Ahoj holky, jsem teď na začátku 27.tt, pohyby cítím od 20.tt, čím dál
intenzivněji, přijde mi, že malá ani nespí, jsem štíhlá a placentu mám
na zadní straně Včera a dnes jsou ale pohyby jiné, ne kopání
nebo šťouchání, ale spíše takové trhání sebou, prudké otáčení,
které trvá i několik minut a pak znovu. Nikdy jsem takovýto druh pohybů
neměla, vždy jen kopání, žďuchání, i když silné.
Měla jste to některá, je to normální?
Omlouvám se za anonym, mám strach..
Silné škubání, trhavé pohyby v 26. týdnu těhotenství
Náhlá změna pohybů je důvod navštívit lékaře. Jela bych do nemocnice na kontrolu, hned. Dítě může mít nějaký problém.
Ahoj, já mám to samé a taky mám placentu na ZS. Už jsem se na to ptala
doktorky v poradně a říkala, že to je normální, miminko si prostě hraje
a uvelebuje. Navíc mi i řekla, že když se tak otřese, že se prý právě
vyčůralo Pokud nešpiníš, neteče ti
krev, nemáš bolesti, tak buď fakt v pohodě
@Ketris A jak to míváš často? Bála jsem se, říkala jsem si, jestli je všechno v pořádku…
Holky, děkuju. Škytavka by bylo pravidelné ťukání, ne? Tohle je jako když tam malá dělá kotrmelce…
@Anonymní píše:
Ahoj holky, jsem teď na začátku 27.tt, pohyby cítím od 20.tt, čím dál intenzivněji, přijde mi, že malá ani nespí, jsem štíhlá a placentu mám na zadní straněVčera a dnes jsou ale pohyby jiné, ne kopání nebo šťouchání, ale spíše takové trhání sebou, prudké otáčení, které trvá i několik minut a pak znovu. Nikdy jsem takovýto druh pohybů neměla, vždy jen kopání, žďuchání, i když silné.
Měla jste to některá, je to normální?
Omlouvám se za anonym, mám strach..
Může to znamenat, že mimino má nějaký problém, jela bych co nejdřív na kontrolu. Mám známou, která jela koncem třetího trimestru kvůli neobvyklému škubání na kontrolu ultrazvukem, a pak jí okamžitě dělali císaře.
@Anonymní píše:
@Ketris A jak to míváš často? Bála jsem se, říkala jsem si, jestli je všechno v pořádku…Holky, děkuju. Škytavka by bylo pravidelné ťukání, ne? Tohle je jako když tam malá dělá kotrmelce…
Jestli dělá kotrmelce, tak prostě cvičí.
Ahojky…citim to taky tak…nekdy kopannec..nekdy uvelebovani…nekdy
skubance..kdy me cuka uplne bricho…dr.jsem se na to neptala. Ani me to
nenapadlo…urcite je vse v poradku…lepsi citit vic nez nic podle
me…samozrejme pokud bys mela rizikove..nebo problemy tipu bolest apod..tak je
to jine…pro klid duse se dr. optej…ale urcite to bude dobre..mmchodem tez
jsem ve 26.tydnu
Já bych vyrazila na kontrolu, klidně na pohotovost do nemocnice. Lepší desetkrát zbytečně, než jednou pozdě.
Rozhodne k doktorce. Nemusi to byt nic ale taky muze. Pro klid bych urcite vyrazila. Doktorka prekontroluje ultrazvukem zda se neco nedeje.
@ZaziS píše:
Já bych vyrazila na kontrolu, klidně na pohotovost do nemocnice. Lepší desetkrát zbytečně, než jednou pozdě.
Přesně tak! Tak mi to rikal i dr, neobvyklé(a jak říkáš silnější) pohyby jsou duvod ke kontrole..
Provozovatelem tohoto serveru je MAFRA, a.s., se sídlem Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČO: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Společnost MAFRA, a.s., je členem koncernu AGROFERT.