Dítě po ivf

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3361
13.3.14 13:52

Já nechápu, proč se tu do zakladatelky diskuze tak pouštíte. Mě se to přijde jako docela rozumná otázka (oproti jiným) a když mi to nezávisle na sobě pár doktorů také řeklo, po pravdě jsem nad tím přemýšlela také…možná právě proto, že u nás problém je.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7743
13.3.14 13:53

@CokeLady nic, přišlo mi to jako snaha o rozpoutání přestřelky, ale zakladatelka reaguje docela normálně, tak asi ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3361
13.3.14 13:54

@jaaaaaana neříkám, ale na psychiatrii se na takovéhle věci vyloženě ptají…ne tedy čistě na IVF, ale na otěhotnění, psychiku v těhotenství, problémy…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
novo123
13.3.14 13:55

@jaaaaaana no a ty tu zprávu s sebou nosíš každýmu doktorovi jako na kožní nebo ortopedii a tak? Já teda ne, leží u dětské a dost pochybuju, že to někdo četl (měli jsme bezproblémové porody, žádný extra důvod to číst).

• Citovat
  • Upravit
14691
13.3.14 13:55
@ivodička píše:
Já nechápu, proč se tu do zakladatelky diskuze tak pouštíte. Mě se to přijde jako docela rozumná otázka (oproti jiným) a když mi to nezávisle na sobě pár doktorů také řeklo, po pravdě jsem nad tím přemýšlela také…možná právě proto, že u nás problém je.

Ale mě vadí, jak jednoduše pan doktor tak velké a složité téma shrnul. To si myslím, že není v pořádku, při jeho vzdělání. A trvám na tom, že to udělal tak, jak jsme ho na straně jedna nazvaly

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3361
13.3.14 13:57

Ve zprávě z porodu se to nepíše..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.3.14 13:57
@flos píše:
Nevěřím slepě doktorovi, proto se na to ptám :) mám dvě děti, první přirozené otěhotnění a vše v pohodě, druhé po ivf a hned mi nabízeli rizikové těhotenství a cpát do sebe léky na udržení

Určitě nenabízejí rizikové z důvodu IVF…já dvě děti přirozeně a třetí po IVF - v té době mi bylo 40 let - do práce jsem chodila na plný úvazek a pracovala jsem cca do 8. měsíce… synovi jsou 3 a je naprosto zdravý a dobře se vyvíjí adekvátně jeho věku… nehledala bych příčinu v tom, že je dítě z IVF

• Citovat
  • Upravit
novo123
13.3.14 13:58

@ivodička máš pravdu, právě jsem prohlídla tu naši zprávu a není tam o IVF ani čárka :nevim:

• Citovat
  • Upravit
14691
13.3.14 14:00

Nabízejí rizikové z důvodu IVF. Ale se slovy, když jste se na to tolik nadřela a dala do toho tolik peněz, tak radši zůstaňte doma. Což není zrovna zdravotní důvod, ale děje se to často. Z jejich kapes ty prachy nejdou, tak proč ne :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5577
13.3.14 14:01

Rika se, ze deti z ivf byvaji vice nemocne a naopak casteji v necem vynikaji, prevysuji ostatni.To nam rikal genetik.Ale jinak si myslim, ze to jsou zcela normalni deti jako ostatni, jen proste jsou mezi nami stale lidi co v ivf vidi neco spatneho a pak muzou mit takove divne reci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jaaaaaana
13.3.14 14:01
@novo123 píše:
@ivodička máš pravdu, právě jsem prohlídla tu naši zprávu a není tam o IVF ani čárka :nevim:

tak pak nevim jak to zjistuji, asi v pripade problemu, u kteeych treba zkoumaji ruzne souvislosti.
nevim, my jsem ivf nemeli.
ale otazka me napadla jiz driv

• Citovat
  • Upravit
3115
13.3.14 14:03
@julie74 píše:
Ale mě vadí, jak jednoduše pan doktor tak velké a složité téma shrnul. To si myslím, že není v pořádku, při jeho vzdělání. A trvám na tom, že to udělal tak, jak jsme ho na straně jedna nazvaly

ano přesně tohle mi vadí, informace, že můžou mít nějaké problémy je opravdu o ničem. Buď to neměl říkat, nebo to aspoň trochu specifikovat, jelikož pod tím to se dá představit cokoliv.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7376
13.3.14 14:04

Tak třeba ma pan doktor dlouhodobě zkušenosti a srovnání. O tom, že děti po ivf oproti spontalnim jsou trochu nachylnejsi se ví dlouho. Otázkou je, jestli to je ivf a nebo tím, co se snaží příroda zařídit a člověk obešel..
 http://www.gate2biotech.cz/…po-ivf-v-cr/

Např moje kamarádka je za ivf šťastná, ma genetickou vadu, která není zivot ohrožující, ale vážně narušuje zdraví, měla by velkou šanci pocit postižené dítě, díky ivf výběru ma zdravé děťátko.

Příspěvek upraven 13.03.14 v 14:05

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11955
13.3.14 14:05

Není nemoc jako nemoc, těch které by mohly souviset se způsobem početí je minimum, ke spoustě jsou dědičné dispozice, spousta vzniká až v průběhu života prostředím apod. Moje skoro čtyřleté dítě z IVF narozdíl od toho přirozeně počatého žije a je v pořádku. Pediatr mi řekl, že na to můžeme zapomenout, nemá to ani v kartě. Podle těhotenství by to měl být jednou minimálně sadistický vrah.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11955
13.3.14 14:10

IVF samo o sobě není důvod pro návštěvu rizikové poradny v těhotenství, ani se děti po narození nijak zvlášť netestují, rozhodně ne plošně. Jen se hlásí po narození pohlaví, v jakém týdnu se dítě narodilo a zda je ok (v době krátce po narození)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí