Dítě mého přítele

Napsat příspěvek
Velikost písma:
40801
2.2.19 15:41
@botl píše:
Jako to dělá většina prvorozených, když přijde první sourozenec.

Myslím, že tohle bude horší, už ted jsou boje o místo u tatínka…

Ten chlap taky nemá rozum, vidí, že chlapec se ještě nevzpamatoval z rozvodu a musí si hned najít další paní a pořídit rodinu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4749
2.2.19 15:53
@Anonymní píše:
Jsme spolu pres 3 roky. Kluk mi naschvaly delal, ja byla prvni dva roky chapava az az, klukovi jsemcetla, i chtel cist ode me a ne od taty. Ale pak se to ve mne zlomilo. zjistila jsem, ze pokud se o spolecny cas nebudu brat, tak nebude, protoze s klidem bez pul slova treba vysel vstric ex, kluka si vzal navic a mne nejak zapomnel rict, ze rusi ten spolecny vikend, co jsem mela pekne dlouho slibeny. A jak se ja neberu o spolecny cas, tak neni, on se me nezastane a treba nerekne bejvale, ze smula, my jedeme v tomhle terminu spolu.
Kluk o miminku zatim nevi a uz ted mam hruzu z toho, co se bude dit, az to zjisti. Protoze kdyz se ho pred casem pritel ptal, jestli by chtel brachu, nebo segru, tak se teda vubec netvaril.

Ale v tom vztahu jsi dobrovolne, sama sis nenastavila hranice, jeste si s nim poridis dite a ted brecis, pritom takovy byl i predtim a vecne nadavas na toho chlapce, pritom mas problem s pritelem, ale ve tvem podani za vse muze to dite.. A s tou trasou, tak snad nejsi mala, ne? Ze decko prudi kvuli trase a hristi, chapu, ale dospela zena? Tak bud doma, kdyz je ti venkubzima, udelej si chvilku pro sebe, namaz si treba to bricho, kdyz nechces trajdat v zime.. Holt cas musis ted delit i mezi toho chlapce, vazne nevis co te ceka s miminkem.. Musis si to srovnat v hlave a nejtere veci si vyjasnit s partnerem, nez se male narodi a musis prijmout, ze tve miminko nebude stredobidem sveta tveho muze, on uz jedno dite ma a cas a lasku bude delit mezi ne, to asi nevydychas.. Ale pocitej s tim.. Musis s tim chlapcem prestat bojovat a zkusit se s nim zzit, je na nej toho moc, je mu teorve 9, ty to nedavas a jsi dospela, proboha, on nezmizi, bude tam i s tvym miminkem, bude heho braska, prijmi ho jako clena rodiny, nesnaz se s nim souperit.. Pokud na to nemas, budete to mit vsichni tezke a postavis proti sobe i pritele, zkus klidne nejakou poradnu, vim, ze to neni lehke, ale nikdo te do toho nenutil jit a ty jako dospela tu situaci musis zvladnout a ustoupit v necem, obcas.. To dite, kor v teto situaci ma svym zousobem pravo se chovat trochubjako fracek, ale ty ne. Z toho jak pises, bych se fakt nedivila, kdyby se citil ohrozen a nevitane, vzdyt to tu citi cizi lide pres tve prispevky, jak to musi byt osobne.. Promluv s partnerem, nastav pravidla a holt spolkni to, ze od pa do ne je jeho syn soucasti rodiny, zadny vetrelec. Dej jim prostor, nechce se ti chodit v zime, pozvi si kamisku, pust si film. Mic to hrotis.. Vecer si muzete zahrat vsichni 3 hru, porad mas picit, ze on je tam navic, ze ti bere cas s partnerem, nj dite, co cekas? Zalozila sis ridinu s muzem, co uz dite ma, beres si ho i s jehi synem, jasne, ze mas pravo na partnera jen pro sebe, ale ten chlapec ne, vidi tatu jen o vikendech, narodi se mu sourozenec, ktery s nim bude porad, budevzarlit a ty se ho jeste snazis odsouvat, kdyz ho neumis prijmout do rodiny, nemelas do toho jit. Musite spolu najit cestu. Jo a nediv se az se dite narodi, ze tvuj vude vic casu travit sexsynem, hodne muzum miminka tolik nerikaji, u vas bude hned zle, kdyz pujde se synem treba hrat fotbal a ne vozit kocarek, ze..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
109769
2.2.19 15:54
@Takyjedna píše:
No a? Náš synátor dělá to samé. Tedy nebrečí, protože není z rozpadlé rodiny a není tudíž deprimovaný, ale strašně prudí družinářku, kdy už půjde domů. A když se narodil, tak se jeho tehdy šestiletá sestra tak na rok a půl nastěhovala k nám do ložnice. Normální chování normálních dětí. Prostě to tak ber. Když se nezměníš, podřežeš si větev sama pod sebou - takovému vztahu, kdy ženská žárlí na chlapovu vlastní krev dávám rok, maximálně dva.
my už atakujeme čtvrtý rok :D a nenazvala bych to vyloženě žárlením ,spíš rušivým vlivem ,který se na tom vztahu určitě nějak podepisuje.Je to o hranicích ,kompromisech a asi i schopnosti naplnit si vlastní čas nebo si najít to citové naplnění jinak . A ovládání emocí to hlavně .
@Anonymní píše:
Jo, to bohuzel asi bude ten pripad.
Kluk si sam ani nevezme sklenici v lince. Natahuje ruce k dvirkam, knuci, ani celou vetou nepoprosi. A je zjevne linej si pritahnout zidli a vlezt si pro sklenici sam. Sam si ani nevezme ten jogurt z lednice, maximem je vzit koblihu z pytliku, ale pytlik musi lezet na lince.
a není taky nějk opožděný jako ten náš ? Ten je o dva roky mladší , do lednice vleze , ale než by se s něčím víc namáhal tak to taky ne .
@poHanka89 píše:
@Pantalaimon no jako jestli on ten klucina z ni citi, ze ho proste nesnasi (a decka to poznaji), tak pak je jasne, ze svym zpusobem (protoze to 9lete dite proste jinak neumi) se snazi tatikovu pozornost uzurpovat pro sebe tim brecenim apod. A cim bude starsi, tim vic bude tatickem manipulovat, ale to uz by bylo na dalsi jinou diskuzi…misto, aby byla rada, ze chlap funguje jako otec a snazi se diteti vynahradit to, ze muselo projit rozvodem rodicu, tak je to jen same ja ja ja :pocitac: a pak tu jsou zas naopak diskuze typu - ex se nestara o dite, nebere si ho a tak
jenže to nahrazovaní by nemely odnášet další partnerky ,pokud se nezvládá rozdělit , měl by zustat sám
@smoule.koule píše:
@Venetia Máme na sebe čas, ale občas je prostě nálada, kdy nechceš nikoho vidět. Ty to tak nemáš? Mě se bohužel stačí špatně vyspat, bolí mě hlava, tak ráno chlapovi popřeju akorát dobré ráno a zbytek dne ho nechci vidět, protože vím, že by mě štvalo všechno, co by řekl. Takže místo toho, abych na něj byla protivná a hnusná, tak si radši zalezu někam do svýho koutku. A to samé on. Od pondělí do pátku pracuje, často mu volají z práce i v osm večer. Jednou za čas mu běží pořad, který si chce v klidu zkouknout a u kterého si odpočine, tak proč bych ho nenechala? Podle mě je ve vztahu důležité najít tu rovnováhu společný/samostatný čas.
Trávíme spolu dost času, ale čas o samotě je pro nás taky důležitý.
A když člověk napíše slovo občas, beru to tak, že to není každý den. Ale jednou za čas. Nevím, asi slovo občas chápu jinak než ty.

jak jsi to napsala ,přišlo mi ,že toho času máte minimálně , ale nechce se mi to hledat .
nemám nic proti , mně taky vyhovuje , když ráno vypadne a vrátí se až večer .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
966
2.2.19 16:05

@Venetia No, ikdybychom ho měli minimálně, nejde přece o ten společný strávený čas? Toho si vážím a jsem za něj ráda, ale i přesto jsem opravdu ráda za čas o samotě.
Nebo spolu lidi nemůžou být, když na sebe nemají přesně daný počet hodin? Teď jsem chlapa třeba od pátečního rána neviděla, protože já v práci, on v práci. Viděla jsem v noci akorát hrbol na posteli a slyšela jak chrápe. A uvidím ho možná až v pondělí odpoledne, protože jsem celý víkend v práci a nejspíš bude už spát, když přijedu domů.
Ale přes den si aspoň zavoláme, napíšeme SMS. Ikdyž občas ani to ne, protože nemáme tu potřebu spolu trávit 100%volného času.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4749
2.2.19 16:10

