Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky,
Potřebovala bych znát Váš nazor. Jsem na PN pouze krátce, takže si potřebuji ujasnit nějaké věci, co když přijde kontrola. Předem chci jen upozornit, že vycháky dodržuju - opravdu nejdu ani do obchodu naproti, když nemám vycházky, jsem posera. Běžně vstávám v 10 hod.
partner odchází do práce v 8 hod. Co když zvonek zaspím? Je pravda, že co odejde už jsem nervozní a nespím tvrdě, ale druhá věc, která mě trápí víc je sprchování. Napadlo mě to vlastě až včera, když zazvonil zvonek a ja byla ve sprše, než jsem na sebe hodila župan a šla k telefonu už tam nikdo nebyl a to jsem se malem přerazila, jak jsem běžela
naštěstí to byla jen pošťačka, ale zajimá mě jak jste to řešily vy, když jste byly na PN. Co se stane, když jsem doma a prostě se jen sprchuju. Vím že by to byla joo nahoda, ale i ty se stavaj. Přece nejde sedět u dveří a čekat zda někdo zazvoní. ![]()
Ja se sprchovala kdyz byl nekdo doma, vetsinou vecer kdyz prisel pritel z prace, kdyz uz sem mela brisko tak sem se i bala kdybych treba ve vane klouzla.
@Tejule kontroly vetsinou zvoni dvakrat
nebo to nekdy cekaji treba pet minut pred domem a zkousi znovu.
Ja taky vychazky dodrzovala a nikdy na me neprisli z toho opravdu na nekoho prijdou treba dvakrat za tehotenstvi. Pry jim seznam vzdy nahodne generuje pc program, tak nevim. Navic kdyby jste nestihla tak vam tusim nechaji listek s kontaktem akespon svagrovi nechali kdyz ho nezastihli doma, at se ozvete tak by jste hned volala
zase tak moc bych se nestresovala ![]()
Jsem taky na PN a mám problém, že ve vesnici je dům s číslem 0106 a my jsme 106. A kdo nemá aktualizované mapy tak nás nenajde… Sestřička si tuto informaci zapsala do složky. A říkala, že kdyby někdo přišel, že by mi volali (???).
Chodím kontrolovat i ten dům 0106
ale nemají zvonek ani schránku… Je to chata
Ja teda nemarodim, ale u nas v panelaku vecne blbnou zvonky a kdyz zrovna nikdo nejde tak se ani ke schrankam nedostanou, tak by to taky bylo zajinavy jak by se to resilo
A nějak to podle mě řešit musí, pochybuju, že všichni mají funkční zvonky a schránku na plotě. Pochybuji, že by nám přelezli plot a bouchala mi na dveře. Skoro mi to připomíná Českou poštu a doručování balíků ![]()
Ja měla v tehu kontrolu 1× ještě od zaměstnavatele a na neschopenku jsem napsala svoje tel. cislo.
@Tejule tohle je bohužel blbý, protože kontrolu nezajímá, že nefunguje zvonek atd. Bydlíte v domě nebo v paneláku?
@JetLi píše:
Jsem taky na PN a mám problém, že ve vesnici je dům s číslem 0106 a my jsme 106. A kdo nemá aktualizované mapy tak nás nenajde… Sestřička si tuto informaci zapsala do složky. A říkala, že kdyby někdo přišel, že by mi volali (???).
Chodím kontrolovat i ten dům 0106ale nemají zvonek ani schránku… Je to chata
Tohodle bych se nebala, ze by se spletli. Vaše 106 je číslo popisné a ta 0106 je číslo evidenční které mají jen chaty. Stát se to samozrejme může ale je to pak myslím si lehce napadnutelne. ![]()
@helbell
Už se nám stalo, že i záchranka jela k 0106. Pak to navigování stojí za to.
Samozřejmě, že kdyby bouchali na vrata cizího domů, že se nejdřív zeptám, kde vůbec byli ![]()
Delala jsem v praci, kde jedna zrovna marodila, ze se snazili pres umela o male a na kontrolu ji chodila aj sefova z prace aj socialka. Sefova se jednou na ni nemohla dozvonit, protoze ona se opalovala na balkone a bylo s toho hallo pak.
Takze jako tehotna na nemocenske tez muzou nekdo prijit.
@JetLi píše:
A nějak to podle mě řešit musí, pochybuju, že všichni mají funkční zvonky a schránku na plotě. Pochybuji, že by nám přelezli plot a bouchala mi na dveře. Skoro mi to připomíná Českou poštu a doručování balíků
kdyz marodis tak proste musis zajistit aby zvonek byl funkcni.. neni to tak dlouho co o tom mluvili nekde v televizi.. nicmene, me se taky stalo, ze mi prisla kontrola a ja ji prosvihla, zvonek nezvonil proste bezdratovej smejd.. a bydlela jsem nahore v patre a okna jsem mela do zahrady, ne do ulice.. ale nejak jsem neco zaslechla a letala dolu, a videla jsem bloncku jak leze do auta do modry fabie, z okna uz me nevidela, tak jsem hned vybehla ven a taky uz bylo pozde, ze schranky jsem vyndali listek a hned volala na to cislo, rekla jsem jak to bylo, popsala jsem zenskou, auto a bylo to v pohode ![]()
@a12
Tak to je krutý. To abych měla v každé zásuvce zvonek a kameru na vrata v každém pokoji.
![]()
@JetLi píše:
@a12
Tak to je krutý. To abych měla v každé zásuvce zvonek a kameru na vrata v každém pokoji.![]()
![]()
![]()
pokud marodis, tak jo ![]()
Ale jako na palici to je, protoze pokud fakt nekdo marodi jakoze mu je zle, tak se proste stane, ze tvrde usne
vezme si naky leky a je to