Poradna na téma rodinné právo
Mgr. Zoltán Duna
@Anonymní píše:
@solip Malej stoji ve dverich pokojiku a rve, nedostanes znej pul slova. Ja uz priteli rikala, proc honeposle zpet, at si cte anejde tam, az pak. Nic. Proste vystreli okamzite, hned. Zajimavy je, ze kluk vzdycky rve ve chvili, kdy se pritel vraci z koupelny a jde ke mnePrimarne cele noci nespim, protoze nejvic blbe mi je v noci. Tak se snazim dohnat ve dne to ponocovani. A pak treba uklizim, mam kocoury, co nonstop deaji svincik. A kdyz mi je pres den bbe, tak se zvladnu tak akorat drzet dal od veskereho jidla a zrovna to vareni je pro me dost o premahani. Uklid mi nevadi. Doma jsem pomerne kratce, nevolnosti se hodne zhorsily nedavno a jen se mi udela lip, pujdu zase do prace. Jen se nedalo fungovat s kazdou probdenou noci.
vlastní dítě by jsi taky nechala brečet v pokoji a nešla za ním? Tak tatínka doma víc zapoj. je to jeho dítě tak snad uvařit může on.
@Rive píše:
Zajímá ho to 2/3 měsíce…taky ho zajímá jak se má jeho vlastní dítě.
Jde jen o tebe! Víš jak se cítí tvůj partner, když mu děláš scény, že se ti nevěnuje a věnuje se dítěti, které vidá tak málo?
To je marný něco vysvětlovat, kdyz ma citovy deficit a ještě k tomu prisla o pulhodinove mazani břicha.
@Anonymní píše:
Jezis, to bricho se nemaze pul hodiny. Namaze se za par minut, pak se vzajemne obejmene a povidame si, treba jak se citim a tak. A ted proste tohle neni. Jak mi je, ho zjevne nezajima.
Zvykej si, ze nejsi pupek světa. Az se narodí male, bude hůř
@Anonymní píše:
Jezis, to bricho se nemaze pul hodiny. Namaze se za par minut, pak se vzajemne obejmene a povidame si, treba jak se citim a tak. A ted proste tohle neni. Jak mi je, ho zjevne nezajima.
nj, ale vy tam máte dítě, počkej až se ti narodí mimino, to teprve nebude na nic čas, proč nepíšeš, že ti vadí, že přítel něco montuje v garaži, to taky netráví čas s tebou, pořád si jen bereš do pusy toho kluka, možná prostě přítele nebaví mazat břicho v 11t , které není ještě ani vidět..ti chlapi z těch břich nejsou tak vyplesknutí jako ženy - prvorodičky, převážně..a kluk u vás není každý den, ne? uživej si ty chvilky, kdy jste jen vy dva a těch pár chvilek, kdy je u vás jeho syn, to snad oželíš..až budeš mít svoje a jen pobrekne, uvidíš jak za ním hned poběžíš a budeš ráda, když poběží i tvůj přítel, jenže tady jde o to, že ty toho jeho syna prosatě nebereš, nechcešš ho přijmout a bereš ho jako vetřelce, to z tebe uplně číší, z tvých příspěvků, že chche spát s tátou, má noční můry, bojí se o tátu, vyžaduje pozornost, ono s některými dětmi holt rozvod a změna v životě zamává, najednou tráví čas ve 2 domácnostech, z toho je tam cizí člověk -. macecha, která žárlí na čas, který tráví s tátou a zjevně ho nebere, děti tohle hrozně vycítí, že tam není vítaná - z tvé strany, možná proto víc tlačí na city u táty, protože on je dítě a neví co, ty jsi doěplá a chováš se jako dítě, fakt..že s tebou přítel mluví jak mluví - ohledně spaní, že on si jinam nepůjde lehnout, to je problém s přítelem ,ne se synem, jako spaní by mi taky vadilo, ale za to to dítě nemůže, on by byl asi i rád, kdyby táta přišel spát k němu, že on nechce, to si musíš vyvsětli t s přítelem, víš on to možná dělá i trochu z trucu, ale ne aby tě naštval, ale protože se bojí o tátu a soupeří s tebou, to je špatně, měla by ses zamysle, proč má ten kluk potřebu s tebou soutěžit, on je dítě, z jeho strany je pochopitelné, že to takto bere a takto reaguje, u tebe ne, ty jsi dospělá a zázemí mu máš připravit takové, že se tam bude cítit bezpečně a vítaně, jako z toho co píšeš, mám opravdu dojem, že on se u vás necítí dobře, z tebe to musí sálat, on si prostě tátu ted chrání a uzurpuje pro sebe, díky tobě, protože mu dáváš najevo, že ho tam nechceš a chceš partnera jen pro sebe, navíc ještě čekáte mimi, další ohrožení, zkus se do něj vcítit, změniš-li ty postoj, on se taky zlepší
Mazání břicha krémem proti striím mi přijde stejně tak intimní, jak utírání p*dele. A ještě to aby tě obejmul a mluvil o tvých pocitech
Jeho pocity tě ale očividně nezajímají, dítě je zmetek, co vám tam překáží. Ty jsi přece víc. Počkej až se rozejdete. To hned začneš, jak je nextka mrcha, že mu bere čas s vaším dítětem atd. ![]()
@Anonymní píše:
Spolecny cas…to tu vysvetluju. Nechapes to. Mne nevadi, ze se venuje jenom jemu. Stejne tak muzeme delat cinnosti spolecne a treba vcera navecer jsme spolecne hru hrali. Ale pak chci ja tu spolecnou vecerni intimni pulhodinu sami a na tu proste nikdy nedojde. Pritel ani neprijde a nerekne, ze jde k nemu a ze me namaze treba rano. Proste miri ke mne, kluk zaknuci, tak zmeni smer a uz ho nevidim.
A nevim, co je spatnyho na tom mazani bricha, ktere ukryva jeho druhe dite. Jasne, nemusi me mazat vubec, nemusi mi pomahat s nakupem, nemusi absolutne nic. Ale ja musim tolerovat jeho dite s nami v loznici a pokud mi to vadi, muzu spat nekde jinde, musi byt navareno, protoze tehotenstvi neni nemoc a supermatkam to vareni nevadi, ani kdyz jim je spatne.
No. A víš třeba, že kdo má děti 2 nebo tři, třeba i ne úplně zdravé, jako já, tak může třeba na nějakou intimní půlhodinu každý večer zapomenout? Jestli zvládneme intimitu jednou týdně, je to dost. A to ještě třeba je to tak, že jak pak o půlnoci sednu k práci, dohanim resty, dělám na půl úvazku. Máme kvůli problémům děti oddělené ložnice. A jsme spolu 15 let a milujem se. Moc to hrotis, fakt.
Jsi těhotná a možná více přecitlivělá. Já tě dokážu pochopit, jak to cítíš, ale plně chápu i tvého přítele. Má syna, chce se mu věnovat a je to dobře. Jak jsem pochopila, 2/3 času jste spolu sami a přesto žárlíš na malého kluka? Tak by to chtělo trochu tolerance i z tvojí strany, když je kluk u vás. Je pravda, že 9-10 ti letý kluk by asi nemusel spát s vámi v ložnici, ale bůh ví, co se mu honí hlavou? Může prostě špatně snášet rozchod rodičů a potřebuje cítit, že ho táta má rád, i když má jinou ženu. Možná i cítí, že ti vadí… To, že si udělá čas na to, aby jel se synem lyžovat, je naprosto v pořádku. Vzít si partnera s dítětem, vždycky vyžaduje víc tolerance pro všechny a není to lehké.
@Anonymní píše:Máš chlapa s dítetem ,tak nevím,co jsi čekala ? Ještě , když jsi mladá a chcešvlastní dítě ? Problémy ti teprve začnou . V době ,kdy tam dítě je , bych se odstěhovala na ten gauč anebrala na sebe jeho povinnosti . Nehlídáš si zpětnou vazbu …to musí být ve vztahu vyrovnané .
Zdravim, potrebuju radu. Pritel ma syna, bude mu 9 a je u nas 1/3 casu. A jsem ted totalne psychicky vyrizena. Pred cca rokem a neco kluk rval v noci. Bylo to obdobi o nervy, hadky, ja byla odsunuta na posledni kolej. Doslo to tak daleko, ze s nami spal pul roku v loznici, coz bylo pro me priserny. Hlavne jsme se chteli snazit o spolecne dite a pritel to odsunul na vedlejsi kolej. Holt jsem mela tak pravidelny cyklus, ze neustale vychazela ovulace na dobu, kdy tu kluk byl a proste snazeni nebylo. Ted po roce a neco jsem v 11tt (kluk to jeste nevi). A kluk zase zacal rvat a pritel ho dnes zase nastehoval do loznice. Coz me tak akorat sebralo. Problem je v tom, ze proste chci, ze kdyz tu je kluk, aby se pritel venoval i mne. Muze se venovat jemu, muzeme delat spolecne aktivity, ale chci, aby se vecer venoval i jenom mne samotne. Coz ted se nedeje. Takze vecerni ritual mazani olejem proti striim padnul, bez pul slova v pulce cinnosti, jak kluk zaknuci, vystreli za nim a proste mam smulu. Si pak pripadam, ze jsem dobra tak akorat na pripravu jidla. A jsem tehotna, chtela bych si to obdobi uzit, nejakou spolecnou kazdodenni intimitu pred spanim a s vidinou vetrelce v loznici az do porodu se nejak nemuzu smirit. S pritelem se kvuli tomu hadame, on si stoji za svym. Nepridava mi ani to, ze ted jsem na neschopence kvuli nevolnostem, pritel ma moc prace, chodi domu pozdeji. Kdyz ale ma vyzvednout kluka, ten cas si udelat dokaze. Chtel na lyze, na den si volno udelal. Chci ja, jestli by zustal se mnou, nejde to, ma moc prace a prijde pozdeji. Pry ma moc zakazek, do kvetna to bude s casem spatny. Ale s klukem predpokladam, ze na hory na jarni prazdniny pojede. Takze me to strasne stve, na kazdeho jiny metr. Jsem fakt tak divna a chci moc, kdyz chci, aby se pritel venoval i jenom mne kazdy den pred spanim? Vnitrne mam ted s klukem v loznici problem, naruseni osobni zony, priteluv nulovy zajem o jeho dite v mem brise, kdyz tu je jeho starsi dite a jakozto nastavajici matka jeho ditete si pripadam jako pate kolo u vozu. A to mi jeste rekl, ze se mu nezda, ze mi je tak moc spatne, ze nezna zadnou, ktera by jen lezela doma a skucela v noci s nevolnostmi. Ze jeho bejvala chodila normalne behat. Coz me tu tak akorat rozbrecelo a odstehovala jsem se na gauc. Protoze mi tuhle jeste vztekle vytkl, ze jsem sla v noci na wc, vic cvakly dvere a jeho to probudilo. Takze jsem to schytala, ale ze se nevyspal primarne kvuli jeho urvanymu decku, to bylo v poradku. Ach jo.
@marg píše:
Tak jestli se bavíme jen o té večerní půlhodince, tak řešení podle mě je, že na tom nebudeš trvat. Ono někdy nic nechtít, nic neočekávat, je strašně osvobozující. Na druhou stranu dělat služku pánům by se mi taky nechtělo. Ať teda spí spolu na matraci. Pošli je na jídlo někam ven a dej si nohy nahoru. Nákupy ať tahá partner. Spíš než tu pulhoďku večer bych ocenila, kdyby se oba někam vypadli najíst. Nabídni jim čas, který budou mít sami pro sebe za čas, který ty nestravíš u sporáku. Je to právě o těch kompromisech a domluvách. Přijde mi že tlačíš tam, kde nemůžeš vyhrát. Jinak jako pocity chápu, já vím že jen velmi těžko bych přijímala děti mého partnera. Obdivuji všechny, kdo je s tím v pohodě.
přesně tak
@Anonymní píše:
a upřímně, chctěla bych vidět chlapa, co s chutí si sedne, vezme si krém a maže břicho v 11t, který není ani vidět a u toho říká, tak lásko, jak se cítíš..třeba se snažil, ale vyžaduješ-li to denně, třeba toho má plný zuby, jako já si takovýho chlapa neumím moc představit a i jako ženská bych tohle nechtěla mít denně..
První chyba najít si chlapa s dítětem.
Druhá chyba mít nereálná očekávání-aby chlap mazal denně půl hodiny břicho? Vsadím se, že je rád, když tam kluk je, že to dělat „nemusí“.
