Dítě mého přítele

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Kobea
26.11.15 08:32
@martina.se píše:
Ale předběžko se samože stále dává, je v případech, kdy je k tomu fakt důvod - násilí, týrání, neplatící rodiče atd.. prostě kdekoliv, kde se nemůže čekat x měsíců, než proběhne standart soud.. U vás k tomu prostě asi nebyl důvod :nevim:

U nás byl důvod mnohem horší než to, že se matka někam odstěhovala a o dítě se řádně stará otec. Nicméně rozepisovat to tady nebudu. Ještě teď mám vztek, když si na to vzpomenu :cert:. Ale k něčemu to bylo dobré. Soud i OSPOD už ví, že ex je prostě cvok :). OSPOD nás prověřit důkladně. Ale příjemné to nebylo :zed:.

• Citovat
  • Upravit
Tunrida
26.11.15 08:34

@Kobea A co když venku nepadá sníh, ale polystyren, že? :zed: Já sem nechodím zkoumat, kdo si vymýšlí a kdo ne. Chtěla zakladatelka radu? Tak jich pár dostala. Jestli si vymýšlí, tak je to její problém a následky si ponesou oni. Jako tohle je s tebou jak debata o životě brouka :roll:

• Citovat
  • Upravit
72725
26.11.15 11:02
@Kobea píše:
U nás byl důvod mnohem horší než to, že se matka někam odstěhovala a o dítě se řádně stará otec. Nicméně rozepisovat to tady nebudu. Ještě teď mám vztek, když si na to vzpomenu :cert:. Ale k něčemu to bylo dobré. Soud i OSPOD už ví, že ex je prostě cvok :). OSPOD nás prověřit důkladně. Ale příjemné to nebylo :zed:.

jo, to věřim :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7226
26.11.15 14:35
@Kobea píše:
Domnívám se, že předběžným opatřením nejde změnit výchovu dítěte. Můj ex to nedávno zkusil, dal si předběžko na svěření dětí do jeho péče (z mojí péče) a soud ho poslal do háje. Opatrovnice mi pak řekla, že ex udělal chybu, protože to řešil přes předběžné opatření. Je to rok staré a za tu dobu se určitě nic nezměnilo.

Ano, jestliže si tím nárokuje něco rodič, příčemž ten druhý je schopný se starat tak to soud akorát nasere.

Je to řešení situace kdy matka opustí dítě, dítě je na ulici, matka nejeví zájem a je nebezpečí že dítě „se ztratí“ (jestliže není známo kde se matka nachází), u týrání a jiných věcí kde je třeba jednat hned.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.2.19 01:41

Priteluv syn - jsem ja divna?

Zdravim, potrebuju radu. Pritel ma syna, bude mu 9 a je u nas 1/3 casu. A jsem ted totalne psychicky vyrizena. Pred cca rokem a neco kluk rval v noci. Bylo to obdobi o nervy, hadky, ja byla odsunuta na posledni kolej. Doslo to tak daleko, ze s nami spal pul roku v loznici, coz bylo pro me priserny. Hlavne jsme se chteli snazit o spolecne dite a pritel to odsunul na vedlejsi kolej. Holt jsem mela tak pravidelny cyklus, ze neustale vychazela ovulace na dobu, kdy tu kluk byl a proste snazeni nebylo. Ted po roce a neco jsem v 11tt (kluk to jeste nevi). A kluk zase zacal rvat a pritel ho dnes zase nastehoval do loznice. Coz me tak akorat sebralo. Problem je v tom, ze proste chci, ze kdyz tu je kluk, aby se pritel venoval i mne. Muze se venovat jemu, muzeme delat spolecne aktivity, ale chci, aby se vecer venoval i jenom mne samotne. Coz ted se nedeje. Takze vecerni ritual mazani olejem proti striim padnul, bez pul slova v pulce cinnosti, jak kluk zaknuci, vystreli za nim a proste mam smulu. Si pak pripadam, ze jsem dobra tak akorat na pripravu jidla. A jsem tehotna, chtela bych si to obdobi uzit, nejakou spolecnou kazdodenni intimitu pred spanim a s vidinou vetrelce v loznici az do porodu se nejak nemuzu smirit. S pritelem se kvuli tomu hadame, on si stoji za svym. Nepridava mi ani to, ze ted jsem na neschopence kvuli nevolnostem, pritel ma moc prace, chodi domu pozdeji. Kdyz ale ma vyzvednout kluka, ten cas si udelat dokaze. Chtel na lyze, na den si volno udelal. Chci ja, jestli by zustal se mnou, nejde to, ma moc prace a prijde pozdeji. Pry ma moc zakazek, do kvetna to bude s casem spatny. Ale s klukem predpokladam, ze na hory na jarni prazdniny pojede. Takze me to strasne stve, na kazdeho jiny metr. Jsem fakt tak divna a chci moc, kdyz chci, aby se pritel venoval i jenom mne kazdy den pred spanim? Vnitrne mam ted s klukem v loznici problem, naruseni osobni zony, priteluv nulovy zajem o jeho dite v mem brise, kdyz tu je jeho starsi dite a jakozto nastavajici matka jeho ditete si pripadam jako pate kolo u vozu. A to mi jeste rekl, ze se mu nezda, ze mi je tak moc spatne, ze nezna zadnou, ktera by jen lezela doma a skucela v noci s nevolnostmi. Ze jeho bejvala chodila normalne behat. Coz me tu tak akorat rozbrecelo a odstehovala jsem se na gauc. Protoze mi tuhle jeste vztekle vytkl, ze jsem sla v noci na wc, vic cvakly dvere a jeho to probudilo. Takze jsem to schytala, ale ze se nevyspal primarne kvuli jeho urvanymu decku, to bylo v poradku. Ach jo. :,(

