Poradna na téma rodinné právo
Mgr. Zoltán Duna
Jsi v 11tt, mas rozhazene hormony, to taky hraje velkou roli v tom, jak to ted prozivas…za 2 tydny treba bude lip a pujdes do prace. Kdyz je clovek s hormonalni bouri cely den sam doma, vymysli hlouposti a akorát se v nich utvrzuje. Nez se vam male narodi, oprav svuj vztah s klucinou..kdybych byla na miste tveho partnera a videla, jak moje dite neprijimas, jednoduše bych se s tebou rozešla..opravdu.
@Anonymní píše:
@marg Sobecky. Jak se to vezme. Chce se po mne spousta povinnosti k cizimu diteti. Ale nejak tam nefunguje “Ma dati - dal”. Kde mam brat vyrovnanost, nadhled a energii, kdyz se mi od pritele nedostava niceho z jeho strany, kdyz tu kluk je? Ja porad musim neco chapat, ale moji potrebu pul hodiny spolecnyho casu a intimity vecer pred spanim zjevne nechape. Pres den nevyzaduju, at se mi venuje.
Ale ono to neni tak uplne cizi dite… je to dite tveho partnera, ktereho jiste milujes a se krerym cekas svoje vlastni dite. Takovym detem v normalnich rodine ten druhy partner rika „moje nevlastni dite“, ne „cizi dite“ Vnimam to jako podstatny rozdil.
Buď ráda, že máš chlapa, který viditelně má vztah k dětem. Nezarli na 9 ti letého kluka nebo se Ti opravdu může stát, že na konci těhotenství budeš sama. Pokud je opravdu dobrý rodič, vybere si kluka, když mu budeš dělat scény .. A rozhodně bych mu nepřestala vařit, že on Ti přestal mazat břicho..
To by si o tobě myslel, že děláš na schvaly. Zkus si s ním promluvit jedině o tom, zda musí spát v ložnici s Vámi.
@Anonymní píše:
Zdravim, potrebuju radu. Pritel ma syna, bude mu 9 a je u nas 1/3 casu. A jsem ted totalne psychicky vyrizena. Pred cca rokem a neco kluk rval v noci. Bylo to obdobi o nervy, hadky, ja byla odsunuta na posledni kolej. Doslo to tak daleko, ze s nami spal pul roku v loznici, coz bylo pro me priserny. Hlavne jsme se chteli snazit o spolecne dite a pritel to odsunul na vedlejsi kolej. Holt jsem mela tak pravidelny cyklus, ze neustale vychazela ovulace na dobu, kdy tu kluk byl a proste snazeni nebylo. Ted po roce a neco jsem v 11tt (kluk to jeste nevi). A kluk zase zacal rvat a pritel ho dnes zase nastehoval do loznice. Coz me tak akorat sebralo. Problem je v tom, ze proste chci, ze kdyz tu je kluk, aby se pritel venoval i mne. Muze se venovat jemu, muzeme delat spolecne aktivity, ale chci, aby se vecer venoval i jenom mne samotne. Coz ted se nedeje. Takze vecerni ritual mazani olejem proti striim padnul, bez pul slova v pulce cinnosti, jak kluk zaknuci, vystreli za nim a proste mam smulu. Si pak pripadam, ze jsem dobra tak akorat na pripravu jidla. A jsem tehotna, chtela bych si to obdobi uzit, nejakou spolecnou kazdodenni intimitu pred spanim a s vidinou vetrelce v loznici az do porodu se nejak nemuzu smirit. S pritelem se kvuli tomu hadame, on si stoji za svym. Nepridava mi ani to, ze ted jsem na neschopence kvuli nevolnostem, pritel ma moc prace, chodi domu pozdeji. Kdyz ale ma vyzvednout kluka, ten cas si udelat dokaze. Chtel na lyze, na den si volno udelal. Chci ja, jestli by zustal se mnou, nejde to, ma moc prace a prijde pozdeji. Pry ma moc zakazek, do kvetna to bude s casem spatny. Ale s klukem predpokladam, ze na hory na jarni prazdniny pojede. Takze me to strasne stve, na kazdeho jiny metr. Jsem fakt tak divna a chci moc, kdyz chci, aby se pritel venoval i jenom mne kazdy den pred spanim? Vnitrne mam ted s klukem v loznici problem, naruseni osobni zony, priteluv nulovy zajem o jeho dite v mem brise, kdyz tu je jeho starsi dite a jakozto nastavajici matka jeho ditete si pripadam jako pate kolo u vozu. A to mi jeste rekl, ze se mu nezda, ze mi je tak moc spatne, ze nezna zadnou, ktera by jen lezela doma a skucela v noci s nevolnostmi. Ze jeho bejvala chodila normalne behat. Coz me tu tak akorat rozbrecelo a odstehovala jsem se na gauc. Protoze mi tuhle jeste vztekle vytkl, ze jsem sla v noci na wc, vic cvakly dvere a jeho to probudilo. Takze jsem to schytala, ale ze se nevyspal primarne kvuli jeho urvanymu decku, to bylo v poradku. Ach jo.
ahoj mě přijdesjak rozmazlene male dítě…ten kluk na to ma aspon jakž takž jeste narok se takto chovat ale ty ne… nevim proč by ti měl chlap dávat přednost před jeho synem -syn bude vždy na prvnim miste a je to tak správně a mazání strií to je už je uplný ulet ![]()
Jeden muj uzasny profesor mel pro lidi zakladatelcina typu velmi trefne oznaceni… „jajinci“, protoze at mluvi o cemkoliv, zacinaji vetu slovem „JA“.
Holka zlata, brzo budete mit v rodine 2 deti, pro treti dite uz tam neni misto.
Příspěvek upraven 02.02.19 v 07:41
@Anonymní píše:
Zdravim, potrebuju radu. Pritel ma syna, bude mu 9 a je u nas 1/3 casu. A jsem ted totalne psychicky vyrizena. Pred cca rokem a neco kluk rval v noci. Bylo to obdobi o nervy, hadky, ja byla odsunuta na posledni kolej. Doslo to tak daleko, ze s nami spal pul roku v loznici, coz bylo pro me priserny. Hlavne jsme se chteli snazit o spolecne dite a pritel to odsunul na vedlejsi kolej. Holt jsem mela tak pravidelny cyklus, ze neustale vychazela ovulace na dobu, kdy tu kluk byl a proste snazeni nebylo. Ted po roce a neco jsem v 11tt (kluk to jeste nevi). A kluk zase zacal rvat a pritel ho dnes zase nastehoval do loznice. Coz me tak akorat sebralo. Problem je v tom, ze proste chci, ze kdyz tu je kluk, aby se pritel venoval i mne. Muze se venovat jemu, muzeme delat spolecne aktivity, ale chci, aby se vecer venoval i jenom mne samotne. Coz ted se nedeje. Takze vecerni ritual mazani olejem proti striim padnul, bez pul slova v pulce cinnosti, jak kluk zaknuci, vystreli za nim a proste mam smulu. Si pak pripadam, ze jsem dobra tak akorat na pripravu jidla. A jsem tehotna, chtela bych si to obdobi uzit, nejakou spolecnou kazdodenni intimitu pred spanim a s vidinou vetrelce v loznici az do porodu se nejak nemuzu smirit. S pritelem se kvuli tomu hadame, on si stoji za svym. Nepridava mi ani to, ze ted jsem na neschopence kvuli nevolnostem, pritel ma moc prace, chodi domu pozdeji. Kdyz ale ma vyzvednout kluka, ten cas si udelat dokaze. Chtel na lyze, na den si volno udelal. Chci ja, jestli by zustal se mnou, nejde to, ma moc prace a prijde pozdeji. Pry ma moc zakazek, do kvetna to bude s casem spatny. Ale s klukem predpokladam, ze na hory na jarni prazdniny pojede. Takze me to strasne stve, na kazdeho jiny metr. Jsem fakt tak divna a chci moc, kdyz chci, aby se pritel venoval i jenom mne kazdy den pred spanim? Vnitrne mam ted s klukem v loznici problem, naruseni osobni zony, priteluv nulovy zajem o jeho dite v mem brise, kdyz tu je jeho starsi dite a jakozto nastavajici matka jeho ditete si pripadam jako pate kolo u vozu. A to mi jeste rekl, ze se mu nezda, ze mi je tak moc spatne, ze nezna zadnou, ktera by jen lezela doma a skucela v noci s nevolnostmi. Ze jeho bejvala chodila normalne behat. Coz me tu tak akorat rozbrecelo a odstehovala jsem se na gauc. Protoze mi tuhle jeste vztekle vytkl, ze jsem sla v noci na wc, vic cvakly dvere a jeho to probudilo. Takze jsem to schytala, ale ze se nevyspal primarne kvuli jeho urvanymu decku, to bylo v poradku. Ach jo.
Máš chlapa z druhé ruky s dítětem. Co jsi čekala? Že syna odsune na druhou kolej jen proto, že si udělal další? Kluk snad nebude mír noční můry do dvaceti, tak snad máš vidinu toho, že se to zlepší. Ale budeš vstávat k vlastnímu miminu. Jestli se z nevyspání hroutíš už teď, co budeš dělat pak. Dala bych jim čas pro sebe a klidně se válela, ať si jdou lyžovat. Běhat jako bejvalka nemusíš. Jestli ti je fakt zle, nic s tím nenaděláš. Jen doufat, že se to ve druhém trimestru zlepší.
