Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Jestli studuješ, tak jsi si přečetla, že mužům se doporučuje po návratu z takové oblasti půl roku nepočít dítě.
Jinak předpokládám, že na ultrazvuku by to vidět bylo. Každopádně teď už je stejně na vše pozdě.
@Anonymní píše:
Zdravim vas…
Pred rokem v breznu jsme s muzem navstivili exotickou dovolenou na Kube. Vratili jsme se v poradku..muz teda s horeckama a chripkou…bala jsem se ci to neni zika(v te dobe velka medialni bublina totiz)…on za nic na svete nechtel jit k doktorovi. Po tydnu ho to preslo. A my na to zapomneli. S tim ze to byla obyc. cestovni chripka..teda muz mi to furt tvrdil…ja jeste chvili nervacila.ale pak jsem se uklidnovala ze tehotna nejsem preci…a me nic nebylo…navic kuba ziku nehlasila.
Pul roku pote jsem otehotnela a ted cekame miminko. Jsem v 7.mesici. vsechny vysetreni byli v poradku…na uzv dr. nikdy nic nerekl..krom ze je miminko zdrave…jenze ja se ho nikdy konkretne nezeptala jestli je i hlavicka v poradku. (Asi z privalu stesti ze vidim syna na monitoru jsem vzdy zapomnela)…na pristi kontrole se ho zeptam. No…a ja mam z te mikrocefalie takovy strach…poznal by to dr.uz na ultrazvuku???![]()
Hormony semnou siji..a ja ted vsude studuju s nervuju se. beztak zbytecne ale zname to kazda…ze ci to v sobe nakonec muz nemel delsi dobu ve spermiich atak
…
![]()
blazim ze?
![]()
![]()
![]()
Jo, myslím že trochu blázníš. neboj, to nbude dobrý, dkyby bylo cokoliv v nepořádku, už by to dr dávno zjistili ![]()
Ano z neinformovanosti…
…nekdy se mi ty myslenky sami honi v hlave a tady se clovek kolikrat chce hlavne uklidnit…ze zkusenosti apod…ne kazdy vi co presne vsechny zkratky znamenaji-i ja mezi takove patrim. Ale to neznamena ze jsem blba.
![]()
Já to měla stejně, byli jsme v Bolívii a Peru, oba nemocní a za 4 měsíce jsem otěhotněla. Já se zeptala u Apolináře na screeningu a tam se mi páni doktoři vysmáli, ať tolik nevěřím všemu, co se píše. Znám i jednu, co byla v prvním trimestru v Kostarice. Doktoři ji kvůli tomu dělali extra ultrazvuk a vše v pohodě. Na ultrazvuku by to měli poznat.
Já myslím, že by to poznali, pro jistotu jim o tom řekni, kdy a kde jste byli. A mimochodem, vůbec nechápu tón některých odpovědí. Proč jste na paní tak ostré?
Neboj.. kdyz se dite vyviji vse co muzou kontroluji.. od mozku po ledviny.. veskere odchylky bys vedela ![]()
Ja doufam…nevim proc se tak bojim..paranoie mam…jsem doma se synem..tim moc casu na premysleni a vymysleni blbosti v hlave
ale priste v poradne se o mym strachu dr.uz tentokrat zminim ![]()
Ja treba ziji v USA(zap. pobrezi) a jsem ve 23tt a pokazde kdyz prijdu na poradnu, tak se me na recepci ptaji, zda jsem v poslednim mesici nebyla v zahranici(hned na prvni navsteve jsem vyplnovala spoustu reg. papiru a tohle bylo soucasti-pulrok zpet navsteva techto mist), v oblasti vyskytu Zika a dokonce maji u vchodu rousky, desinfekci na ruce a jakesi upozorneni, pro ty, co maji priznaky treba chripky.
Ja jsem byla v lete v Cesku a otehotnela hned po priletu, tak se mi to taky honilo hlavou a nervozni jsem u screening byla vseobecne. V Cesku ti na pozadani mohli provest odber krve a zjistit, myslim, ze se o tom psalo, tak jsi se mela aspon zeptat. Jestli mas uz oba screen za sebou, tak se hlavicka meri, melo by byt vse v poradku.
Praveze me tyto strachy zacly az ted. Nevim proc. Ano oba sceen mam za sebou. A dr. nikdy nic nerekl…ze vse v norme, ale ja blb se nezeptala. Ted jak pujdu uz se o tom zminim. Dekuji za komentare ![]()
@Levandulefialová
jo jsem blazen… ![]()
Ano vsechny testy jsem podstoupila…dekuji. presne toto potrebuju
![]()
Ahoj
Máme s manželem zaplacenou dovolenou v Dominikánské republice. Odlétáme 27.června. V březnu 2017 sem otěhotněla a nyní jsem ve 4. měsíci. Na internetu jsem se dočetla spoustu informací o tom, že v Dominikánské republice je stále možný výskyt virus Zika. V cestovkách mě uklidňovali, že momentálně je vše v dané zemi v pořádku, že o případech nakažení nic neví. Hovořila jsem i s epidemiologem, který mi řekl, že virus Zika není jediný problém v dané oblasti, že je tam spoustu jiných hrozeb nakažení. Ale upozorňoval mě na to, že i v Itálii se mohu nakazit čímkoli a ať zvážím sama, jestli budu v těhotenství riskovat své zdraví i svého zatím nenarozeného dítěte. Chtěla jsem se Vás zeptat, zda je tady někdo, kdo byl v roce 2017 v těhotenství v této republice na dovolené a jaké má zkušenosti. Nebo jestli by někdo na tuto zaplacenou dovolenou jel nebo ji raději zrušil…
Děkuji za odpovědi
Zdravim vas…
ale pak jsem se uklidnovala ze tehotna nejsem preci…a me nic nebylo…navic kuba ziku nehlasila.
Hormony semnou siji..a ja ted vsude studuju s nervuju se. beztak zbytecne ale zname to kazda…ze ci to v sobe nakonec muz nemel delsi dobu ve spermiich atak
…
blazim ze?

Pred rokem v breznu jsme s muzem navstivili exotickou dovolenou na Kube. Vratili jsme se v poradku..muz teda s horeckama a chripkou…bala jsem se ci to neni zika(v te dobe velka medialni bublina totiz)…on za nic na svete nechtel jit k doktorovi. Po tydnu ho to preslo. A my na to zapomneli. S tim ze to byla obyc. cestovni chripka..teda muz mi to furt tvrdil…ja jeste chvili nervacila.
Pul roku pote jsem otehotnela a ted cekame miminko. Jsem v 7.mesici. vsechny vysetreni byli v poradku…na uzv dr. nikdy nic nerekl..krom ze je miminko zdrave…jenze ja se ho nikdy konkretne nezeptala jestli je i hlavicka v poradku. (Asi z privalu stesti ze vidim syna na monitoru jsem vzdy zapomnela)…na pristi kontrole se ho zeptam. No…a ja mam z te mikrocefalie takovy strach…poznal by to dr.uz na ultrazvuku???