Dítě nechápe...

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
1339
20.11.21 12:27
@Anonymní píše:
Ne do školky nechodí. Zpětně si říkám, že jsem se neměla nechat manželem ukecat. Chtěla jsem ji dát už dřív, ale muž byl zásadně proti. Někde četl, že malé děti potřebují, co nejdéle být doma s matkou.

Naschvály. To je od ní moc pěkné. Dokola ji vysvětluji, jak mi to vadí. Snažila jsem se jí to ukazovat. Namalovala obrázky. Chvilku to funguje, a pak zase celé opakuje. Jako kdyby ji snad trápila paměť. A není to jen o tom dát jídlo na zem. Často do toho šlápne a radostně mi běhá s bramborovou kaší na chodidle po celém domě. Nemusím vám snad ani říkat, jakou mám v tu chvíli radost. Druhá stránka je zase neustálý pláč. Něco, si dá na zem a každý chvilku pak brečí. To šlápla na to a na to. To si nakopla prst. To a to…

Doma nechce nic dělat. Žádné čtení pohádek. Hraní si s panenky a kuchyňkou. A už vůbec ne malování. Nejvíce ji baví stavět věž s kostek. Těch mám několik druhů a dokáže se hodiny s nimi vyhrát. To stavíme věže a boříme je. Stále dokola. Pak ještě ráda přelévá vodu z nádoby do nádoby. Fazole nebo kamínky ji vadí, prý jsou moc hlučné. A sypké věci zase špiní.

Ja bych ji zapsala do skolky už ted. Soukromé berou v průběhu roku, tak jestli mate možnost, zkusila bych to.
Podle mě děti 4/5 let už proste potrbeuji víc podnětu než být doma s maminkou.
Nechci soudit, tvoji dceru neznám ale podle chování muže byt v něčem opozdena, a to hlavně sociálně. Stavět a bourat komíny baví mýho dvouletýho, petileta dcera (a její kamarádi ) už jsou v te hře daleko jinde.

Mate stejně staré děti ve svém okolí? Kroužky? Poradila ses o jejím chování s dětskou dr? Me to jak ji popisuješ sedí fakt na chování mnohem menšího dítěte (opět vidím v tom spis dvouletaka ). Samozřejmě každý dítě je jiný a má svoje tempo …
Ale ja bych to asi nějak řešila

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.11.21 13:34

Prarodiče ji neradi hlídají a ostatní děti se jí bojí. Nejedna kámoška mi řekla, že ji moje dcera přijde buď nevychovaná nebo opožděná. Dcera je radši sama. Nikdy moc nevyhledávala kontakty s jinými dětmi.

• Citovat
  • Upravit
213
20.11.21 13:50
@Anonymní píše:
Prarodiče ji neradi hlídají a ostatní děti se jí bojí. Nejedna kámoška mi řekla, že ji moje dcera přijde buď nevychovaná nebo opožděná. Dcera je radši sama. Nikdy moc nevyhledávala kontakty s jinými dětmi.

Tak to promiň, ale nechápu, proč to neřešíš už dávno minimálně u pediatričky a co si vlastně slibuješ od této diskuze. A stále mi z toho vychází, že by ses měla dceři věnovat s větším pochopením.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21991
20.11.21 13:57
@Anonymní píše:
Prarodiče ji neradi hlídají a ostatní děti se jí bojí. Nejedna kámoška mi řekla, že ji moje dcera přijde buď nevychovaná nebo opožděná. Dcera je radši sama. Nikdy moc nevyhledávala kontakty s jinými dětmi.

A co jsi za tu dobu udělala, aby se to zlepšilo nebo aby se případný problém podchytil? Dcera je v předškolním věku, toto se přece nestalo ze dne na den… kde všude už ses byla poradit?

Jak konkrétně se jí věnuješ? Jaká máte doma pravidla? Do školky nechodí, co s ní tedy podnikáš? Nechodit do školky není žádná tragedie, ale je potřeba tedy dítě rozvíjet a vést jinak, v domácím prostředí. Z Tvých příspěvků vůbec nic takového nevyplývá.

Řeknu Ti upřímně, jaký dojem to na mne celé dělá. Tvoje dcera není nevychovaná - možná, že je opožděná, ale především je zanedbaná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30393
20.11.21 14:03
@Anonymní píše:

Dle tvého projevu si myslím, že je holčička zanedbaná a ty hrozně pohodlná. Možná je dětem lépe s matkou než ve školce, ale pouze za předpokladu, že matka je schopná své dítě adekvátně rozvíjet. Nedat ji do školky byla medvědí služba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22357
20.11.21 14:20
@Anonymní píše:

Cim je dite mladsi, tim se da lepe ovlinit jeho dalsi vyvoj. Neni na co cekat. Jednej. Existuji i specialni skolky, kde pracuji vysokoskolsky vzdelani pedagogove, kteri dokazi dite posunout, tam kde by to rodina treba nedokazala. Popisovane chovani neni srandartni pro ctyrlete dite. Driv nebo pozdeji se bude muset socializovat a radeji to driv.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Uslava
20.11.21 14:47

Jestli je jí 23 let, tak je opožděná. Jestli je jí 5, tak je z tebe na palici a i mě je z tebe zle. Kolik je dítěti let?