Na druhou stranu, kdybyste se někdy rozešli, tak očividně bude docela dobrej táta. Devítiletý dítě ani jinak starý bych teda řvát v noci nenechala.
Ale chtěla bych, aby si vzal matraci nebo cokoliv a šel spát on tam a netahal ho do ložnice.
I hormony hrají velkou roli v téhle přecitlivělosti, ale bohužel potkala jsem mnoho žen, co měli za partnera chlapa s dětmi a jestli to v pohodě zvládalo tak 10-20% z nich, tak to je moc.
@KimL píše:
Mazání břicha krémem proti striím mi přijde stejně tak intimní, jak utírání p*dele. A ještě to aby tě obejmul a mluvil o tvých pocitech![]()
Jeho pocity tě ale očividně nezajímají, dítě je zmetek, co vám tam překáží. Ty jsi přece víc. Počkej až se rozejdete. To hned začneš, jak je nextka mrcha, že mu bere čas s vaším dítětem atd.
To jo..to je jak z nějakýho přiblblýho americkýho romanťáku..namaž mi břicho a já ti budu půl hodiny vykládat svý pocity.
![]()
@jenny.fields píše:
První chyba najít si chlapa s dítětem.
Druhá chyba mít nereálná očekávání-aby chlap mazal denně půl hodiny břicho? Vsadím se, že je rád, když tam kluk je, že to dělat „nemusí“.Na druhou stranu, kdybyste se někdy rozešli, tak očividně bude docela dobrej táta. Devítiletý dítě ani jinak starý bych teda řvát v noci nenechala.
Ale chtěla bych, aby si vzal matraci nebo cokoliv a šel spát on tam a netahal ho do ložnice.
I hormony hrají velkou roli v téhle přecitlivělosti, ale bohužel potkala jsem mnoho žen, co měli za partnera chlapa s dětmi a jestli to v pohodě zvládalo tak 10-20% z nich, tak to je moc.
Prvni reakce byla, ze kluk s nami v loznici bude, pokud mi to vadi, je to muj problem a mam spat jinde ja, ze on se chce vyspat ve sve posteli. Takze jsem chtela, at zaridi, ze kluk me rano nebude chodit budit koukanim na televizi. Tak pry si muzu vzit matraci a jit spat do mistnosti, kde mame spoustu veci, takovy skladiste. ![]()
@Anonymní píše:
Prvni reakce byla, ze kluk s nami v loznici bude, pokud mi to vadi, je to muj problem a mam spat jinde ja, ze on se chce vyspat ve sve posteli. Takze jsem chtela, at zaridi, ze kluk me rano nebude chodit budit koukanim na televizi. Tak pry si muzu vzit matraci a jit spat do mistnosti, kde mame spoustu veci, takovy skladiste.
A proč nemůžeš spát v pokoji u kluka?
Když chceš být středobodem, tak si máš najít chlapa bez závazků. Dítě je vždycky víc, takže ty ten,, středobod budeš vždy jen ty 2/3 měsíce, jinak to bude vždy jeho syn. Tím spíš, když se chováš takhle, tak to jen umocňuješ, protože on ho instinktivně brání. Kdybys zaujala jiný postoj,!!! ale upřímný!!!, změnil by se i chlapův postoj k tobě.
Mazání břicha a společná intimita. Společná intimita může být kdykoliv během dne, pokud to jde, když ne,předpokládám, že spolu netrávíte poslední den, tak si to vynahradíte jindy. Společná intimita z povinnosti je zlo, co z toho pak člověk má? Namazat břicho si můžeš sama, on ti ho sám od sebe bude chtít začínat mazat, až nějaké břicho budeš mít a mimino ho bude alespoň kopat, takhle je to pro něj jen břicho, těžko to bere jako ty.
A jestli jsi to chtěla mít vše jako z pohádky a aby to chlap prožíval jako ty, tak nechápu výběr. Pro něj je vše již podruhé…až budeš mít další dítě, tak to taktéž nebudeš tolik prožívat.
Vím, že to není příjemné, ale zkrátka to tak je.
Tak hodně štěstí..
No, s tim jak vysiras je jeste dobrej, ze te poslal jen do skladiste. Tak si to skladiste uklid, s miminem se vam treba bude hodit