočí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1.7.26 07:30

Ještě bych jen chtěla dodat, že dopředu počítam s tím, že v leže ji ve sporťaku asi neudržim. je fakt zvykla se v kočaru točit na břicho a hlavně čumět ven.. takže hadam, že když ji připoutam a položim na zada tak tam nevydrží dlouho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36002
1.7.26 07:34
@pavlina161 píše: Více

Ve sporťáku se neotočí, bude připoutaná

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4170
1.7.26 07:38

A co ji vozit v korbicce na břiše pripoutanou ksirami? Nebo se pak točí i zpět?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9294
1.7.26 07:41

Je zvědavé. Chce vidět, zkoumat. To je normální.
Některé korbičky mají odepínací přední část. Někdy dětem stačí, že se tahle část otevře a vidí. Vidím, že tak jezdí hodně miminek. Leží na břichu a sledují před sebou.
Dala bych do sporťáku. Však tam se dá opěrka zad hezky polohovat. Bude mít rozhled kolem sebe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1.7.26 07:50

Ona se zveda na napnute ruce na břiše a kouka z korbičky ven. Otačí se sama v kočaru ze zad na přicho a zpatky… prostě nějak pokrči nohy a dokaže to i v tom malem prostoru… ale u te příležitosti kdyz je na břiše tak se snaží otočit jakoby hlavou obraceně/ k nohám nebo přelézt přes okráj ven… když ji točim zpatky na záda tak se vzteká a taky si teda často začne přitahovat hlavu a dela sklapovačky, když se ji snažim udržet v nejake poloze co ona nechce… takže proto tušim, že sporťák v leže nebude asi uplne dlouhodobe funkční možnost… ale zkusim pohledat nějake kšíry do kočarku s kterejma se bude moc dal otačet

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13042
1.7.26 07:54

Mně to přijde jako normální situace, dítěti jsem dala kšíry, jezdila jsem 4 měsíce s kšírama, než si sama sedla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9294
1.7.26 07:56

Už nebude jen ležet na zádech. Chce rozhled. Musíš přijít na to, jak ten rozhled dítěti zprostředkovat. Za chvilku si sedne. Je jen otázka času, kdy na to přijde, jak na to. Klidně bych dala do sporťáku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4741
1.7.26 08:23

Normálně kup kšíry do kočárku, vozila jsem tak syna do deseti měsíců než začal sám opravdu sedět. Automaticky jsem ho v kočárku dala na bříško, přilnula kšíry a on si už tu polohu našel sám, boudičku měl sklopenou, často koukal ven na kolinkach, později ve zřízeném sedu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22290
1.7.26 08:30

Přídavné kšíry, ne ty kočarkové, kde je dítě na pevno. A ve sporťaku má větší rozhled, kočàr není tak uzavřený a nemusi být úplně vleže, můžeš dát opěrku trošku výš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3722
1.7.26 08:31

Koupila bych kšíry. Něco jako toto: https://www.nejbaby.cz/…mar/cervene/

a do toho dítě přikšírovala v korbičce.
Jinak že dítě nechce v 7 měsících v kočáru pouze ležet mě vůbec nepřekvapuje.
Naše děti klidně v 9,5 měsících chodily a udržet v leže v kočáře (doba bez spánku) nebyla možná tak od 5 měsíců.

Já bych tedy takové dítě dala do sportáku naprosto v klidu, ale to mě tady některé matky zabijí :-)

Příspěvek upraven 01.07.26 v 08:33

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1.7.26 08:32
@Menton píše: Více

a mohl si s tema kširkama sam lehnout a spat? nebo si ho musela přetačet?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68
1.7.26 08:32

Kširy jak uz radi ostatni. Ja ho nechala na zadech jen na spani, po probuzeni sel hned na bricho, to jsem ho pripnula a on sel na kolena, popolezl, drzel se kraje korbicky, pak i stoupal a delal blbosti. Tak jsme jezdili nez sedel, to bylo pozdeji, treba v deviti mesicich.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3722
1.7.26 08:33

@pavlina161 https://www.nejbaby.cz/…mar/cervene/

může se normálně pohybovat, klidně klečet, stát.

Podobné kšíry (jen kožené) se používaly za našeho dětství a normálně jsme s tím taky fungovaly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí

S4

• (3.6) + 69 recenzí