@Hegy přesně tak , myslím že pán udělal obrovskou chybu že si s touhle nevyzrálou sobeckou dívkou zadělal na dítě… fakt chudák ten chlapec - zřejmě cítí jak ho tahle macecha nepřijíma a proto se chová jak se chová..musí bojovat o přízen otce s nějakou cizí ženskou. Zakladatelka by si měla uvědomit že děti at její nebo partnera budou vždy na prvnim místě a jestli to nehodlá respektovat je nejen špatna partnerka ale i matka
Spani by mi taky vadilo, uz je dost velky ale jinak se chovas jak krava. Bud rada, ze se tak chova k detem, jednou se takhle bude chovat i k tomu tvemu. A 2/3 casu ho mas jen pro sebe tak se uklidni. Leze ti to na mozek, jak jsi pořád doma.
Jak může dospělý (?!) člověk žárlit na malého kluka s psychikou nahlodanou rozvodem a nejspíš i , skvělým' chováním nevlastní maminky? Přece dítě je na prvním místě snad. A ne pupek ve třetím měsíci, bože.
@Janakatabara píše:
Pokud jsi si pořizovala dítě s přítelem, co už dítě má, a má ho rád a stará se o něj, tak nevím, proč by to teď, když jsi ‚jen‘ těhotná, mělo být jinak. Už tím, jak o tom klukovi píšeš, jsi ho nepřijala. Společné spaní by mi vadilo, ale vyřešila bych to tak, ať si oni spolu spí jinde, než v ložnici (nevím, proč 9-ti letý nespí sám, ale kdo ví, co se rozvedeným dětem honí v hlavě). To, že s ním jede na hory je snad v pořádku. Je to jeho dítě. Pokud chceš partnera pro sebe (tuším, že nejde pouze o půl hodinové mazání pidi bříška v 11.tt.), tak jsi si neměla pořizovat dítě s někým, kdo už dítě má. To je vždycky složitější, o toleranci a kompromisech. Uklidni hormony, raduj se z těhotenství a teš se na mimčo.
Vidim to uplne stejne. 2/3 casu jsou sami, tak proc vysilovat kvuli tomu, ze kluk ma evidentne nejaky problem a chce spat vedle taty.
Ty děláš jako kdyby tam s vámi bydlel pořád
chováš se jako malé dítě. Nevím co od toho chlapa chceš, sotva jsi počůrala test a už ti musí mazat břicho a mít zájem o mimino v něm, to je vážně směšný. Pamatuj že jak se chová k synovi, tak se bude chovat i k vašemu dítěti, tak buď ráda že je to dobrý táta a přestaň žárlit na malého kluka.
@Rezii píše:
Jak může dospělý (?!) člověk žárlit na malého kluka s psychikou nahlodanou rozvodem a nejspíš i , skvělým' chováním nevlastní maminky? Přece dítě je na prvním místě snad. A ne pupek ve třetím měsíci, bože.
@axelina píše:
@Hegy přesně tak , myslím že pán udělal obrovskou chybu že si s touhle nevyzrálou sobeckou dívkou zadělal na dítě… fakt chudák ten chlapec - zřejmě cítí jak ho tahle macecha nepřijíma a proto se chová jak se chová..musí bojovat o přízen otce s nějakou cizí ženskou. Zakladatelka by si měla uvědomit že děti at její nebo partnera budou vždy na prvnim místě a jestli to nehodlá respektovat je nejen špatna partnerka ale i matka
Deti jsou na prvnim miste u rozumnych vyspelych bytosti a tak je mi ten pritel moc sympaticky.
Jediné, čím lze obhájit Váš postoj, je to, že ještě nemáte děti a nevíte, co je láska k dítěti. Brzo to pochopíte, jen se bojím, že propast mezi Vámi s manželovým dítětem bude ještě větší. U Vás vidím problémů hned několik. Nepochopení, ne-láska, sobectví. Další věc je, že máte dítě s PŘÍTELEM. Kdy bude svatba?? Proč nejste svojj?? Jako vyžadovat denodenní mazání těla. To je partner Váš sluha? Jako rituál hezký, ale trvat na tom den co den a zlobit se na nej, když se místo toho chce venovat díteti? Sobectví. Tvrdit, ze mu místo toho neuvařím? Sobectvi. Jist je potřeba a navíc vaříte i pro sebe. Až budete mít malé dítě, budete ráda, že si vyčistíte zuby, natož hodinová masáž. To, že Vám partner vyčte, že jste ho vzbudila je jen následek, že už je Vámi celkem zpruzený. Smiřte se s tím, že synka má raději, a pokud se nebudete sakra snažit, přijdete o partbera a Vaše dítě může nakonec půl týdne vychovávat cizí paní, která nebude mít lásku ani chuť vyhovět potřebám Vašeho dítěte. Prostě ho brečící pošle za dveře a ještě si bude myslet, jak je rozmazlené.