Poradna na téma rodinné právo
Mgr. Zoltán Duna
Ach jo, zakladatelko. A počkej po porodu. To teprve bude mazec. Chudáci děti ![]()
@astoret píše:
no dobře, ale co to má společného s jeho synem., máte ho tam jen párkrát v týdnu, tak to snad oželíš, ne? a vůbec, když ti jde o ty strie, to si to břicho nemůžeš projednou namazat sama? podáváš to jako , že když ti je nenamaže partner, že se stane katastrofa, holka jsi hrozně ufnukana a nevyzrála, promin, že ti to takto píšu, ale jak kdyby to psala nějaká uknouraná pubertačka, dospěj. a i kdyby jste sex neměli zakázaný, tak holt to budete muset provozovat v týdnu, kdy tam není s vámi dítě, jako většina lidí s dětmi, prostě asi ti vážně nerozumím..
Co na tom nechapes? ono to asi neni uplne o tom mazani bricha, ale myslím, ze ji spis trapi to, ze jak jde o syna tak on naprosto suše a neuctive k ni vseho necha, a utika k nemu. Verim,ze ona se pak logicky citi odstrcene..
@aknadar píše:
Milá zakladatelko, vyvodila jsi z této diskuze nějaké závěry? Ztotožnila jsi se s nějakým názorem? Nalezla jsi řešení svého problému?
Dospela jsem k tomu, ze jsem nemozna krava, ktera by mela hned uvolnit misto v loznici a vypadnout treba na balkon, ale ne moc daleko, abych jim dal mohla vyvaret v kuchyni, protoze tehotenstvi neni nemoc. Ale zaroven abych po priteli nic nechtela, bydlela v separaci, klukovi cetla pohadky a az porodim, abych dite dala k adopci a po zbytek zivota chodila kanalama.
Jiny reseni nemam, kdyz mi rekl, ze v loznici kluk bude a mam si jit ja spat nekam jinam.
@Anonymní píše:
on sam pred x tydny prisel s tim, ze bude mazat vecer…prsa mam obrovska, bolava, leskla napnuta. A jeho to mazani casto vzrusi a prejde to ve vzajemne uspokojovani, jelikoz sex jako takovy mame ted zakazany. A pak rovnou namaze i bricho. Ke striim mam sklony, mam jich spoustu od puberty, ale jsou uz bile. A fakt nechci dalsi, na brise zatim zadnou nemam a ani nechci. Nechapu, proc me tu roznasi v zubech ty stastne, co na ne netrpi. Jsem rada, ze ty to chapes.
Promiň, ale já jsem neřekla, že to chápu. Společný čas si nemůžeš vynucovat, to prostě nejde a měla bys pochopit, že pokud tam máte partnerovo dítě, ten čas se prostě tráví jinak, než když jste sami dva. Píšeš tu celou dobu o tom, jak chceš mazat břicho a povídat si o tom, jak ti je, ale teď přidáš příspěvek, kde to mazání vlastně končí úplně jinak. V době, kdy je tam partnerův syn se s tím pokus srovnat, že mazání nebude, bohužel si ale musíte srovnat hlavně vztah s partnerem. Opravdu neber syna jako vetřelce, pokud se s ním srovnáš a budete vycházet dobře, opravdu se uleví tobě, partnerovi i jeho synovi. Hodně štěstí.
@Anonymní píše:
Dospela jsem k tomu, ze jsem nemozna krava, ktera by mela hned uvolnit misto v loznici a vypadnout treba na balkon, ale ne moc daleko, abych jim dal mohla vyvaret v kuchyni, protoze tehotenstvi neni nemoc. Ale zaroven abych po priteli nic nechtela, bydlela v separaci, klukovi cetla pohadky a az porodim, abych dite dala k adopci a po zbytek zivota chodila kanalama.Jiny reseni nemam, kdyz mi rekl, ze v loznici kluk bude a mam si jit ja spat nekam jinam.
Tak v tom případě jsi diskuzi a rady vůbec nepochopila a doporučuji přečíst ještě jednou, hlavně poslední příspěvky týkající se vašeho vztahu ![]()
@lljubanka @Venetia teď nějak nechápu. Jsem náhražka, protože chlapovi dopřeju čas pro sebe? A ten čas mám i sama pro sebe? Vy snad s chlapem trávíte každou minutu volného času?
@lljubanka promin, ale mazáni zminuje všude a ještě popisuje jak má strie od puberty a jak to mazání je důležité, tak snad to mazání nevisí na přítelovi, ne? a že utíká k dítěti, a co jako? jak píšu, že jde za dítětem, to ji vadí, ale že si něco montuje v garaži, to ne, tak jako očem to je, jen žárlí na syna..a jestli má problém s partnerem, jakože docela ano, viz jak ji řekn, že bude spát na posteli a odejde ona nebo že si ji prostě něvšímá, tak at to řešeí s partnerem, dítě je u nich 2 dny v týdnu, snad se z toho nesesype, že najednou všechen čas není věnovaný ji, tak snad mají dalších 5 dni jen pro sebe, ne? to dítě toho tátu vidí jen 2× v týdnu, já chápu, že on je rád, že s ním je, je to jeho syn, jestli chce trávit čas, tak jako všichni 3, můžou rozložit nějakou hru a hrát ve 3, stráví čas s úartnerem i se synem, intimnosti snad můžou 2 dny počkat, jestliže na ně neni prostor a jak jsme psala, že jde kutit do garaže, dítě kouká n tv, čili mají šanci být spolu a on je v garáži, to ji nevadí, ale když je pak se synem, to ano?
Nějak si neumím představit, že během těch dnů,kdy tam jeho syn není, on je milující a starostlivý partner a pak najednou úplně otočí…určitě je to tak, že je problémem jen přítomnost jeho dítěte? Tvůj postoj k jeho synovi je jedna věc a chování tvého chlapa věc druhá. Kdyby mi tohle řekl, tak by se z ložnice stěhoval on. Otázkou ale je,co ho k takové reakci dovedlo? Syn není vetřelec ve vašem vztahu, on je jeho součástí a jestli něco nefunguje,určitě to není vina toho kluka, ale chyba v přístupu a domluvě vás dvou. Máte být všichni celek,jinak to nebude dělat nikdy dobrotu
@Anonymní píše:
Dospela jsem k tomu, ze jsem nemozna krava, ktera by mela hned uvolnit misto v loznici a vypadnout treba na balkon, ale ne moc daleko, abych jim dal mohla vyvaret v kuchyni, protoze tehotenstvi neni nemoc. Ale zaroven abych po priteli nic nechtela, bydlela v separaci, klukovi cetla pohadky a az porodim, abych dite dala k adopci a po zbytek zivota chodila kanalama.Jiny reseni nemam, kdyz mi rekl, ze v loznici kluk bude a mam si jit ja spat nekam jinam.
Taky mě teď napadla možnost, jestli chlap za tebou syna neposílá z toho důvodu, že chce, abys s ním taky trávila čas a našla si k němu cestu. Zkus to
Desetileté dítě se už dokáže o mladšího sourozence postarat
![]()
@Anonymní píše:
nikdo tě nenutí dělat služku, vadí ti vaření? 10 letý si neco může udělat k večeři sám nebo objednej jídlo, nákup udělej přes net nebo pošlu kluka, nebo jděte spolu, neco ti odnese, můžete i takto spolu trávit čas, že si to doma neumíš zařídit..spaní je problém, ale je to důsledk něčeho většího, třeba když změníš přístup a přijmeš ho, on nebude mít noční můry, kdo ví..udělejte mu pokojík a jeto, třeba se bude lépe cítit, ne jako host nkde na gauči..a jak s tebou přítel mluví viz postel, je problém tebe a přítele, ne toho dítěte..
@astoret Bohužel, co vidím kolem sebe, tak 10letý dítě většinou není schopno si ani namazat rohlík, maximálně si vzít z lednice jogurt. A poslat je samotné na nákup do ochodu 200metrů od baráku? Blázníš, tak daleko, co kdyby je někdo unesl. A jak půjdou přes přechod?
![]()
@smoule.koule jako vážně, 10 letý kuk nemůže jít 200 m nakoupit? to už je snad vtip, ne? a do školy taky nechodí sám?
@astoret píše:
@lljubanka promin, ale mazáni zminuje všude a ještě popisuje jak má strie od puberty a jak to mazání je důležité, tak snad to mazání nevisí na přítelovi, ne? a že utíká k dítěti, a co jako? jak píšu, že jde za dítětem, to ji vadí, ale že si něco montuje v garaži, to ne, tak jako očem to je, jen žárlí na syna..a jestli má problém s partnerem, jakože docela ano, viz jak ji řekn, že bude spát na posteli a odejde ona nebo že si ji prostě něvšímá, tak at to řešeí s partnerem, dítě je u nich 2 dny v týdnu, snad se z toho nesesype, že najednou všechen čas není věnovaný ji, tak snad mají dalších 5 dni jen pro sebe, ne? to dítě toho tátu vidí jen 2× v týdnu, já chápu, že on je rád, že s ním je, je to jeho syn, jestli chce trávit čas, tak jako všichni 3, můžou rozložit nějakou hru a hrát ve 3, stráví čas s úartnerem i se synem, intimnosti snad můžou 2 dny počkat, jestliže na ně neni prostor a jak jsme psala, že jde kutit do garaže, dítě kouká n tv, čili mají šanci být spolu a on je v garáži, to ji nevadí, ale když je pak se synem, to ano?
Klukovi se venuje cele odpoledne a ja nemuzu chtit vecer pul hodiny??? On se mi pres den nevenuje vubec. Nanejvys muzu jit s nimi ven, ale program je uzpusobenej tak akorat klukovi. Takze ja momentalne akorat vymrznu na kost. A kdyz jsem driv argumentovala, ze to nakonec protahneme do kavarny kvuli mne, tak kluk chtel najednou na hriste a odtamtud to uz bylo do kavarny daleko. Hned kvuli klukovi zmenil trasu a ani mi nerekl, ze kafe nebude, pry mi musi byt jasny, ze to je daleko a je blbost tam jit.
A kdyz kluka vyzvedne v patek, tak od ctvrtecniho vecera je spolecnej cas az v pondeli vecer.
@astoret píše:
nikdo tě nenutí dělat služku, vadí ti vaření? 10 letý si neco může udělat k večeři sám nebo objednej jídlo, nákup udělej přes net nebo pošlu kluka, nebo jděte spolu, neco ti odnese, můžete i takto spolu trávit čas, že si to doma neumíš zařídit..spaní je problém, ale je to důsledk něčeho většího, třeba když změníš přístup a přijmeš ho, on nebude mít noční můry, kdo ví..udělejte mu pokojík a jeto, třeba se bude lépe cítit, ne jako host nkde na gauči..a jak s tebou přítel mluví viz postel, je problém tebe a přítele, ne toho dítěte..
Vlastni pokoj ma! Rano se nasackuje k televizi do obyvaku, takze kdyz ja spim na gauci, akorat me budi, kdyz uz konecne k ranu povoli nevolnosti a usnu.
@Anonymní píše:
Vlastni pokoj ma! Rano se nasackuje k televizi do obyvaku, takze kdyz ja spim na gauci, akorat me budi, kdyz uz konecne k ranu povoli nevolnosti a usnu.
Opravdu mi přijde nejlepší obsadit jeho pokoj, pokud se nechceš pořád dohadovat a chceš se vyspat, lepší to asi nebude…