Dítě nechce do "vajíčka"

353
5.10.22 15:30

Dítě nechce do "vajíčka"

Ahoj, dcera 9 měsíců nechce do autosedačky- vajíčka. Doteď jezdila bez problémů, snažili jsme se jezdit chtějí spací hodiny, takže většinou spala, teď už byla občas i vzhůru ale spíš na krátké trasy, hrála si, povídala jsem ji, zpívala. Občas i brečela, myslím že proto, že už jí to tam nebavilo, nikdy jsme ji nenechali „vyřvat“, zastavily jsme, uchlácholi, ponosili. Předposlední cesta byla z obchodu, 15 minut autem. Cestou tam spala, cestou zpět si hrála, zpívala jsem ji, cca 2 km od domu začla brečet, nijak hodně, dojeli jsme domů a už zase byla sluníčko. No a naposledy jsme jeli k příbuzným, přítel přišel z práce a že pojedeme. Vše jsme nachystali jako vždycky, nakojila se a že ji dám do vajíčka, ní začala brečet, propinat se. Zkoušely jsme to doma, u auta. Nic.. chvíli se pomazlila s přítelem, pak chtěla ještě mlíko, a pak začala ukazovat na sedačku na stole a dělat Brm Brm.. do sedačky se nechala úplně krasne dát, v autě hned usla. No a cestou zpět taky nechtěla do sedačky, nakonec jsem ji uplatila jablkem, ze jsme ho spolu jedli. A v pulce cest, začala tak silene vrecem, že jsme domů dojeli s tím ze jsme ji měla na klíně. 😕 Jinak bysme asi ani nedojeli.
No a od tý doby v sedačce nebyla, měli jsme jet do práce, nechtěla do sedačky, odpískala jsem to, zkoušela jsem dvakrát. No a dneska tady celý den chodíme okolo sedačky, hraje si s ní ale do ní se dát nenechá. Naštěstí přijde přítel dřív z práce a já dojedu teda nakoupit sama..
Ještě teda ji asi zlobi zuby, obcas kousne při kojení a hlodá dřevěné kostičky.

Nemáte někdo zkušenost, radu, tip? Děkuji, že jste dočetli do konce. 🙂

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
35832
5.10.22 15:37

Jak je v tom vajíčku oblečená? S dítětem na kline bych fakt nejela to ať si klidně vyrve plíce. U nás ještě pomáhá ukazovat hračky co moc nezná a jídlo.

Příspěvek upraven 05.10.22 v 15:42

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11825
5.10.22 15:39

Dcera jezdí autem ráda ale taky sem občas takhle sprajcne..když sem jet potřebovala tak sem ji tam prostě nacpala bohužel nemám takový luxus že bych mohla počkat na chlapa až dojede abych já jela někam sama (to by už bylo všude zavřeno) a kdybych potřebovala aby někdo hlídal tak tam taky musím dojet autem takže má smůlu…většinou se přestala vztekat když sem nastartovala, případně sem pustila rádio nebo dala chroupat krupku

Jinak mě napadá. není jí to vajíčko už třeba těsné? Dceru jsme cca touhle dobou dávali do větší sedačky protoze neměla místo na nohy. Už teda ale sama sedela…taky se jí v nové sestavě více líbilo protože z ní lépe viděla ven

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kocourGarfield
5.10.22 15:46

U nas to taky začalo být cca v tomhle věku úplně vyhrocené a pomohl až přesun do větší sedačky 9+. Prostě už ho tam nebavilo ležet. On tedy sedačku nějak rád neměl nikdy moc. Řval klidně i před, ale pak už to byla jistota. Řval už při poutání a nepřestal. :nevim:A nefungovalo naprosto nic.

Příspěvek upraven 05.10.22 v 15:48

• Citovat
  • Upravit
14719
5.10.22 15:47

Ja jsem musela davat dceru do vajicka pri kojeni. Proste jsem si s ni sedla na sedadlo vedle vajicka a zacala jsem kojit. Pri tom, jsem ji stale prisatou dala do vajicka, zapla pasy, kojila, dokud ona chtela. Kdybych ji odpojila driv, tak by rychle zjistila, ze to je povod a ze ji prso seberu, jakmile je pripasana. Takze by na to pozdeji uz neskocila. Ted je ji 19 mesicu a casto ji musim davat piti, jidlo, neznamou hracku. Pritom do auta hrozne chce - rika: “Mám boty. Deme autí.” Ale pak ji dostat do sedacky je boj.

Horsi je, ze za boha nechce do kocarku. A kdyz uz ji nejak do toho kocarku dostanu, tak v nem rve a snazi se sundat si pasy. Takze musim vsude autem :( Tam ji aspon nejak “uplatim”.