@smoule.koule mám to stejně, je zajímavé, že v minulém vztahu jsme to měli jinak, závislí na sobě, bylo to divný, on mě do toho tak vtáhnul, ted s manželem umíme trávit čas bez sebe a nebereme to jako neco divného, naopak se na sebe pak víc těšíme a paradoxne si i víc věříme, taky opadlo takové to, že jdu nebo dělám neco co vlastně nechci kvůli partnerovi, ne nebaví tě chodit se mnou na vernisáže, ok jdu s kámoškou, vic si ti užiji apod..víc mi to vyhovuje než mít jako partnera siamské dvojče..i doma, teda než přišlo díte :D já v ložnici s knížkou, on v obýváku koukal třeba na fotbal, dřív jsme na sebe čekali, ted ne, jdu spát a když někde je, prostě najednou noci jdu na wc a on už tam spí..žádné odcizení, naopak je to takové víc , prostě každý v tom vztahu zůstal sám sebou, dělá svoje koníčky apod..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31010
2.2.19 16:12

Zakladatelko, to nemůže dobře dopadnout. Jednou jsem tu psala, že jsem tak vděčná, že obě děti jsou moje. Protože čas od času mě naše starší, milované, opecovavane dítě tak moc štve, když se chová špatně k mimcu. A to i třeba nevědomě, nechtěně. Ale s mužem jsme na jedné lodi. Být ve tvé situaci, mít s partnerem špatný vztah, kdy on by sebou nechal orat starším dítětem, kdy bych viděla, jak moc to me dítě odnáší… Ne ne, hormony a jejich ochranitelska funkce je prevít.
Co si je potřeba vzít s diskuze, vztah syn-otec je vice mene pořádku, ale špatný vztah máš ty se svým partnerem. Dětem děláme pestrý program, ale čas od času se prostě přizpůsobí přáním jednoho z nás. Jenže my ani jeden nemáme vůči nim výčitky svědomí, že jsme jim rozbili rodinu. To se pak jinak vychovává.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
rokris
2.2.19 16:12
@Levandule121 píše:
A ty nejsi líná si namazat břicho? :roll: Někoho tak sebestředného a zlého už jsem dlouho nepotkala. To je síla, teda… :,(

Oni musí chlapi mazat břicho? To jako aby sdíleli těhotensví? Nebo proč je problém, že nemaže? Nijak nerýpu. Jen se ptám.

• Citovat
  • Upravit
109769
2.2.19 16:16
@Tichošlápek píše:
@poHanka89 myslím, ze zakladatelka těžce spadne na zadek, az se jí narodí dítě
zase může patřit mezi ty ,které celou svou pozornost věnují dítěti a už jíto nebude chybět . Přeci jen v tom těhotenství toho chlapa potřebuje nejvíce .Pakuž bude mít jiné starosti a bude ráda,že někam vypadnou .
@Rive píše: Že společný čas nemáme od čtvrtečního až do pondělního večera :lol: promiň, to mě pobavilo, my jsme s manželem společný čas neměli už pěkně dlouho, jsem potřetí těhotná a břicho mi nemazal ani jednou :D když nám večer brečí děti, tak za nima prostě jdeme a pak tak leda společně padnem do postele :lol:
Představ si, že je mi blbě i v šestém měsíci a musím se starat o dvě děti.
A moje trasy procházek nevyjdou snad nikdy :)
ale vy máte svoje vlastní děti , ty fakt nevidíš ten rozdíl ? Nikdo asi nepujde do nového vztahu s tím , že nebudou mít čas pro sebe a všeobětují jeho diteti . U vlastního to bude určitě brát jinak .
@free333 píše:
Přijde mi, že nejlepší by byla partnerská poradna.

Osobně bych z toho dávno vycouvala, jak by začal rušit domluvené víkendy atd., ted už to jentak nepůjde, s tím těhotenstvím…

Jak se bude tvářit chlapec na miminko, je velká otázka, možná bude i žárlit a snažit se ještě víc na sebe strhávat pozornost, nebude to jednoduché…
může mu i ubližovat
@botl píše:
Jako to dělá většina prvorozených, když přijde první sourozenec.

zase nevidíte rozdíl mezi vlastními sourozenci v jedné rodině a nevlastními , kdy to jedno je vlastně mimo ?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
966
2.2.19 16:18

@astoret Přesně! V minulém vztahu jsem chtěla ten čas s ex trávit všechen, ani nechápu proč.
Co teda od partnera vyžaduju, jsou společné dovolené, protože kdybych nezavelela JEDEM, není schopen si od práce odpočinout déle než na víkend - a i v tenhle čas mu z práce volají.
S tou postelí: v týdnu jsem vstávala jeden den brzo a šla do práce, asi kolem osmé jsem mu napsala, jestli mu mám něco koupit k jídlu. Jeho reakce mě pobavila: Ty nejseš doma?
On vstal asi chvilku po mně, ještě byla tma a vedle sebe viděl jen hrbol, tak prý našlapoval potichu, aby mě nevzbudil :-D a já přitom už dááávno pracovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6509
2.2.19 16:20

Malého máte zřejmě ve střídavce 1/3.
Kdo o něj pečoval, než jsi šla na nemocenskou a chodila jsi do práce?
Nechápu, proč by měla za otce přebírat starost o dítě přebírat nová partnera?
Chápu, že vypomůžeš či až bude na mateřské, že bude fungovat jinak. Čistě za mě, bohužel, z Tebe čiší, jak moc ho nesnášíš. Když to z Tebe sálá takto přes písmena, to dítko by muselo být citově ploché, aby to nevnímalo. Dovedu si představit, že jediná obrana, které je schopna je to žárlení a upoutávání pozornosti.
Není to dobré a bohužel mi nepřijdeš, že Ty hodláš cokoliv změnit. Hledáš ujištění, že „ten kluk je špatnej“. Za mě bude hůř - časem Ti bude vadit i to, že tak „divně kouká“.. cituji z jiné diskuze..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
109769
2.2.19 16:22
@smoule.koule píše:
@Venetia No, ikdybychom ho měli minimálně, nejde přece o ten společný strávený čas? Toho si vážím a jsem za něj ráda, ale i přesto jsem opravdu ráda za čas o samotě.
Nebo spolu lidi nemůžou být, když na sebe nemají přesně daný počet hodin? Teď jsem chlapa třeba od pátečního rána neviděla, protože já v práci, on v práci. Viděla jsem v noci akorát hrbol na posteli a slyšela jak chrápe. A uvidím ho možná až v pondělí odpoledne, protože jsem celý víkend v práci a nejspíš bude už spát, když přijedu domů.
Ale přes den si aspoň zavoláme, napíšeme SMS. Ikdyž občas ani to ne, protože nemáme tu potřebu spolu trávit 100%volného času.
to záleží na konkrétním páru ,fázi vztahu …hlavně se v tom musí cítit oba dobře ..to je to oč se jedná .
@rokris píše:
Oni musí chlapi mazat břicho? To jako aby sdíleli těhotensví? Nebo proč je problém, že nemaže? Nijak nerýpu. Jen se ptám.

jde o čas pro sebe jen oni dva bez dítěte ..30 min..mazání je jen zástupný problém

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
267
2.2.19 16:26
@Venetia píše:
jde o čas pro sebe jen oni dva bez dítěte ..30 min..mazání je jen zástupný problém

Jenze nocni des jaksi nepocka. To je stejna situace, jako kdyby se ti uprostred masaze spustil prujem, ale musela bys vydrzet stanovenou partnerskou pulhodinku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26747
2.2.19 16:26
@rokris píše:
Oni musí chlapi mazat břicho? To jako aby sdíleli těhotensví? Nebo proč je problém, že nemaže? Nijak nerýpu. Jen se ptám.

Tady nejde o to mazání (cituji břicha, ktoré ukrývá jeho dítě :roll: :mrgreen: ),ale že se jedná o JEJICH intimní jedinou denní chvíli a na tu má zakladatelka přece právo :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
109769
2.2.19 16:29
@Bubla_Bučková píše:
Tady nejde o to mazání (cituji břicha, ktoré ukrývá jeho dítě :roll: :mrgreen: ),ale že se jedná o JEJICH intimní jedinou denní chvíli a na tu má zakladatelka přece právo :mavam:

jo , jenže by o to měl stát i on , ne si to vynucovat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
109769
2.2.19 16:32
@tatranka999 píše:
Jenze nocni des jaksi nepocka. To je stejna situace, jako kdyby se ti uprostred masaze spustil prujem, ale musela bys vydrzet stanovenou partnerskou pulhodinku.

jestli je to opravdu noční děs ..já tedy nic takového neznám......nebo jen chlapec přišel na to ,jak tatínka odtáhnout od tý protivný tety a mít ho jen sám pro sebe .Předpokládám, že to předvádí pravidelně .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma rodinné právo

Ikona - Zoltán Duna

Mgr. Zoltán Duna