Dítě & příjem

Napsat příspěvek
Velikost písma:
15814
26.1.17 09:46
@Zdee píše:
Teď ji zžírá výčitka, že málo ušetříme, že se život změní jí, nikoliv mě.

to jsou oprávněné obavy, protože to tak ve skutečnosti dost pravděpodobně bude :nevim:

v jaké fázi tvorby rodiny jste? teprve rodinu plánujete? možná má obavy, nakolik děti změní její pracovní a společenský život, možná se obává zdravotních obtíží, které s těhotenstvím souvisí, možná v tebe nemá důvěru jako v otce, možná nemá důvěru v sebe jako v matku.

už je těhotná? no, to potom hormony pracují jedna radost, já v těhotenství nemohla ani sledovat zprávy, dodneška si vzpomínám, jak jsem ořvala, když nějací aktivisté v rámci protestů hodili slepici přes plot… ty černý scénáře, které mi v tu chvíli běžely hlavou… o únavě a zdravotních obtížích ani nemluvím (a co na tom, že ty obtíže jsou v těhotenství normální… za normálního stavu normální nejsou, jsou nepříjemný, jsou obtěžující, jsou vysilující…).

nebo už dítě máte? není z péče o něj unavená? jak moc se na péči podílíš? má manželka čas a peníze, aby si zašla za svými zájmy (zacvičit, kadeřník, kosmetika, kamarádky, kroužky, zaměstnání…)?

asi by to chtělo si s ní promluvit, čeho se bojí a domluvit se, jak by se případné negativní důsledky daly tvojí spoluprací minimalizovat. jestli by třeba pomohlo, kdyby sis v práci snížil úvazek, abys mohl na sebe převzít část péče o domácnost a dítě, aby tvá žena mohla taky nastoupit do práce a neutíkaly jí pracovní příležitosti. nebo si sednou a udělat finanční rozpočet na budoucí dobu, aby bylo vidět, zda finanční obavy jsou oprávněné a je potřeba je nějak řešit, nebo jestli rozpočet vychází dobře (aniž by z něj byly zájmy ženy vynechány). anebo já nevím, co jí může nebo nemůže vadit :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Zdee
26.1.17 10:17

@Regina Hero nevím

• Citovat
  • Upravit
340
26.1.17 10:23

Děti jsou velké bohatství, jsou pokračováním našeho života a odraz nás samých. Ale to materiálno je také trochu důležité, i pro jejich vývoj. V případě manželky Zdee asi bude pes zakopaný někde jinde (byty, chalupa, peníze, atd.).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14108
26.1.17 11:56
@Jana206 píše:
@Zdee Kolik dětí máte a jak jsou staré? Jak to myslíš, po letech? Že měla dobrou práci, postavení a najednou je uvázaná u dětí a plotny? Tyto typy, které si pořídí najednou více dětí až po třicítce, to hůře snášejí. Právě proto, že byly zvyklé na svoji svobodu, kontakty, přátele, úspěchy v práci..To ale neznamená, že by nebyly dobrými rodiči. Jen potřebují častěji i nějaký ventil, nějaký koníček bez dítěte, hlídání. K tomuto jsem dospěla rozhovory s kamarádkami, které si první dítě pořídily až kolem třicítky. Dále je pro ně zatěžko noční vstávání, stereotypní práce v domácnosti, která nejde nikde vidět.

Aaa, tak tohle u mě tak sedí. :roll: Před třicítkou jsem neměla s kým mít děti, teď mám tři relativně brzy za sebou.
Ale nemám ten ventil.:-( Takže aktuálně mám pocit, že není horší matky než mě.

Takže milý @Zdee já se tvé ženě nedivím, že říká to, co říká.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí