Dítě mého přítele

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Tunrida
25.11.15 13:16

Tak předpokládám, že dalším logickým krokem bude žádost o svěření dítěte do péče tvého muže. Takže nejlíp na sociálku nahlásit současnou situaci a jít podat na soud návrh na svěření do péče a asi i žádost o předběžné opatření, aby mohl být kluk u vás „legálně“. Určitě to takhle nenechejte jen na dobrý slovo nebo něco podobnýho.

• Citovat
  • Upravit
72725
25.11.15 14:26
@Anonymní píše:
Dobrý krásný den, pokusím se to vzít nějak stručně a snad se do toho nezamotám :) Přítel má 3,5 letého chlapečka, nemá ho ve střídavé péči, na syna platí hodně vysoké alimenty(které požadovala jeho ex) Přítel chtěl dříve střídavou péči, ale podle ex nepřichází v úvahu, kvůli malému (přitom ji šlo pouze o peníze, aby dostávala alíky),že by to špatně snášel. Ex si našla nového přítele. Péče o dítě stejně byla jakási střídavá, třeba 4 dny u nás 3 dny u ní. Minulý mesíc musela opustit byt (neplatili) a od té doby je syn u nás, viděla ho za minulý měsíc jednou a to si ho na hodinu vzala ven. Přítel však stále alimenty platí, bojíme se kdyby třeba přestal platit, že nám syna vezme.Ani nevíme kde teď bydlí. Máme jít na sociálku? Nebo rovnou na soud?

nepřestat platit, ale podat návrh na soud na změnu úpravy vč. alimentů. A může být i předběžné opatření - to je rychlé. Ale alíky zatim platit :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kobea
25.11.15 14:59
@martina.se píše:
nepřestat platit, ale podat návrh na soud na změnu úpravy vč. alimentů. A může být i předběžné opatření - to je rychlé. Ale alíky zatim platit :think:

Domnívám se, že předběžným opatřením nejde změnit výchovu dítěte. Můj ex to nedávno zkusil, dal si předběžko na svěření dětí do jeho péče (z mojí péče) a soud ho poslal do háje. Opatrovnice mi pak řekla, že ex udělal chybu, protože to řešil přes předběžné opatření. Je to rok staré a za tu dobu se určitě nic nezměnilo.

• Citovat
  • Upravit
Tunrida
25.11.15 15:02
@Kobea píše:
Domnívám se, že předběžným opatřením nejde změnit výchovu dítěte. Můj ex to nedávno zkusil, dal si předběžko na svěření dětí do jeho péče (z mojí péče) a soud ho poslal do háje. Opatrovnice mi pak řekla, že ex udělal chybu, protože to řešil přes předběžné opatření. Je to rok staré a za tu dobu se určitě nic nezměnilo.

No jo, ale tos asi nebyla v situaci, žes neměla s dítětem, kde bydlet, ne? :think:

• Citovat
  • Upravit
72725
25.11.15 15:04
@Kobea píše:

samože to jde, pokud je k tomu vážný důvod. Což to, že je z matky bezdomovec nebo se musela odstěhovat a dítě k sobě nechce, je. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kobea
25.11.15 15:07
@martina.se píše:
samože to jde, pokud je k tomu vážný důvod. Což to, že je z matky bezdomovec nebo se musela odstěhovat a dítě k sobě nechce, je. :nevim:

Takhle nám to vysvětlil soudce i na jednání. Ale možná tomu vůbec nerozumí :nevim:, když to dělá dlouhé roky.

• Citovat
  • Upravit
Kobea
25.11.15 15:08
@Tunrida píše:
No jo, ale tos asi nebyla v situaci, žes neměla s dítětem, kde bydlet, ne? :think:

Jak souvisí bydlení a změna péče?

• Citovat
  • Upravit
Tunrida
25.11.15 15:11
@Kobea píše:
Jak souvisí bydlení a změna péče?

Jako jak souvisí to, že dítě nemá s matkou, kde bydlet se svěřením do péče? Opravdu se mě na to ptáš? :nevim:

• Citovat
  • Upravit
12330
25.11.15 15:43
@Tunrida píše:
Jako jak souvisí to, že dítě nemá s matkou, kde bydlet se svěřením do péče? Opravdu se mě na to ptáš? :nevim:
:lol: :lol: :lol: :lol: :palec:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
25.11.15 17:31
@Kobea píše:
Takhle nám to vysvětlil soudce i na jednání. Ale možná tomu vůbec nerozumí :nevim:, když to dělá dlouhé roky.

otázkou je, jaký důvod jste měli - jestli je důvod použít předběžné. Pokud šlo o běžnou úpravu, tam se to samože nedává.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kobea
25.11.15 20:18

@martina.se Ex nalhal toho do předběžka asi 6 stránek. Ale bylo mu to k ničemu. Dřív asi šla změnit péče timto způsobem, ale teď už to nejde. Soudce to vysvětloval něčím buď od Ústavního soudu nebo nějakým judikátem, nerozumím tomu. Prostě to zamítnul za základě něčeho, co pro něj bylo závazné.
Ale nechal sociálku prošetřit celé to udání. Nic z toho se neprokázalo.

• Citovat
  • Upravit
Kobea
25.11.15 20:23
@Tunrida píše:
Jako jak souvisí to, že dítě nemá s matkou, kde bydlet se svěřením do péče? Opravdu se mě na to ptáš? :nevim:

Zeptám se tedy jinak.
Jak víš, že dítě s matkou nemá kde bydlet?

• Citovat
  • Upravit
Tunrida
25.11.15 20:29
@Kobea píše:
Zeptám se tedy jinak.
Jak víš, že dítě s matkou nemá kde bydlet?
Že by z té informace, že se matka musela vystěhovat, protože neplatila nájem a dítě je teď kvůli tomu u otce? :nevim:
  • Citovat
  • Upravit
72725
26.11.15 07:29
@Kobea píše:
@martina.se Ex nalhal toho do předběžka asi 6 stránek. Ale bylo mu to k ničemu. Dřív asi šla změnit péče timto způsobem, ale teď už to nejde. Soudce to vysvětloval něčím buď od Ústavního soudu nebo nějakým judikátem, nerozumím tomu. Prostě to zamítnul za základě něčeho, co pro něj bylo závazné.
Ale nechal sociálku prošetřit celé to udání. Nic z toho se neprokázalo.

Ale předběžko se samože stále dává, je v případech, kdy je k tomu fakt důvod - násilí, týrání, neplatící rodiče atd.. prostě kdekoliv, kde se nemůže čekat x měsíců, než proběhne standart soud.. U vás k tomu prostě asi nebyl důvod :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kobea
26.11.15 08:28
@Tunrida píše: Že by z té informace, že se matka musela vystěhovat, protože neplatila nájem a dítě je teď kvůli tomu u otce? :nevim:

A co když to není pravda?
Tak jako nebyla pravda to, co napsal můj ex do svého návrhu. Lhal, jako když tiskne. Kdyby to byla pravda, děti bych už nikdy neviděla. K jeho velkému překvapení mám děti pořád :). Byla to jeho pomsta. Stejně to může být i v tomto případě (ale nejspíš není, zakladatelce věřím, co napsala).

Měli by se poradit s někým, jak tu změnu péče (předpokládám, že dítě má v péči matka) nejlépe udělat. Buď to probrat s právníkem, nebo raději rovnou se sociálkou. Ti vědí, jak to nejlíp udělat.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma rodinné právo

Ikona - Zoltán Duna

Mgr. Zoltán Duna