Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Od půl roku máme normální sedačku čelem po směru. Možná se zamyslet nad koupí a posadit tak aby viděla
. Nebo je to jenom období.
Ty jo, to bych ji raději nechala ječet v sedačce v bezpečí, než si ji brát na klín. Případně prostě na chvíli zastavit, uklidnit, ale nikdy bych neriskovala mít ji na sobě během jízdy
U nás pomáhalo mít hračky jen do auta, takže doma neměla příležitost si je prohlédnout a pohrát si s nima, tedy i je okoukat. Křupky taky byly fajn, někdy i stačilo aby s ní jel někdo vzadu a byl klid.
@Bububu123 píše:
Oblečená je jak doma, body s dlouhým rukávem, slabší teplacky. Plice mi ji vyrvat nenecháme. Holt chvíli byla v autě u prsa.
Holt až do vás někdo narazí a dítě ti vyletí z auta oknem tak už ji bohužel příště vyrvat opravdu nenecháš.
@Bububu123 píše:
@kocourGarfield prohyba na se tak že ji tam ani nedostaneme.
Jo, presne to dela nase. Proto ji proste behem jizdy nevyndavam. Vyjimkou je cesta do/z Chorvatska, kdy prebaluju nebo dele kojim. Ale kdyz ta cesta trva “jen” hodku az 2, tak ji nevyndavame.
@Platanka píše:
Byste úplně klidně dojeli. Dítě na klíně, jo?Jezděte na spaní, jinak bude prostě řvát. Děti ve vajíčku často řvou
Další urejpana. Jasně píšu, že jezdíme hlavně v době spaní. Ale jaksi moc nenaspi. Obcas ráno a jinak jen odpoledne hodinku.
Tak sem se chtěla poradit a evidentně je tu sama namachrovana krava. Čest výjimkám. Ale co jsme čekala, že..
@Atisia píše:
Od půl roku máme normální sedačku čelem po směru. Možná se zamyslet nad koupí a posadit tak aby viděla. Nebo je to jenom období.
To není bezpečná sedacka
No jet s dítětem na klíně, aby neřvalo… to je pěkná blbost.
Mi by bylo jedno, ať si tam řve až se třeba zblije, ale ze sedačky nepůjde dokud se nedojede domů. Tečka. Je mi líto, ale jinak to nejde. Nebudu riskovat, že do mě někde na cestě vpálí nějaký magor a zabije mi nepřipoutané dítě.
Sedí už? Pokud dítě samo sedí, může jít do větší sedačky +9kg. Dcera to má podobně. Už nějakou dobu sama sedí a je pohyblivá. Narvat ji do vajíčka je tak hrůza a děs. Vzpírá se, nechce tam být, nechce tam ležet. Všechno špatně.
Jakmile jsem ji dala do sedačky, tak byla spokojená. Měla rozhled, koukala se všude možně a bylo po problému.
@Bububu123 píše:
Tak sem se chtěla poradit a evidentně je tu sama namachrovana krava. Čest výjimkám. Ale co jsme čekala, že..
Nikdo tady nechce machrovat. Jen ti rikame, že dítě za jízdy patří do sedačky. Nikam jinam. Když se stane nehoda tak ji prostě neudrzis to je holý fakt a budeš si to vyčítat do konce života. Buď bude v sedačce a nebo jezdete MHD.
@Bububu123 píše:
To není bezpečná sedacka
sice není tolik, ideální je aby co nejde bylo díte v protisměru, ale někdy ty děti prostě nechtějí a po směru je to aspoň lepší než na klíně. My kupovali sedačku po směru také na můj vkus brzo, ale pomohla, navíc se dala „podsunout“, takže dítě nesedělo přímo, ale jakoby trochu v pololehu
Příspěvek upraven 05.10.22 v 16:20
@Bububu123 žádné namachrovane buuu sem si nevšimla..většina se snaží poradit co pomohlo u nich a nedivím se že
třešti oči nad tím že jste jeli s dítětem mimo sedacku… To fakt je lepší nechat to dítě prostě chvíli řvát…
Příspěvek upraven 05.10.22 v 16:22
@Bububu123 píše:
To není bezpečná sedacka
Tohle mě baví. Člověk co veze dítě v autě na klíně, aby neřvalo, nevezme posměrnou sedačku, protože není bezpečná
Tak ji radši vozte dál na klíně… co k tomu dodat.
Existují i protisměrné sedačky, v kterých dítě normálně sedí a vidí kolem sebe. Stačí přestat být urážlivá a vztahovačná a otevřít oči.
@Bububu123 píše:
Oblečená je jak doma, body s dlouhým rukávem, slabší teplacky. Plice mi ji vyrvat nenecháme. Holt chvíli byla v autě u prsa.
Dobra cesta, jak ji nebo vás obě zabit. Tak proste bude chvíli rvát, takové období bude ještě mockrát a kvůli spoustě věcem
@Janča6 @kocourGarfield @Vladusxx @Fiducia děkuji za normální názory, které alespoň trochu pomohli 🙂
@Janča6 za 2 hodiny řevu má totálně vyřvané hlasivky. Já taky nevyndavala, protože už bych ho tam příště nedostala. Vyndat bylo přesně to co chtěl že. U nás nepomohlo na řvaní nic. Pokud ječel tak ječel.
Příspěvek upraven 05.10.22 v 16:27