Dítě nechce do "vajíčka"

Napsat příspěvek
Velikost písma:
220
5.10.22 21:45

:lol: :lol: :lol:
Přečetla sem to celý a upřímně jsem se pobavila. Radši řev, než dítě namaděru. První dceru jsem vozila po směru snad od 7měsíce. Byla spokojená a hlavně nebrečela, ale já mám sedačku od 0-36kg otočnou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kocourGarfield
5.10.22 21:52

@Bububu123 proč řve musíš vědět ty nejlíp. Znáš ji ty. Nuda, nebaví jí být připoutaná ( chce objevovat, lozit, stoupat si), je jí teplo, únava, spánek. Nebo se bojí tmy?
Co s tím? Kojit, zabavit, nové hračky, jídlo, větší sedačka. Ono toho moc víc nevymyslíš.
My tedy sebou v autě vozime snad už naprosto vše včetně dek, pití, spacáku :lol:
Jeden nikdy neví kdy se může hodit.
My třeba i v 9+ měli problém jezdit za tmy. Vadila mu. Řval jak pavian. Nakonec super ráda byla světýlka ze stromečku:) A u nás teď tablet, ale je větší.

• Citovat
  • Upravit
34322
6.10.22 03:10

Tak dite v aute na kline je sice blby, ale nastesti ta pravdepodobnost, ze se neco zrovna stane, je nula nula nic. Stalo se, no.

Zakladatelko, ze se nechce pripoutat je asi normalni obcas, no. Zkus figl - pripoutat rvouci a pak nejak uklidnit - chodit a se sedackou houpat v ruce, pricvaknout na chvili na kocar a povozit chvili venku, nebo dost casto jsem kojila pripoutane dite - kdyz se nad nej sikovne nahnes, tak to jde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3899
6.10.22 05:50
@Bububu123 píše:
Oblečená je jak doma, body s dlouhým rukávem, slabší teplacky. Plice mi ji vyrvat nenecháme. Holt chvíli byla v autě u prsa.

Plíce si vyrvat nemůže, to není fyzicky možné, zato zabít se při autonehodě může, to je naprosto reálné. Jste nezodpovědný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14719
6.10.22 06:53

Necetla jsem celou diskuzi. Ale zaznelo tu, ze se ji treba dela spatne v protismeru. A argument, ze se dela hodne lidem. Netvrdim, ze to neni mozne u miminka ve vajicku. Ale… My mame pokracovaci protismernou sedacku. Druha dcera zvracela ve vajicku, zvracela pak i v pokracovaci sedacce. (Je zajimave, ze vzdycky na stejnem miste v Holesovicich a pak v serpentinach. A vzdycky dopoledne.) Od tchyne jsem si casto vyslechla: “Vy ji, chuderu, vozite v protismeru. To se nedivim, ze porad zvraci. To ja bych zvracela taky.” Muj nazor na to je, ze dospeli a starsi deti jsou zvykli jezdit po smeru, a proto se jim dela spatne v protismeru. Jenze to miminko nic nez protismer nezna. No dcera pak “samozrejme” zvracela i v dalsi posmerne sedacce. Preslo ji to az vekem. Ted je ji 6 let a uz tak rok nezvraci.

Pokracovaci sedacka je dobra v tom, ze dite je vys, takze ma rozhled a muze sledovat deni okolo auta.

Jinak my jezdime tak, ze v naproste vetsine pripadu sedi nekdo vzadu vedle nejmladsi. Casto i 2 lidi - 1 z rodicu a nejstarsi dcera. Je tak vic moznosti ji zabavit. Ale stejne se casto brani do sedacky vubec “nastoupit”. No a nekdy rve cestou a neni mozne ji uklidnit. A priznam se, ze ji taky nekdy kojim pri jizde. Ona pripoutana v sedacce, ja pripoutana na svem sedadle, naklonim se k ni a dam prso. To delam na rychle uklidneni. Kdyz potrebuje nakojit hodne, treba cestou do Chorvatska, tak zastavime na benzince, vyndam ji a kojim na kline.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
353
6.10.22 11:00

@Lucie_Sx děkuji za podporu a rady. To kojení zkusím, ale nevím nevím, mám malý prsa.. 🤔 jinak je hlavní problém, ji tam dostat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
353
6.10.22 11:08

@Janča6 děkuji odpověď. Samozřejmě když ve vzhůru, sedíme jeden s ní vzadu a snažíme se jí všemožné zabavit. Paci paci, hračky, zpívat, povídat, jídlo.
Akorát nám je divné, že z ničeho nic, odmítá jít do vajíčka. Možná to má opravdu spojitost s těma zubama.
Pokračovací sedacka má dnes přijít, tak jsme zvědavá. Ještě taky objednám nějakou spesl hračku pouze do auta. Bude přesně jak píšeš ty sice stále v protisměru ale bude výš, a mit snad větší rozhled.
Kojení dystak někdy zkusím ale nevím nevím, abych ji ho dala, musela bych nad ní být nakloněna.. 🤔 mám malý prsa, takže si to nedovedu představit, sedět připoutaná, ona v sedačce a dávat jí prso.. 🤔

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14719
6.10.22 11:08
@Bububu123 píše:
@Lucie_Sx děkuji za podporu a rady. To kojení zkusím, ale nevím nevím, mám malý prsa.. 🤔 jinak je hlavní problém, ji tam dostat.

Ja je mam taky, viz profilove foto. A jak uz jsem psala, taky kojim za jizdy. Neboj, jde to. A dostat ji tam jde taky pomoci kojeni. Pokud mate vajicko doma, tak to je super, dostanes ji tam snaz nez v omezenem prostoru v aute. Mne se taky vzpira, ze bych ji snad musela neco zlomit, abych ji tam dostala nedobrovolne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14719
6.10.22 11:16

@Bububu123 to kojeni natrenujes, prijdes na to, neboj ;) Hracka jen do auta zabere tak max. 10×, pak uz bude okoukana. Ja na odpoutani pozornosti pouzivam, co mam po ruce. Ted posledne treba naramek proti klistatum v puvodnim obalu. Proste neco, co si zacne prohlizet, a pak hned sup do sedacky. Ale uz ji je 19 mesicu.

Jinak to muze byt zubama. Nebo jina zmena. Nebo i vek. Tezko rict. Mne treba nejmladsi z niceho nic silene zacala odmitat kocarek ve 14 mesicich, kdyz 5letou na prechodu srazilo auto tak, ze skoncila na ARO. Nejmladsi to sice videla, ale podle me je mala na to, aby ji to jakkoliv ovlivnilo. Krome toho kocarku se chova uplne normalne. Takze je to asi jen casova shoda :nevim: Dobrovolne do nej jde jen v case spanku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
353
6.10.22 11:25

@Janča6 no my už doma máme tak nějak vše okoukany.. 🤔 od hraček po vařečky apod.. 😂
No a ta naše dneska normálně v kočárku usnula.. 😂 😂 přitom dycky max 20 minut a musela ven. 😂 😂 Asi nějaký erupce no.. 🤔
Moc děkuji a mějte se krásně 🙃 ☺️️

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14719
6.10.22 11:39
@Bububu123 píše:
@Janča6 no my už doma máme tak nějak vše okoukany.. 🤔 od hraček po vařečky apod.. 😂
No a ta naše dneska normálně v kočárku usnula.. 😂 😂 přitom dycky max 20 minut a musela ven. 😂 😂 Asi nějaký erupce no.. 🤔
Moc děkuji a mějte se krásně 🙃 ☺️️

Proto je potreba poridit do auta neco neokoukaneho. A muze to byt hracka, pastelky, neotevreny balicek vlhcenych ubrousku s nejakych hezkym neznamym obrazkem, novy plastovy hrnicek… U nas nekdy zaberou karty do Dr. Max, Teta drogerie apod.

Ja uz jsem kocarek vzdala :( Takze chodime pesky nebo na vzdalenosti okolo 1 km a vice jezdime autem :( Driv jsme i mnohem delsi zvladaly s kocarkem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35842
6.10.22 13:55

Ona to nemusí být ani hracka. Já sem dceru jednou nechala trhat papírový kapesníky. Sice bordel všude, ale byla to zábava.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
6.10.22 14:23
@Bububu123 píše:
@Janča6 děkuji odpověď. Samozřejmě když ve vzhůru, sedíme jeden s ní vzadu a snažíme se jí všemožné zabavit. Paci paci, hračky, zpívat, povídat, jídlo.
Akorát nám je divné, že z ničeho nic, odmítá jít do vajíčka. Možná to má opravdu spojitost s těma zubama.
Pokračovací sedacka má dnes přijít, tak jsme zvědavá. Ještě taky objednám nějakou spesl hračku pouze do auta. Bude přesně jak píšeš ty sice stále v protisměru ale bude výš, a mit snad větší rozhled.
Kojení dystak někdy zkusím ale nevím nevím, abych ji ho dala, musela bych nad ní být nakloněna.. 🤔 mám malý prsa, takže si to nedovedu představit, sedět připoutaná, ona v sedačce a dávat jí prso.. 🤔

Ne pripoutana
Normalne ji doma pridelas do sedacky, rve, nahnes se nad ni a kojis. Tim ji uklidnis a az potom das do auta.
Pokud rve v aute, tak zastavis, odpasas se, a zase ji nakojis v sedacce.
Jde o to ji tam mit porad, nevyndavat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kocourGarfield
6.10.22 14:32

@Janča6 u nás pokud řve tak řve, pak můžeš se stavět na hlavu a smůla. :nevim: Ale zatáčky a serpentíny vždy. Jednomu z děti přestalo být v autě blbě až v pubertě, druhému je stále (na vše delší než 15 minut si bere léky ještě ve 20 l), další 2 to absolutně neřeší a je jim to úplně jedno :lol:

• Citovat
  • Upravit
kocourGarfield
6.10.22 14:38

@Janča6 může to být věkem a tím že je tam přivázáná. Volný pohyb je volný pohyb. Ten poslední je expert a prostě nemá rád kočár od porodnice. Korba byl horor úplně a sportak je tak 100× ven a dovnitř. A to ho nepřipoutám, to odmítá úplně.

U nás ještě do auta někdy ok dlouhé křupky. Já tedy s ním i jezdím hodně sama a tedy musí na mě vidět. To je základ. Řve i jen obejdu auto, abych ho odpoutala. I když dneska po mě křupky házel. Tak těžko říct :lol:
Je to paličák.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí