Dítě & příjem

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Zdee
26.1.17 08:29
@Svistice píše:
Co tu furt měleš o bytech a chalupě. Myslím, že manželka řeší to, že si prostě nebude moct koupit kabelku za tři litry, když spadne s příjmem třeba o 70% dolů, respektive bude mít pocit větší finanční závislosti.
Za druhé život se jí opravdu může sakra změnit a bude to ona, kdo se s tím bude muset pprat. Ona třeba ztloustne, jí bude blbě, ona vypadne z pracovního procesu, který ji třeba baví a naplňuje, ona skejsne třeba týdny zavřená doma s nemocným dítětem, ona bude nevyspalá, nebude mít čas nebo energii na svoje koníčky. Ona se prostě bude muset možná dost věcí minimálně na čas vzdát.

Jako bych se na nic neptal…
Já tu nic nemelu, neb jsem odpovídal na dotaz.
Asi se dá skutečně těžko tady něco zhodnotit objektivně. Každopádně děkuji všem za jakoukoliv reakci. :zed:

• Citovat
  • Upravit
33018
26.1.17 08:32
@Cuddy píše:
@Svistice Jeste bych doplnila, co jsem si vubec neuvedomila ja. Ona bude kojit a minimalne pul roku se nebude mocivzdalit od ditete na vice nez cca 2 hod.

Jo, tak jsem to měla taky. Byla jsem připravená na nevyspání, brek, pokakané plínky, ublinkáno ale že budu půl roku dítě tahat všde jak kočka koťata, to mi nedosaklo (dítě se přece krmí po třech hodinách, celkem tak 6-7 za den). No, moje děti jedly v nepředvídatelném intervalu 45-120 minut, takže 7. kojení za den jsme kolikrát měli v jednu odpoledne, že. :-)

Takže veškeré mé plány, jak budu chdit cvičit, zajdu v klidu nakoupit, s kamarádkou, byly rázem v řiti. A mě zbyly jen procházky s kočárem po okolí, domácnost a péče o dítěm.

Nehledě na to, že kojení blokovalo téměř rok jakékoliv sexuální aktvity, protože prolaktin umí být sfiňa. :jazyk:

Edit: A i když ty děti odrostou, tak stejně se chtě nechtě musíš přizpůsobovat a omezovat, protože např. romantiku na zasněžených horách Ti kazí batole, co nesnáší sněžení, nebaví ho sedět na saních a chodit nechce. Cyklo vyjížďka ho po půl hodině přestane bavit a chce chodit, nebo tě v kopci deptá tím, že na tebe huláká, ať jedeš rychlejš. :lol:

Příspěvek upraven 26.01.17 v 08:38

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1166
26.1.17 08:33

Trchu zláštní reakce, ne? Nezájem o všechny odpovědi, které nepotvrzují tvou hypotezu: že ty jsi svatý a manželka na prachy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29350
26.1.17 08:35
@Zdee
@Regina Hero píše:
ještě bych se zeptala, víš snad o jiné ženě, která by děti chtěla s tebou mít z touhy a lásky, ne z rozumu?

Odpovíš mi? ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25322
26.1.17 08:38

Jo jo, jak píše @Svistice, to mě „překvapilo“ nejvíc. To, že si člověk musí naplánovat i vynesení koše :D
Paní chápu, je to velká změna, hormony.
A k tobě @Zdee . Jak přiložíš ruku k dílu? Jak manželce pomáháš? Je jasné, že ze začátku se od miminka nehne, ale časem se dá a je potřeba tvoje podpora a hlídání.
Neznáme vás, nemůžeme soudit tak ani tak. Těžko říct, jak se ona opravdu chová a jak se chováš ty a co a jakým stylem ji říkáš :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
26.1.17 08:43

Ale tak my taky resili materialisticke otazky uz kdyz jsme spolu chodili, jsme se o tom bavili, po svatbe se zaclo resit kde budeme bydlet, jak se zaridime, jako rodina, jake mame moznosti, ze si pod most decka neporidime. Ze v byte zit nechceme a pokud budeme muset, tak jen na nezbytnou dobu po dobu stavby, dyl ne.
Puvodni plan po svatbe byl, ze budeme mit jen jedno dite :) mame jich vic. Mame co jsme chteli, naplanovali si. Ale musime oba, vynakladat usili, aby jsme meli vse co jsme chteli.
Jeden cestuje za praci, druhy musi byt malym deckam k dispozici, takze pro me to znamenalo vzit zatim praci co nejbliz.
Myslim, ze vetsina paru planuje co, kdy, jak bude.
Ale zas my nejsme takovi, ze pro tri dovolene za rok nekde by jsme se vzdali moznosti mit decka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17102
26.1.17 08:56

Prostě se bojí té změny.. myslím, že na to někdy pomyslela každá..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21311
26.1.17 08:59

@Zdee Podle mne potřebuješ oboje. Peníze i děti. Ale to, ze ke štěstí potrebuji prave ty děti, jsem zjistila az po porodu. Taky jsem se pro první miminko rozhodla racionálně a ne vlnou emocí. Na tom není nic špatného. A ji se život změní tak, ze si to žádný chlap neumí ani představit. Protože to bude ona, kdo bude doma kojit jecici miminko a ty se v klidu budeš třeba prohánět na motokárách. Takže trochu pochopení by to chtělo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
79839
26.1.17 09:00

Kdo chce, hledá způsoby, kdo nechce, hledá důvody

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20767
26.1.17 09:01

Bojí se změny? Finanční závislosti? Uvázání doma u pokakaných plínek? Já taky :nevim: Jistě to tak nemá každá, ale jistě nejsme na světě jen dvě. Nejsem puťka domácí, takže mi tenhle „model“ nevyhovuje. A ano, život se změní především jí nebo ty budeš tloustnout, rodit, kojit, vstávat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44307
26.1.17 09:19

@Zdee Kolik dětí máte a jak jsou staré? Jak to myslíš, po letech? Že měla dobrou práci, postavení a najednou je uvázaná u dětí a plotny? Tyto typy, které si pořídí najednou více dětí až po třicítce, to hůře snášejí. Právě proto, že byly zvyklé na svoji svobodu, kontakty, přátele, úspěchy v práci..To ale neznamená, že by nebyly dobrými rodiči. Jen potřebují častěji i nějaký ventil, nějaký koníček bez dítěte, hlídání. K tomuto jsem dospěla rozhovory s kamarádkami, které si první dítě pořídily až kolem třicítky. Dále je pro ně zatěžko noční vstávání, stereotypní práce v domácnosti, která nejde nikde vidět.

Jinak i ta sebevětší matka Tereza si občas potřebuje od dítěte odpočinout a prospěje jí, když se věnuje ještě něčemu jinému. Ale to závisí na individuální dispozici té ženy. Některá toto potřebuje sotva dítě začne jíst příkrmy, některá až po deseti letech v domácnosti.

Taky mám ráda klasický model rodiny a klasické rozdělení rolí. Ale chápu, že každý na to není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10055
26.1.17 09:23

@Zdee Mi tady nějak nedochází, co vlastně řešíš. Ty děti přeci chceš, tak je dobře, že i žena je chce. A jestli má ona pochybnosti, nebo se čehokoliv bojí, to je přirozené, dochází jí, že už nikdy nic nebude takové jako dříve. Myslím, že tohle v určité míře řeší každá žena, která o dítěti přemýšlí. Nebo já mám takové v okolí. Neznám osobně žádnou holku, co by tohle neřešila vůbec :think:.
Moc nechápu dotaz, jestli by měla mít děti žena, která se pro ně rozhodne z rozumu?! Možná je její stránka víc praktická než romantická :nevim:

EDIT: bohatství spatřuje každý v něčem jiném. někdo rád nová auta/luxusní dovolenou, jiný vidí bohatství v tom, že dítě se poprvé usměje/po dlouhém dni usne a spí jak andílek, řehtá se blbostem, které s ním děláš. Obé může být obohacující. Ale má to asi jinak nastavené. A to je asi to, co by zajímalo mě, kdyby tvoje žena byla moje kamarádka a řekla mi to. Takže pak bych zanalyzovala časovou a finanční situaci… Pokud má ráda svou práci, může zvážit práci při MD, pokud nechce kojit, je tady UM… pokud jste oba hodně pracovně vytíženi, dá se zaplatit hlídání… i ty, když děti chceš, s nimi budeš chtít trávit čas. Možná chce po tobě jen ujištění, že to zvládne :think:

Příspěvek upraven 26.01.17 v 09:33

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29350
26.1.17 09:26

On bude pes zakopaný asi jinde… nejdřív ty problémy s chalupou, sám zakladatel psal, že ještě tak dva roky do ní bude muset vrážet peníze i čas, než to bude pěkně zrekonstruované, pak názor jeho ženy na tu chalupu - nějaké ty rozpory začaly asi v té době, a jestli tam tráví většinu svého volného času, tak chápu i ty obavy ženy, že se ty změny v souvislosti s dítětem dotknou jí a celý život se jí totálně změní…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6993
26.1.17 09:28

@Zdee a co je spatneho na detech z rozumu? Ja nikdy na deti mic nebyla, ale chtela jsem je. Nekdy. Ale rozum rikal, necekat az budu „mit naladu“. Takze kdyz jsme meli s pritelem zazemi, tak jsme do toho prastili. A vzhledem k me praci bude druhe celkem vzápětí, protoze mi to tak prijde lepsi.
Z pobytu doma a péče o mimco/batole taky nejsem odvazana. Nebavi me to, prijdu si, ze blbnu, jsem odstrizena ze sveta. Kamaradky deti nemaji a ja se proste diteti musim prizpusobit :nevim:
Ale to neznamena, ze sve deti nemama rada, nevenuju se jim a nechci jim dat to nejlepsi.
Proste je to tak, ze zenu to omezi vyrazne vic, nez tebe. Kolik je tu diskuzi a kolik takových mas v okoli, kde chlap zije zivot jako by se nic nezmenilo- prace, konicky a doma ocekava fullservice a jen si hodi nohy na stul, protoze je „unaveny z prace“. A deti nevezme ani na hriste. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1805
26.1.17 09:28

@Zdee No ona má docela pravdu.. mně je 29 a mám malé mimino a život se mi změnil úplně, o hodně víc než manželovi. Dítě je dar a štěstí, ale pro někoho kdo byl zvyklý na svou finanční a časovou nezávislost je to i velká rána. Chápu jí.

A jestli myslíš že by dítě mít neměla tak si najdi jinou :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky