Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Anonymní píše:
„Zapomněly“ byl špatně zvolený výraz. Mělo se to stát při nastupování, kdy pospíchali na autobus. To učitelky potvrdily. Prostě podle mě ve spěchu zmatkovaly, řidič tomu taky nepřidal a poplašené dítě nastoupilo a zjistilo, že je samo. Jde spíš o to, že to neměly pravděpodobně organizačně zvládnuté a jak se k tomu postavily. Dítě to zvládne. Za mě prostě má být jedna učitelka vepředu, jedna vzadu, aby se takovým incidentum předešlo. Dítě není plašan, samo o své vůli by nenastoupilo. Muselo se to stát vlivem zmatků kolem.
Co jsem tak pozorovala uz xkrat prj takovych akcich se skolkama, tak prave byly jedna ucitelka vpredu a druha vzadu, byva to tak bezne.
Takze urcite jak pises. Ja nerikam, ze se to nemuze stat, samozrejme by nemelo, ale spis mi prijde laxni ten pristup potom k vam..
@Anonymní píše:
„Zapomněly“ byl špatně zvolený výraz. Mělo se to stát při nastupování, kdy pospíchali na autobus. To učitelky potvrdily. Prostě podle mě ve spěchu zmatkovaly, řidič tomu taky nepřidal a poplašené dítě nastoupilo a zjistilo, že je samo. Jde spíš o to, že to neměly pravděpodobně organizačně zvládnuté a jak se k tomu postavily. Dítě to zvládne. Za mě prostě má být jedna učitelka vepředu, jedna vzadu, aby se takovým incidentum předešlo. Dítě není plašan, samo o své vůli by nenastoupilo. Muselo se to stát vlivem zmatků kolem.
Počkej, jak při nastupování, teď už tomu nerozumím vůbec, jako že ostatní děti pochopily, že mají stát na zastávce a to tvoje lezlo do autobusu?
@Anonymní píše:
cože? jak se to mohlo stát při nastupování? to je ještě větší nesmysl, než že by se to stalo u vystupování ![]()
@marcellia píše:
Co jsem tak pozorovala uz xkrat prj takovych akcich se skolkama, tak prave byly jedna ucitelka vpredu a druha vzadu, byva to tak bezne.
Takze urcite jak pises. Ja nerikam, ze se to nemuze stat, samozrejme by nemelo, ale spis mi prijde laxni ten pristup potom k vam..
A laxní přístup v čem, nic se nestalo, autobus s dítětem nikam neodjel, tak co by měli ty učitelky rodičům říkat, že se Pepíček zakoukal v autobuse a ignoroval pokyn k vystoupení a musel ho vyhodit řidič ![]()
Jo, pochopila bych, kdyby autobus odjel a museli Pepíčka lovit na další zastavce, tak to je samozřejmě potřeba rodiče informovat, ale u tohoto ![]()
@j.a.n.i1 píše:
A laxní přístup v čem, nic se nestalo, autobus s dítětem nikam neodjel, tak co by měli ty učitelky rodičům říkat, že se Pepíček zakoukal v autobuse a ignoroval pokyn k vystoupení a musel ho vyhodit řidič
Jo, pochopila bych, kdyby autobus odjel a museli Pepíčka lovit na další zastavce, tak to je samozřejmě potřeba rodiče informovat, ale u tohoto
teď dopisuje zakladatelka, že se to stalo při NASTUPOVÁNÍ
![]()
@Anonymní píše:
Si odporuješ, buď to tvoje dítě zvládá nebo ne. Ale jak mohly učitelky za to, že tvoje dítě neplní příkazy a nastupuje, když nemá a kam nemá? Všechny ostatní děti pokyny pochopily a dodržely.
@Anonymní píše:
Tak ale na zastávce bývají další lidi a zmatek, nelze tam často stat v přísném dvojstupu
holt si decko spletlo bus, nic se nestalo, kde je problém? A proč by to vlastně měly ucitelky hlásit? Mne by to podstatné nepřišlo, ze Pepíček omylem nastoupil do špatného busu a zase z nej vystoupil
stat se to muze, i když to ucitelky mají organizačně dobre zvládnuté. To by jich tam třeba nastoupilo více, kdyby děti nevěděly, co mají dělat.
Já teda podle tvého popisu vůbec nechápu, jak ta situace probíhala. Můžeš to nějak dovysvětlit?
Já ti nevím, jestli prostě tvé dítě nastoupilo do autobusy navzdory tomu, že ostatní stáli dle pokynů učitelek na zastávce, tak z toho bych učitelky opravdu nevinila. To by museli mít všechny na vodítku
A evidentně zase vystoupilo, než se autobus rozjel, takže co ti vlastně měli říct?
Neřeším, že to pro dítě nebyl příjemný zážitek, je už v pohodě. Spíš řešíme, že to učitelky nepohlídaly. Pořádně neřekly, jak se to mohlo stát. Ale dítě jim určitě neuteklo napřed, že by ho honily. Z dřívějška z doslechu od ostatních rodičů víme, že byli svědkem ne úplně zvládnuté organizace.
@stinga píše:
teď dopisuje zakladatelka, že se to stalo při NASTUPOVÁNÍ![]()
![]()
Jojo, tak to už je úplně mimo…
@Anonymní píše:
Neřeším, že to pro dítě nebyl příjemný zážitek, je už v pohodě. Spíš řešíme, že to učitelky nepohlídaly. Pořádně neřekly, jak se to mohlo stát. Ale dítě jim určitě neuteklo napřed, že by ho honily. Z dřívějška z doslechu od ostatních rodičů víme, že byli svědkem ne úplně zvládnuté organizace.
No, jak se to mohlo stát, prostě si tvoje dítě dělá co chce, takže bych se vůbec nedivila, kdyby ti řekly, že ho příště s sebou nechtějí, protože neposlouchá… A ty místo toho obviníš učitelky z toho, že jsou neschopné.
Chápu, že ve zmatku třeba na plné zastávce lidí se dítě na chvilku zamyslí a nastoupí do autobusu, který právě přijede. U nás učitelky upozorňují, že tímto autobusem se nejede. Při nástupu/výstupu jde první a poslední učitelka, všichni jdou stejnými dveřmi.
U nás učitelky rodiče upozorňují na každou maličkost, co se dítěti stalo (vynadá jim, že utekli kam neměli, jednou chlapeček strčil v metru nohu do mezery mezi vagón a nástupiště, dítě zakoplo, spadlo a trochu se odřelo) aby byli rodiče v obraze. To bych čekala i u vás.
Také si to neumím úplně představit. Když mi to vyprávěl muž, myslela jsem, že dítě zůstalo v autobuse při vystupování. Učitelky se tvářily jako že za to může řidič a určitě ne dítě. To by řekly jasně. Nechci z toho dělat vědu, zajímaly mě vaše názory. A hlavně je to spíš další kamínek do mozaiky. Mj. učitelky neřekly při vyzvedávání, že dítě upadlo na hlavu a ošetřovaly ho. Řekly to, až když jsme si toho při odchodu všimli a zeptali se.
@j.a.n.i1 píše:
No, jak se to mohlo stát, prostě si tvoje dítě dělá co chce, takže bych se vůbec nedivila, kdyby ti řekly, že ho příště s sebou nechtějí, protože neposlouchá… A ty místo toho obviníš učitelky z toho, že jsou neschopné.
Ano, to by za mě bylo v pořádku. Kdyby řekly, dítě neposlechlo, uteklo nám, příště ho s sebou raději brát nebudeme. Ale to se nestalo.