Jeste dodam, ze uz davno ma vetsi sedacku. Ale proste ted par tydnu se vetsinou vzteka a nechce tam. S vyjimkou casu na spani, coz se nam bohuzel malokdy poradi.

Příspěvek upraven 05.10.22 v 15:51

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14719
5.10.22 15:49

No a treba ji to prejde. Nase mala v nedeli absolutne nechtela pleny. Kdyz uz ji mela, tak si sundala obleceni i tu plenu. A 7× nam pocurala obyvak, ale i postel a skrinku s nadobim. Pri pohledu na plenu jen vriskala. Ja zoufala, co budeme delat. A od pondeli uz ji zase pleny nevadi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35415
5.10.22 15:49

Možná je čas na protisměrnou pokračovací autosedačku.
Rozhodně ji nemůžete vozit na klíně :nevim:
Jestli to bylo jednou, mohla být prostě přetažená.
Pokud trváte na vajíčku třeba kvůli spánku, tak když to půjde, jezdi ty, nebo přítel, vzadu. Zkuste na cestu dávat lahev s vodou, něco k jídlu, hračky… Oblékat jen body, legíny a deku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3899
5.10.22 15:51

Byste úplně klidně dojeli. Dítě na klíně, jo? 8o

Jezděte na spaní, jinak bude prostě řvát. Děti ve vajíčku často řvou :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kocourGarfield
5.10.22 15:51

@Vladusxx ono jezdit s řvoucí dítětem tedy taky nic moc. Taková zima, sníh, déšť, tma a ječící mimo. Divím se, že jsem to přežili všichni. Vybavuji si dálnici. Sníh proti a mimino hodinu řvalo :nevim: Jinak bych se domu nedostala. :,(

• Citovat
  • Upravit
kocourGarfield
5.10.22 15:53

@Platanka nám dítě v autosedačc/vajíčku nikdy nespalo. Buď řvalo nebo neřvalo. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
14719
5.10.22 15:58

Jo a absolutne nechapu, jak jste ji mohli vyndat a vzit na klin. Kdyz uz mi dite zacne v aute vriskat, ale je pripoutane, tak se ho snazim vsemozne uklidnit, ale nikdy s nim nejedu na kline. Problem je nekdy, dite do te sedacky dostat. Ale pak uz tam zustane a dojedu s nim. A ze s tim mame velmi bohate zkusenosti. I hodinu a vic v kuse.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
353
5.10.22 15:59
@JancaS84 píše:
Jak je v tom vajíčku oblečená? S dítětem na kline bych fakt nejela to ať si klidně vyrve plíce. U nás ještě pomáhá ukazovat hračky co moc nezná a jídlo.Příspěvek upraven 05.10.22 v 15:42

Oblečená je jak doma, body s dlouhým rukávem, slabší teplacky. Plice mi ji vyrvat nenecháme. Holt chvíli byla v autě u prsa.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11825
5.10.22 16:02

@kocourGarfield já sem s dcerou jezdila jeden čas na konzultace do krajského města..cca 70km… Taky se stalo že mi většinu cesty prorvala, protože vyšetření bylo zrovna v době spánku ona se přetáhla a pak nemohla usnout…nedalo se nic dělat prostě nějak jsme dojet museli…a jela sem samo sama…chlap v práci…

@Fiducia my máme tu pokračovací polohovací, takže když by chtěla spát tak se dá dát tak že je vpodstate ve stejné poloze jako ve vajíčku jen má více místa… Taky je to teda sedačka kategorie 0-18 ale my ji tam dávali až v těch cca 9 měsících…ale právě kvůli tomu spánku jsem chtěla aby šla polohovat aby malé neklimbala hlava

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
353
5.10.22 16:02
@Vladusxx píše:
Dcera jezdí autem ráda ale taky sem občas takhle sprajcne..když sem jet potřebovala tak sem ji tam prostě nacpala bohužel nemám takový luxus že bych mohla počkat na chlapa až dojede abych já jela někam sama (to by už bylo všude zavřeno) a kdybych potřebovala aby někdo hlídal tak tam taky musím dojet autem takže má smůlu…většinou se přestala vztekat když sem nastartovala, případně sem pustila rádio nebo dala chroupat krupkuJinak mě napadá. není jí to vajíčko už třeba těsné? Dceru jsme cca touhle dobou dávali do větší sedačky protoze neměla místo na nohy. Už teda ale sama sedela…taky se jí v nové sestavě více líbilo protože z ní lépe viděla ven

Do sedacky se vleze v pohodě. Větší sedačka je objednaná, ale ještě nemá dost kg do ní. Samozřejmě se jí vždy snažíme uklidnit, zabavit v sedačce ale naposled nepomohlo nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
353
5.10.22 16:04

@kocourGarfield prohyba na se tak že ji tam ani nedostaneme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí