Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
@Bububu123 píše:
Janča6 kocourGarfield Vladusxx Fiducia děkuji za normální názory, které alespoň trochu pomohli 🙂
Já mám ale stejný názor, jako ty podle tebe zvířátka 🐄 🐄 Jízdou na klíně vážně děláš pěknou blbost ![]()
@Bububu123 píše:
@Tichošlápek je ale rozdíl dítě chvilku v náručí, než ho vozit hodina a roky v nebezpečné sedačce..
Ale i během té chvilky se může stát že do vás někdo napálí…stačí malý tukanec a dítě ti vyleti a rozplácne se o přední sklo..kdysi na to byla krásně názorna reklama v tv, kde taky nedali dítě do sedačky že je to kousek a sotva se rozjeli tak bum…a dítě na placku…pak ji zrušili že je moc brutální…prostě jakákoliv sedačka je bezpečnější než náruč… No uvidíš buď jí to přejde nebo budeš muset překousnout že prostě řve…když budeš opravdu někam potřebovat jet a nebudeš moct čekat až přijede chlap abyste se prostřídali v hlídání…uvidíš jak to bude v té větší sedačce…já právě proto abysme nemuseli řešit že je do té větší moc malá jsme koupili univerzálnější od 0 do 18kg s tím že tam ale šla až v těch 9 měsících…
@Bububu123 co zkusit něco podobného tomuto https://www.ministerstvohracek.cz/…-a-zrcatkem/?…
Mít to jen do auta aby si s tím nemohlo dítě hrát jinde a okoukat to ![]()
@Bububu123 píše:
@kdoviktera vím, větší sedačku máme objednanou, paní ale radila posmernou, to úplně to co to má být že..
A výchovné řady, že si vybere vše si nechte.. pokud necháváme vaše děti vyrvavat jak je lituji.
Mam deti dospely a v pohode. Diky za starost.
Jsou proste situace co jsou nebezpecny a je treba nejaka pravidla dodrzovat. I za cenu revu a vztekani. Ono to na nem zadny nasledky nezanecha. Pokud ukazete vyjimky, tak to proste bude peklo. Muzete ustoupit jinde, ale bezpecnost na prvnim miste a pres to nejede vlak
@Bububu123 píše:
Tak sem se chtěla poradit a evidentně je tu sama namachrovana krava. Čest výjimkám. Ale co jsme čekala, že..
Nevim, jestli tou namachrovanou kravou myslis i me. Ja jen pisu, ze mam zkusenosti s dlouho vriskajicim ditetem v aute a presto bych ho na klin pri jizde nevzala. A pridala jsem par tipu.
Rozhodne me netesi, ze dite rve, doma deti vyrvat nenechavam. Ale kdyz veskere pokusy o uklidneni selzou, tak v tom aute holt bude rvat.
Vazne chces riskovat smrt ditete pri pripadne nehode jen proto, aby chvili nervalo v aute?
@Fiveone píše:
Napadá mě jen, jestli neni možné, že se dělá dítěti špatně. Vzpomínám si na všechny historky o sobě a část z nich byla z aut.Byla jsem jako malá opravdu blicí dítě. Ještě na základce se mi dělalo v autě zle, ale s věkem to stačilo rozdýchat. Ale třeba jako dospělá jsem nerozdýchala zatáčky v sanitce. A to nemusí přímo zvracet, může dítě bolet žaludek. Jet v protisměru by pro mě bylo za trest. A přeci jen, pokud má někdo něco spojené s něčím negativním, tak se mu do toho nechce. Možná je důvod úplně jiný, ale přemýšlela bych o všech možnostech krom toho, že se dítě nudí apod..
A myslíte že je možné, že si začlo dělat špatně až teď?
U nás aspoň maličko pomohl přesun do větší sedačky a posměru a věk no. Vyrostl. Teď zase řešíme že se snaží odpoutat ![]()
@Vladusxx píše:
@Fiducia protože jsi psala jestli třeba netrvají na vajicku kvůli tomu spánku že tam dítě více leží…Příspěvek upraven 05.10.22 v 16:31
Jo tak! Já myslela na to, aby jí nemuseli při vystupování budit. My měli vajíčko, co to jen šlo, abych si je mohla odnést ![]()
@Nikky121 píše:
@Tichošlápek to si pamatuju, tuším nemyslíš x zaplatíš, do teď to vidím před očima, doteď mi je z toho zle. Pak byl i podobný, kdy matka na přechodu se rozhlídla až když tam vrazila kočárek, protože přes něj neviděla. Jen na to pomyslím tak mi je strašně úzko
Asi by je zase měli začít dávat protože maminy které strčí kočár do silnice a teprve pak se rozhlednou vidím dnes a denně… Já i kdybych měla kočár obejít a napřed se podívat protože nevidím přes okolostojící auta tak to udelam…
@Bububu123 píše:
Spis nez spatne, i kdyz muze byt taky, tak bych rekla ze ji vadi to omezeni. Je ji 9 mesicu, chce se pohybovat, zkoumat, nechce lezet ve vajicku kde nic nevidi, v divny poloze. Normalka, snazi se prosadit svou. A cim vetsi divadlo se kolem toho bude delat, tim horsi to bude
@Vladusxx já taky, kolikrát sem kočár otočila a „táhla“ ho za sebou. Sama se v autě poutám i když je to jen přes vesnici. Celkově dokud se mi v autě všichni nepřipoutají, tak se odmítám rozjet a je jedno jaký úsek to je, a ať si mě pak klidně každý nazývá krávou nebo srabem ![]()
@Bububu123 píše:
Možné je vše. A nemusí to být jen autem, stačí víc houpat. Já taky nemám historky úplně od narození, ale zhruba od chvíle, kdy jsem seděla. Ani ne v roce si mě nevlastní otec posadil za krk a pozvracela jsem mu prý hlavu a záda. A od té doby to bylo furt něco podobného.
@Nikky121 já taky. Ale chápu, že jezdit se řvoucím dítětem za zády je šílený a kolikrát I nebezpečný ( asi min než ho mít na klíně). Nebudu ho vydávat, protože to ho tam pak už nedostanu nikdy, ale ani nebudu tvrdit, „tak řve a co“. ![]()