• Citovat
  • Upravit
2220
2.2.19 02:01

Daň za chlapa z druhé ruky. S „cizím“ devitiletym klukem bych taky nechtela spát v posteli, to chápu, ale za macechu bych tě tedy mít nechtěla. Trochu by to chtělo hodit se víc do pohody a něco kvůli partnerovi překousnout. Zníš strašně sobecky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
802
2.2.19 02:20
@marg píše:
Daň za chlapa z druhé ruky. S „cizím“ devitiletym klukem bych taky nechtela spát v posteli, to chápu, ale za macechu bych tě tedy mít nechtěla. Trochu by to chtělo hodit se víc do pohody a něco kvůli partnerovi překousnout. Zníš strašně sobecky.

Naprostý souhlas. Žárlíš na devítileté dítě, které potřebuje otce. Vyřešila bych jen to spaní. A ty jsi zdravá, dospělá žena. Hod se do klidu, tak ti holt namaže břicho jen každý druhý nebo třetí den. No bóže :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
246
2.2.19 02:22

Až se ti narodí dítě, poznáš že láska k němu je jiná než k partnerovi. Naprosto bezmezná a nepřekonatelná. To ale pochopíš až po porodu. My jsme se oba s partnerem shodli, že se milujeme moc… ale to co oba cítíme k synovi je jiné a silnější. Takže já partnera chápu. Bohužel máš chlapa s dítětem tak to tak musíš brát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.2.19 02:31

@marg Sobecky. Jak se to vezme. Chce se po mne spousta povinnosti k cizimu diteti. Ale nejak tam nefunguje “Ma dati - dal”. Kde mam brat vyrovnanost, nadhled a energii, kdyz se mi od pritele nedostava niceho z jeho strany, kdyz tu kluk je? Ja porad musim neco chapat, ale moji potrebu pul hodiny spolecnyho casu a intimity vecer pred spanim zjevne nechape. Pres den nevyzaduju, at se mi venuje.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
2.2.19 02:44

Jak byste to spani vyresily? Ja ho fakt v loznici nechci. Beru kazdou radu.
A boze, tak me namaze 1× za x dni…vsechno mamprekousnout, i kdyz to je jedinycas, jedina pulhodina ze dne, kterou mi venuje a driv to fungovalo? To je prece stejne, jako kdyz bych rekla, ze ted boze, tak nebudu varit, protoze mi je zle a stejne to nejsem schopna pozrit. A prekonam se, zaridim se, varim, kdyz mi je trosku lip, denne ma navarene obedy do prace, proste jsem se zaridila, aby se nic nezmenilo. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
2220
2.2.19 03:01
@Anonymní píše:
@marg Sobecky. Jak se to vezme. Chce se po mne spousta povinnosti k cizimu diteti. Ale nejak tam nefunguje “Ma dati - dal”. Kde mam brat vyrovnanost, nadhled a energii, kdyz se mi od pritele nedostava niceho z jeho strany, kdyz tu kluk je? Ja porad musim neco chapat, ale moji potrebu pul hodiny spolecnyho casu a intimity vecer pred spanim zjevne nechape. Pres den nevyzaduju, at se mi venuje.

Prostě to nevyzaduj, pokud tam máte pritelova syna. Když si to srovnáš v hlavě, ulevi se strašně moc i tobě. Je mu devět, za chvíli už bude puberťák, nebude tátu chtít v posteli:) Jak tu píšou holky, pochopíš to až se ti narodí dítě. Já svého partnera miluju, ale jakmile chci spát v posteli s mým dítětem (např teď je nemocná, tak chci spát s ní), je mi úplně u zadku pohodlí partnera. Je mi naprosto jedno, že se v noci nevyspi, protože ho malá kopla do hlavy a on se šel přesunout do obýváku. Vím, že mi to ráno vždycky říká, ale je ho poslouchám tak jedním uchem tam, druhým ven, je mi to naprosto sumak :) To pak pochopíš.
To spaní bych ale řešila, nemáte další rozkládací gauč nebo tak? Ať tam spi oni dva spolu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.2.19 03:24

@marg Dobre, ale v tom pripade on prece nemuze naopak chtit nic ode me. V tyhle dny muzu hodit zpatecku a delat, ze neexistuju, nevyzadovat tu svoji pulhodinu, at si jde spat on k nemu na zem na matraci, ze ja ho v loznici ale nechci. V tom pripade bych se ale taky nemusela tahat s nakupama na vikend, kdyz mi neni dobre, nemusela bych varit, kdyz se na to nemuzu ani podivat. A tohle je podle me behem nasledujiciho pulroku tak akorat zacatek konce.
Ja si porad myslim, ze vztah je ovzajemnych kompromisech a domluvach obou stran. A tohle reseni tak uplne nepovazuju za kompromis a rozumnou domluvu. Porad mi prijde, ze kdyz se dokazu prekonat a najit reseni, jak ted fungovat, aby bylo vse pri starem, tak snad si on muze najit reseni me potreby vecerni pulhodiny :nevim:

• Citovat
  • Upravit
26747
2.2.19 03:33

Po tisíci první… :lol: no jo, chudáci děti :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26747
2.2.19 03:44
@Anonymní píše:
@marg Dobre, ale v tom pripade on prece nemuze naopak chtit nic ode me. V tyhle dny muzu hodit zpatecku a delat, ze neexistuju, nevyzadovat tu svoji pulhodinu, at si jde spat on k nemu na zem na matraci, ze ja ho v loznici ale nechci. V tom pripade bych se ale taky nemusela tahat s nakupama na vikend, kdyz mi neni dobre, nemusela bych varit, kdyz se na to nemuzu ani podivat. A tohle je podle me behem nasledujiciho pulroku tak akorat zacatek konce.
Ja si porad myslim, ze vztah je ovzajemnych kompromisech a domluvach obou stran. A tohle reseni tak uplne nepovazuju za kompromis a rozumnou domluvu. Porad mi prijde, ze kdyz se dokazu prekonat a najit reseni, jak ted fungovat, aby bylo vse pri starem, tak snad si on muze najit reseni me potreby vecerni pulhodiny :nevim:

PS:nějakej důvod ten rozvod mít musel. Nikdo se nerozvadí s milujícím, chápavým, pozornym, pohodovým chlapem ;) Vynadat tehuli, že jde v noci na záchod :mrgreen: ale počkej, to ex ho podváděla, nestarala se, byla semetrika, nechtěla sex.. Já vím, já vím :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2220
2.2.19 04:21

Tak jestli se bavíme jen o té večerní půlhodince, tak řešení podle mě je, že na tom nebudeš trvat. Ono někdy nic nechtít, nic neočekávat, je strašně osvobozující. Na druhou stranu dělat služku pánům by se mi taky nechtělo. Ať teda spí spolu na matraci. Pošli je na jídlo někam ven a dej si nohy nahoru. Nákupy ať tahá partner. Spíš než tu pulhoďku večer bych ocenila, kdyby se oba někam vypadli najíst. Nabídni jim čas, který budou mít sami pro sebe za čas, který ty nestravíš u sporáku. Je to právě o těch kompromisech a domluvách. Přijde mi že tlačíš tam, kde nemůžeš vyhrát. Jinak jako pocity chápu, já vím že jen velmi těžko bych přijímala děti mého partnera. Obdivuji všechny, kdo je s tím v pohodě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma rodinné právo

Ikona - Zoltán Duna

Mgr. Zoltán Duna