• Citovat
  • Upravit
53518
20.11.21 14:47
@prejeta_zaba píše:
Pětileté dítě si celý den staví komíny z kostek a přelívá vodu? To dělávají běžně děti v roce. 8o Šlápne do bramborové kaše a běhá s tím po bytě? A proč ji necháš? Tak snad talíř položím na stůl, omylem spadlé jídlo utřu nebo nechám dítě uklidit a je to, ne? :nevim: Když si chce talíř vzít na zem, párkrát vysvětlím, proč ne a když to nerespektuje, seberu a nemusí mít nic. :nevim: Syna jsem taky dávala až do předškoláku, myslím, že to zas taková chyba není a jako místy zlobil, ale měli jsme plno kamarádů a programu, ne, že by mi skákal doma po hlavě. To pak je ta školka lepší pro obě strany než lézt z dítěte nervama po stropě. :nevim: Kór, jestli je sama, to se musí pekelně nudit. Ty i kdyby ses jí nakrásně věnovala, zapálenosti dětí nikdy nedosáhneš a dcera to pozná a samozřejmě ji to vadí taky.

Tak jestli jí dá na hraní jen kostky…Syn si s vodou rád hraje i v 6 letech. Děti si s vodou hrají hrozně rády! Určitě by mělo jít dítě do školky nebo trávit dost času s vrstevníky. Jestli je pořád se svými rodiči, kteří jdou na vše asi moc vědecky a selský rozum nechtějí používat, bude se dívka chovat tak trochu podivně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
20.11.21 14:49
@Anonymní píše:

Jestli s dětmi netráví čas, neuměla se naučit, jak s nimi vycházet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20.11.21 19:16

Zakladatelko… odpovez si sama. jak tva dcera rozumi? Mluvi? Z toho co popisujes nejak citim mezi radky problem s vyvojem reci a porozumeni. A od toho se vyvoji zbytek osobnosti… opozdena hra atp. Doporucuji urgentne kolecko detskypsycholog, neurolog, foniatr a pripadne logopedie. (Vyvojova dysfazie, PAS?) Tvoje dcera neni hloupa, jen ti nerozumi a potrebuje pomoc. Ale treba se mylim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2692
20.11.21 20:10

Zní to docela jako vývojová dysfazie. Nastuduj si na Googlu. Jsou dva různé typy, v jednom z nich dítě špatně rozumí, když na něj někdo mluví. Má problém s pochopením. Netýká se to intelektu a není to způsobeno výchovou. Doporučuji zajít k psychologovi. Co nejdříve, je to řešitelné, ale chce to řešit nejdřív.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85262
20.11.21 20:45

No a jaky je program dne? Napis vic. Jake ma oblibene hracky? Taky mi to prislo jak hry pro 1-2 lete dite, i muj dvouletak by se tim uz nezabavil. Ma dostatek podnetu a kdyz neni ve skolce, stykate se aspon casto s jinymi detmi? Musi se nudit a pak nevi, co by.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3236
20.11.21 20:48

Moc normální mi to nepřijde. Hlavně teda ta hra. Tohle by nudilo i mou dceru a to má 16 měsíců. Hrát si prakticky jen s kostkami na úrovni miminka/mladšího batolate a s vodou, to by se teda moje děti ukopaly nudou a to jsou mladší. A myslím si, že to platí o naprosté většině dětí. To chování s jídlem a dalšími věcmi mi taky přijde zvláštní. Děti někdy dělají blbosti, zapomínají, jsou roztržité. Ale v tomhle věku by snad mělo být automatické, že si jídlo vezme ke stolu, pokud jsem k tomu vedená (a pokud nedělám naschvály). Myslím si, že běžně by si dítě v tomhle věku mělo i všimnout, že je upatlané a situaci řešit (pokud není třeba hodně zabrané do hry). Tohle zvládají přece i mnohem mladší děti. Já bych určitě dceřino chování řešila s odborníky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9880
20.11.21 21:18

Tak já snad nebudu zlá, a le jás e nedivím, že se tak chová, vlastně je to takové domácí vězení. Hodně mě to připomíná moji známou, která měla přesvědčení, že doma je to nej..
Pak dala kluka do předškoláků a prostě katastrofa, neumí si hrát, neumí s dětmi, žádnou teda vadu nemá, jenom nebyl zvyklý.. Nastoupil do první třídy, to samé až ted ve druhé se to trochu upravilo..
Jako, kde se to má naučit ty věci okolo.. Myslím si, že i tebe jako mámy má dost.. SI představ, pořád dokola jedna osoba, asi se prostě nudí, a potřebuje se i,, vyřádit, tak dělá kraviny..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76106
20.11.21 21:23

Mně se tedy holčička nezdá úplně v pořádku, to nemůže být jen nudou nebo že by se vyhraňovala proti matce,
určitě to chce nějaká vyšetření, celou řadu vyšetření,
a ve třech letech na kontrole se doktorce zdála v pořádku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí