Poradna na téma rodinné právo
Mgr. Zoltán Duna
@Anonymní píše:
@solip Malej stoji ve dverich pokojiku a rve, nedostanes znej pul slova. Ja uz priteli rikala, proc honeposle zpet, at si cte anejde tam, az pak. Nic. Proste vystreli okamzite, hned. Zajimavy je, ze kluk vzdycky rve ve chvili, kdy se pritel vraci z koupelny a jde ke mnePrimarne cele noci nespim, protoze nejvic blbe mi je v noci. Tak se snazim dohnat ve dne to ponocovani. A pak treba uklizim, mam kocoury, co nonstop deaji svincik. A kdyz mi je pres den bbe, tak se zvladnu tak akorat drzet dal od veskereho jidla a zrovna to vareni je pro me dost o premahani. Uklid mi nevadi. Doma jsem pomerne kratce, nevolnosti se hodne zhorsily nedavno a jen se mi udela lip, pujdu zase do prace. Jen se nedalo fungovat s kazdou probdenou noci.
na můj vkus moc skuhráš, pořád vidíš v něčem poblém, problém máš ty v sobě, to co děláš není nic hrozného, jak to asi dělají matky co jsou v očekávání a dítě už mají? jestli je takový problém vaření, tak se s chlapem domluv, že jídlo objednáš a hotovo, ne? kluk se cítí nejityý a asi i tvoji vinou a prostě ted potřebuje tátu, tebe bych za macechu fakt nechtěla, kluka vnímáš jak vetřelce, žárlíš na děcko a nárokuješ si chlapa, měla bys v první čadě dospět a srovnat si to v hlavě, šla jsi do vztahu s tím, žes věděla, že má už syna, bývá u vás občas, nežije s vámi trvale, nezlobí, nedělá ti naschvály, jen má nějaký problém a potřebuje mít pocit bezpečí, má noční můry a místo toho, abys ses snažila mu pobyt u vás zpříjemnit, řešíš jen sebe a sebe, tak se holt na čas musíš upozadit, začni si zvykat, až se ti narodí malé, tvoje Já, půjde stranou uplně, kluk k vám bude jezdit, i když už budeš mít svoje a muž se mu bude věnovat stejně, to už teprve nerozdýcháš co..že místo pochování vašeho miminka půjde třeba za synem, měla by ses snažit, abyste fungovali jako rodina, i ten kluk do ní patří , víš? měla bys ho přijmout, když si do toho vztahu šla, ne ho brát jako nutné zlo, i když není tvůj, nebo tím zničíš všechny kolem..
Tyjo, doufejme, ze s biologickym ditetem takovej sobec nebudes. Protoze jestli mas citovej deficit z toho, ze nemas pritelovu pozornost kazdej den a jsi v haji z toho, ze v noci nemuzes spat z nevolnosti, co jisto jiste skoncej, asi i brzo, tak si bud jista, ze za pul roku je taky mozny, ze nebudes spat v noci, nebudes spat pres den, nikdo ti nebude mazat bricho a jen tak to neskonci. Ale myslim, ze pak ti prijde prirozeny, ze nas proste deti potrebuji.
Ty opravdu chceš být zlá macecha, co staví otce proti svému synovi? A co když to dopadne podle statistiky a taky se rozejdete? Chceš aby té příští dal přednost před tvým dítětem, tak jako ho to teď nutíš ty?
Když se začneš chovat příčetně a komunikovat racionálně, tak půjde domluvit jak s otcem, tak se synem, že s ním bude otec trávit čas při uspávání v jeho posteli a pak přijde k tobě. POkud budeš vztekle a žárlivě mlátit pěstičkami, že se v noci musí věnovat jen tobě, tak kdo je tu větší a rozmazlenější děcko?
@Anonymní píše:
Ja opakuju, ze mi jde o spolecnou pulhodinu vecer. Ja mu nijak nezakazuju se mu venovat, zase ze me nedelejte semetriku. To mi neprijde, ze chci tak moc. Mne je i jedno, kdy ta pulhodina bude. Muze byt vecer driv. Ale bez pritomnosti kluka, pred nim me mazat nebude. Coz mi prijde v pohode, kdyz je pritel schopny se vrtat v garazi a nechat kluka cucet na telku. Ja mu uz rikala, jestli si uvedomuje, co se ode me vsechno ocekava, ale naopak ja nemuzu ocekavat nic. Ze to je nepomer. Po mne chce, abych se klukovi venovala, sla ho uspavat, cetla mu pohadky, ale ja nemuzu cekat nic od nej. At se nedivi, ze ho uspavat nechci a zvlast, kdyz ted nechce spat. Z toho pak mam citovy deficit a dlouho takhle fungovat nejde.
Mne ted prijde nejtezsi se prepnout do modu Nic neocekavat. Musim vymyslet, jak na to.
ale to je problém tvého přítele, že si na tebe nedělá čas, ne toho dítěte a ty to vše projektuješ do nej, když tak nutně potřebuješ mazat břicho, tak az nedělá v garáži a maže tě, ale upřímně, ti chlapi to těhotenství, zvlášt zkraje skoro vůbec neprožívají, takže peo něj mazat ti bčicho, není asi to co pro tebe, moc to prožíváš..a proč ho neuspává on? at mu přečte pohádky, kluk chce asi spíš tátu než tebe..on není doma, nebo co dělá, když ty ho uspáváš?
No. Mne uz vadi jen to slovo “kluk”. Jako chapu, ze nebudes psat treba David, ale me to taha silne za usi. Kdyz nekoho mam rada, napisu treba ´malej” nebo neco podobneho. Citim z tebe taky desnou zarlivost.
A ty mas vztah postaveny na mod “neco za neco”? Takhle to ale nefunguje.
Pak dalsi vec - mluvila jsi o tom s pritelem? Co ti vadi a jak by se to dalo resit?
Mazani bricha mne osobne pripada pomerne smesny, ale ja to mam jinak, takze v tomhle te rozhodne nesoudim, jestli ti na tom tak zalezi, budes to proste muset priteli sdelit. Ale asi ne stylem - ja ti varim, i kdyz je mi blbe, tak mi budes mazat vecer bricho, i kdyz tu mas syna.
Btw. muj devitiletak ted miva taky nocni mury a neumim si predstavit ho v tom nechat. Jdeme vzdycky za nim a jsme s nim, dokud znovu nespi.
@Anonymní píše:
Ja opakuju, ze mi jde o spolecnou pulhodinu vecer. Ja mu nijak nezakazuju se mu venovat, zase ze me nedelejte semetriku. To mi neprijde, ze chci tak moc. Mne je i jedno, kdy ta pulhodina bude. Muze byt vecer driv. Ale bez pritomnosti kluka, pred nim me mazat nebude. Coz mi prijde v pohode, kdyz je pritel schopny se vrtat v garazi a nechat kluka cucet na telku. Ja mu uz rikala, jestli si uvedomuje, co se ode me vsechno ocekava, ale naopak ja nemuzu ocekavat nic. Ze to je nepomer. Po mne chce, abych se klukovi venovala, sla ho uspavat, cetla mu pohadky, ale ja nemuzu cekat nic od nej. At se nedivi, ze ho uspavat nechci a zvlast, kdyz ted nechce spat. Z toho pak mam citovy deficit a dlouho takhle fungovat nejde.
Mne ted prijde nejtezsi se prepnout do modu Nic neocekavat. Musim vymyslet, jak na to.
Co máš pořád s tím mazáním? Bože, mně to přijde až úchylné, půl hodiny mazat břicho, které je sotva vidět? Nemůžeš najít jinou náplň společného času, která bude příjemná oběma? Nevěřím, že to partnera baví, před kamarády by se za to propadl do země.
Pardon ale přijdeš si normální? Jako dospělá ženská žárlí na malyho kluka? Vážně? A to mazání břicha… o dio
a v 11tt?Mam tři děti, v životě jsem si břicho nemazala a nemám ani jednu strii
@Anonymní píše:
Tak pokud ti jde čistě jen o tu půlhodinku strávenou s přítelem, najděte si jiný rituál, u kterého může být i synek… společná večeře, hraní karet, cokoliv… hlavně ať to děláte společně a nikdo nikoho nevylučuje
Tak to v rodinách prostě chodí, že se tráví čas společně, a nikdo se nesnaží nikoho zbavit ![]()
Břicho bych si namazala sama a šla si lehnout na gauč, snad ten chlapec nebude chtít spát ve vaší posteli ještě v 15, z toho bych vycházela ![]()
@Cuddy píše:
Co máš pořád s tím mazáním? Bože, mně to přijde až úchylné, půl hodiny mazat břicho, které je sotva vidět? Nemůžeš najít jinou náplň společného času, která bude příjemná oběma? Nevěřím, že to partnera baví, před kamarády by se za to propadl do země.
Přesně. Uz vidim toho svyho, jak se vratí z kola nebo běhu večer, plnej testosteronu, a ja mu řeknu, zlato, přála bych si, abys mi půl hodiny mazal břicho
Nesměju se Vám, ale té představě reakce mého manžela. Jinak mi to přijde, že je partner opravdu trpělivý. Pro mne samotnou by to bylo utrpeni i jednou týdně. Natož každý den!!!
@sediza píše:
Přesně. Uz vidim toho svyho, jak se vratí z kola nebo běhu večer, plnej testosteronu, a ja mu řeknu, zlato, přála bych si, abys mi půl hodiny mazal břichoNesměju se Vám, ale té představě reakce mého manžela. Jinak mi to přijde, že je partner opravdu trpělivý. Pro mne samotnou by to bylo utrpeni i jednou týdně. Natož každý den!!!
Já furt nechápu proč si zakladatelka dámskou kosmetiku nedělá sama a jako společný čas s partnerem si nejde s oběma klukama něco zahrát. Myslím že chlap by to ocenil.
@Filipina píše:.
Hele, já zakladatelku chápu. U nás doma je a vždycky bylo pravidlo, že k nám do postele dcera prostě nepůjde. Jasně, blbý sen, špatná nálada, cokoli. Zapadnu k ní do pokoje, tam jsem ji uklidnila, počkala s ní než usne atd… Ale určitě bych ji nenasáčkovala mezi sebe a partnera a nenechala ji tam. Už jen z úcty k tomu partnerovi, protože devítileté dítě už není žádné houďátko bezbranné, které nutně potřebuje maminku kdykoli si vzpomene a ta je tu přece od toho, aby mu byla k ruce kdykoli.
Když si kluk vzpomene ve škole, že chce tatínka, taky se hned volá tatínek a paní učitelka je necitlivá, že mu to nedovolí? Já si myslím, že nějaké hranice by měly být, i v intimitě večerních rituálů a spaní, kdy by se každý z nich měl cítit dobře ve svém soukromí.Něco jiného by bylo, kdyby zakladatelka celou věc brala v pohodě a nevadilo jí to. Jenže jí to vadí, má na celou tuhle věc jiný postoj a názor, který partner nerespektuje. A ti dva by o tom prostě měli mluvit, ne že ten chlap nastaví, jak to bude a hotovo. Domácnost je jejich společná a zakladatelka tu není jen od toho, aby mlčela a byla zticha, protože dítě přece není její…
V tomto případě bych jako zásadní problém neviděla zakladatelčiny reakce. Připadají mi, jako by byla tak trochu zahnaná do kouta, protože na její názor se jí nikdo neptá, není jí umožněno vytvořit si v té rodině nějakou vlastní pozici, být respektovaná. Možná, kdyby měla možnost vlastního slova a umožnilo se jí prosadit také svůj postoj, tak by k tomu chlapci našla úplně jinou cestu a měla by to mnohem víc ráda.
Možná kdyby s ní o tom mluvil, debatovali by, vyslechl by její přání, dokázali by snáz najít nějaké řešení.
Ze způsobu, jak to dělá nevlastní syn zakladatelky mi trošku připadá, že si kluk prostě jen říká o pozornost. Nejedná se o občasný jev, kdy má prostě blbý sen, je nemocný, má noční děs … Dělá to pravidelně. A TOHLE by mi na tom vadilo.
Co se týká hor a dalšího společně stráveného času, tady už bych problém trošku viděla. Ten táta s chlapcem čas trávit chce a bude. Tohle je potřeba respektovat, chápat, protože tebe, zakladatelko, „má doma“ pořád, s ním je jen minimum času a chce mu vynahradit ten zbývající, kdy by s ním být třeba chtěl, ale nemůže.
Ale ono to možná přijde s časem
Uplne mi mluvis z duse.
Muj nazor neni respektovan a pritel nechape, jak mi muze vadit pritomnost jeho ditete v nasi loznici. A nechape, ze mi vadi, ze se hned, okamzite, v pulce cinnosti sebere a bezi k nemu, jen kluk zaknuci. Ted jsem mu navrhla, ze ma spat teda u nej, ale prvotni reakci bylo razne odmitnuti, ze on se chce vyspat ve sve posteli a nazdar, pokud mi v loznici kluk vadi, tak to je muj problem a muzu nekde jinde spat ja. Tak jsem argumentovala, ze at tedy zaridi, ze kdyz budu spat na gauci, kluk me brzo rano nebude budit chozenim na televizi. Tak ze muzu spat v jedne mistnosti, kde je ted skladiste veci, ze si tam muzu dat matraci, kdyz mam takovej problem. ![]()
Uvidime, jestli nakonec pujde spat k nemu.
Kdyz byl problem s revem pred rokem, tak to automaticke nastehovani k nam zpusobilo, ze se kluk ani nesnazil usnout u sebe. Vedel, ze staci zaknucet a spi automaticky u nas. A byl neskutecny problem ho z te loznice zase dostat, normalne s usmevem vydiral, ze ne, ze az od narozenin, ktere byly az za x mesicu. Snahy o to, aby postupne zacal trenovat spanim u sebe normalne odmital.
No počkej, jaký budeš mít citový deficit, až budeš mít dítě ![]()
Fakt se zkus trošku vcítit do toho dítěte. Vaše mimino taky necháš řvát, abys dohnala svůj citový deficit? A co citový deficit toho chlapečka, kterému se rozpadla rodina a taťku vidí jen občas?
Můj manžel by byl dost vykulený, kdyby mi měl půl hodiny mazat břicho, jo, to když jsem po něm chtěla masáž hráze, to se angažoval hned a pravidelně
![]()