Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@ludmilaadamkova píše:
Já jsem právě nějak odstavec o tom že holčička bude příští rok předškoláky přehlédla. Ano to je pak 4/5 roku.A informace že tento pokrok by přišel i než školky je super.vím, že někde je nemožné dostat dítě do státní školky pokud mu v 1. Září nejsou už 3 roky nebo někde dokonce berou až od 4.
Další věc je kdyz že maminka má před porodem či novorozeně a nechce aby dítě tahalo ze školky moribundus. plPřípadně prostě jsou jiné důvody proč nedat 3 lety dítě do školky.
No, u nás to nakonec rozhodlo právě to, aby kluk že školky netahal žádný nemoci, protože zrovna teď se opravdu „nehodí“. I když popravdě i předtím jsme dost přemýšleli, že se na tu školku zatím vykašleme, protože v ní nějak moc nevidíme přínos, naopak ale vidíme docela dost negativ (myslím v našem konkrétním případě, ne obecně).
@Anonymní píše:
Ne do školky nechodí. Zpětně si říkám, že jsem se neměla nechat manželem ukecat. Chtěla jsem ji dát už dřív, ale muž byl zásadně proti. Někde četl, že malé děti potřebují, co nejdéle být doma s matkou.Naschvály. To je od ní moc pěkné. Dokola ji vysvětluji, jak mi to vadí. Snažila jsem se jí to ukazovat. Namalovala obrázky. Chvilku to funguje, a pak zase celé opakuje. Jako kdyby ji snad trápila paměť. A není to jen o tom dát jídlo na zem. Často do toho šlápne a radostně mi běhá s bramborovou kaší na chodidle po celém domě. Nemusím vám snad ani říkat, jakou mám v tu chvíli radost. Druhá stránka je zase neustálý pláč. Něco, si dá na zem a každý chvilku pak brečí. To šlápla na to a na to. To si nakopla prst. To a to…
Doma nechce nic dělat. Žádné čtení pohádek. Hraní si s panenky a kuchyňkou. A už vůbec ne malování. Nejvíce ji baví stavět věž s kostek. Těch mám několik druhů a dokáže se hodiny s nimi vyhrát. To stavíme věže a boříme je. Stále dokola. Pak ještě ráda přelévá vodu z nádoby do nádoby. Fazole nebo kamínky ji vadí, prý jsou moc hlučné. A sypké věci zase špiní.
A kolik je dceri let? Podle me se nudi a nema dostatek podnetu jako kdyby chodila do skolky.
Hlidala jsem 5 leteho chlapecka a ten uz chodil do skoly (v Anglii), cetl si sam, oblekal se, sam si vzal jidlo z lednice a najedl se, delal domaci ukoly, chodil plavat a jzdit na kole a hral s brachama fotbal…nemyslim, ze byl genialni, ale proste tak byl vychovany a mel spoustu podnetu.