Dítě samo v autobusu - názor

Napsat příspěvek
Velikost písma:
101911
20.4.23 13:32
@VitaminC píše:
A jaky to ma duvod? :lol: Abys tu mohla psat, jak jsou dnesni deti zhyckane, protoze je rodice AZ ke skole? :lol:

Důvod to má ten, že u velkého množství škol díky tomu vznikají nebezpečné situace. A když jsou holt nesoudní rodiče, tak tam musí dávat časově omezené zákazy vjezdu a stávat tam policajti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ludmilaadamkova
20.4.23 13:34
@lucad77 píše:
Já to vůbec nechápu. :nevim:

Za dítětem se zavřely dveře… to je celý :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
32611
20.4.23 13:38
@Anonymní píše:
Tak jsem se na to dnes konečně měla možnost vyptat osobně. Aktuální verze
tedy je, že dítě nastupovalo na pokyn učitelky. Jen se za ním zavřely dveře, než stihly nastoupit další a řidič neotevíral. Jedna učitelka platila vepředu (tu dítě přes celý autobus nevidělo), děti měly nastupovat zadem. Pokud to tak bylo, ok, může se stát. Jen to učitelky měly říct, když ony samy to nakonec vnímaly jako incident. Nic víc. Dítě nebylo neposlušné, ještě ho pochválily, že nebrečelo. Prostě jsme o tom jako rodiče měli vědět. Prostor pro to určitě byl.
A ještě dodám, že se nestačím divit některým komentářům zde. Všem racionálně diskutujícím děkuji!

No hele, upřímně, kdybys tohle napsala hned, místo toho poněkud zmateného úvodního příspěvku, tak se to tu možná nezvrhlo v hon na čarodějnice.
Já původně teda taky moc nechápala, co se vlastně stalo.
Některé hysterické reakce jsou fakt děs, ale tak jsme na eMiminu, že. :roll:
Jinak za sebe říkám, že kvůli tomuhle bych do školky nešla a vůbec bych to neřešila, to se prostě stane. Je to nepříjemný, i dospělému, když mu zavře řidič dveře, natož dítěti, lekne se, zazmatkuje…ale aféra, incident :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.4.23 13:59

_Jsem učitelka ze školky, a řeknu vám k tomu něco ze svého pohledu.

1. Přesně z důvodu těchto situací klademe rodičům na srdce že: o tom, kdo s námi pojede rozhodujeme MY. Ve finále když se něco stane, je to naše zodpovědnost, takže když se nám třeba i nějaké předškolní dítě nezdá, že zvládne akci v pohodě, prostě ho nevezmem. Případně nabídneme rodiči toho dítěte, aby jel s námi. (může poslat babičku, tetu, kohokoli).
  2. jedeme dvě nebo tři učitelky a když máme menší děti, prosíme ještě maminky, kdo by mohl jet s námi. Minule jsme jeli s 22 dětma tři učitelky a dvě maminky. To bylo skvělé už jen proto, že maminky viděly, jakej je to ve městě a s nastupováním fičák, a jak je každá ruka dobrá, a skládaly nám obdiv za naši trpělivou práci!
  3. Před akcí mailem upozorňujeme rodiče asi takhle: toho a toho jedeme tam a tam. Pojedeme busem, vlakem, bla bla bla. My budeme před cestou dětem popisovat co je čeká, aby věděly, jak bude cesta probíhat a že se nás mají držet. Prosíme vás, milí rodiče, abyste večer předtím, nebo ráno udělali totéž. Právní odpovědnost je v době školky na naší straně ale ta morální je padesát na padesát. Určitým způsobem rodič odpovídá za chování dítěte i ve školce. Záleží totiž dost na tom, jak rodič s dítětem mluví, jak ho na akci připraví, zda s ním určité situace trénuje, jestli mluví doma o učitelce hezky ( a podporuje v dítěti chut aby ji respektovalo) a nebo jestli si doma u večeře s manželem říkaj že tak blbou učitelku ještě neviděli a nedivěj se že jí děti zloběh (podporujou v dítěti pocit, že ji poslouchat nebude chtít) Rodiče můžou učitelům pomoci například tím že: a) před dětmi nikdy o učitelích nemluví špatně a nepomlouvají je. Když dítě zjistí, že rodič učitele nerespektuje, má velký důvod ho taky nerespektovat a to se třeba při výletě autobusem nemusí vyplatit. Máte li s učitelkou problém, nebojte se konfliktu a nebuďte falešní, :dance: a běžte si to s ní vyříkat mimo uši dětí. Za jedno se tím stavíte za své dítě a stavíte si hranice, a dáváte učitelkám zpětnou vazbu v čem by se měly zlepšit. a to je vždy dobré.

b) při běžných situacích učí rodič dítě symbolicky, za co nese odpovědnost dospělý. například, branku při vstupu i odchodu do/ze školky otvírá VŽDY dospělý. dává tím dítěti najevo JÁ TĚ DO ŠKOLKY VEDU a SE MNOU JDEŠ DOMŮ. Atd. V buse vždy vede dítě k tomu aby si očima hlídalo dospělé, na silnici musí dítě poslechnout na slovo a být potichu aby se rozhlíželo očima, i slyšelo když něco pojede. atd.

1. v případě, že se něco „špatného“ stane, děláme u nás ve školce to, že o tom informujeme mailem všechny!!! rodiče. To samozřejmě předpokládá, že máme čisté svědomí že byly všechny bezpečnostní pravidla dodrženy a můžeme jít s kůží na trh. což my vždy můžeme. (samozřejmě nejmenujeme dítě kterého se to týká) Je to proto, aby si rodiče uvědomili, že určité riziko vždy existuje, popíšeme tam, jaká opatření byla na naší straně, že přesto se stalo to a to, a co s tím.

například když dvě děti odešly ze školky (to znamená otevřely si branku v době kdy chodili rodiče a někdo ji nedovřel, a šly asi 3 metry od vchodu a pak si jich všimli učitelky a hned je daly zpět. ale prostě, to se nemá stát.) : napsala ředitelka rodičům mail, že se to stalo, kdy a za jakých okolností, a poprosila rodiče, aby opravdu dovírali branku a kontrolovali to, aby vnímali, že se třeba některé děti potulují u branky a upozornili učitelky na zahradě. a aby děti učily, že branku otvírá vždy a jen výhradně dospělý. I když si to mnozí myslí, nelze mít oči a ruce všude. i když jsou dvě učitelky, tak jedna může zavazovat někomu tkaničku, na druhou zrovna jiné dítě promluví, a když v tu chvíli třetí dítě skočí pod auto, jak to ta učitelka na chodníku ovlivní:? to by muselo mít každé dítě osobního asistenta, u branky by musel vždy jeden dospělý stát, aby kontroloval jestli rodiče zavřeli, do busu by museli být vždy dvě děti na jednoho dospělého aby bylo možné všechny držet za ruku. prostě i když člověk dělá vše možné, nejde zabránit vždy všem rizikům. Lze sedět doma na zadku a nic nedělat, pak je jistota že se nic nestane.
Mám zkušenost, že je lepší o všem rodiče okamžitě a pravdivě!!! informovat, aby si rodič netvořil příběh, co hrozného se dítěti stalo. Takže rozhodně toto je strana učitelek.
Tady evidentně vše dobře dopadlo a dítě ted je poučené, že si má dospělého v buse hlídat. Bohužel dnes někteří dospělý takovou zkušenost označí za trauma, a poučení za úzkostný projev.

• Citovat
  • Upravit
3920
20.4.23 15:49

Moje prvnacka zas šla nedávno se skautem do planetaria, vraceli se tramvají, kterou dobihali, ale nestihli to všichni, řidič přesekl jejich skupinku v půlce a odjel. V té části, co byla v tramvaji, nebyla žádná vedoucí - jen děti. No tak na další zastávce vystoupili a počkali, dcera je tam nejmladší, jsou to holky cca první stupeň. Dcera mi to vyprávěla jako vtipnou historku, nějak mě nenapadlo to řešit.

Skolkové děti jsou menší, ale vzhledem k tomu, že ten bus ani nevyjel ze zastávky, mi to jako takové drama nepřijde, nevidím nic k řešení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65427
20.4.23 16:00
@Platanka píše:
Moje prvnacka zas šla nedávno se skautem do planetaria, vraceli se tramvají, kterou dobihali, ale nestihli to všichni, řidič přesekl jejich skupinku v půlce a odjel. V té části, co byla v tramvaji, nebyla žádná vedoucí - jen děti. No tak na další zastávce vystoupili a počkali, dcera je tam nejmladší, jsou to holky cca první stupeň. Dcera mi to vyprávěla jako vtipnou historku, nějak mě nenapadlo to řešit.Skolkové děti jsou menší, ale vzhledem k tomu, že ten bus ani nevyjel ze zastávky, mi to jako takové drama nepřijde, nevidím nic k řešení.

no hlavně v tom buse byla i učitelka, platila u řidiče

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.4.23 16:14
@vokishka píše:
no hlavně v tom buse byla i učitelka, platila u řidiče

tak já ten příběh teda nechápu :D já myslela že to dítě teda nastoupilo do busu kam nemělo. takže proč by tam byla ta učitelka :D tak já fakt nechápu co se tady řeší :D

• Citovat
  • Upravit
65427
20.4.23 16:25
@Anonymní píše:
tak já ten příběh teda nechápu :D já myslela že to dítě teda nastoupilo do busu kam nemělo. takže proč by tam byla ta učitelka :D tak já fakt nechápu co se tady řeší :D

no co se řeší nechápe nikdo. Nastoupila učitelka a část dětí, část zůstala na zastávce. Po upozornění řidič opět dveře otevřel, nastoupil zbytek a to je celé to drámo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ludmilaadamkova
20.4.23 16:25
@Anonymní píše:
tak já ten příběh teda nechápu :D já myslela že to dítě teda nastoupilo do busu kam nemělo. takže proč by tam byla ta učitelka :D tak já fakt nechápu co se tady řeší :D

Fakt se řeší to že dítě nastoupilo do autobusu na pokyn ucitelky do správného autobusu jen se za ním zavrely dveře :mrgreen: :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
2607
20.4.23 17:06

:mrgreen: tak to je větší blbost než jsem myslela :mrgreen: takže se vlastně vůbec nic nestalo ale učitelky Vas měli informovat o incidentu :mrgreen: být v dnešní době učitelka musí být teda o nervy :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7355
20.4.23 17:40
@j.a.n.i1 píše:
Pak máte jednu školu, u které jde rozumně zastavit. Bohužel u většiny to tak není a přesto má spousta rodičů pocit, že je potřeba dovézt dítě až před školu a pak se tam mezi dětmi otáčet (náš případ, slepá ulice).

Jo, musím říct, že je to skvěle vymyšleno. Prostě příjezd jednou stranou na oboustranné parkoviště mimo silnici pro cca 8 aut na každé straně a rychle se to střídá, občas někdo zastaví jen na výjezdu, děti vyskáčou i s taškama a jede se dál. Nikde se nepřekáží v provozu, je to rychlý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24763
20.4.23 17:46
@Anonymní píše:
Tak jsem se na to dnes konečně měla možnost vyptat osobně. Aktuální verze
tedy je, že dítě nastupovalo na pokyn učitelky. Jen se za ním zavřely dveře, než stihly nastoupit další a řidič neotevíral. Jedna učitelka platila vepředu (tu dítě přes celý autobus nevidělo), děti měly nastupovat zadem. Pokud to tak bylo, ok, může se stát. Jen to učitelky měly říct, když ony samy to nakonec vnímaly jako incident. Nic víc. Dítě nebylo neposlušné, ještě ho pochválily, že nebrečelo. Prostě jsme o tom jako rodiče měli vědět. Prostor pro to určitě byl.
A ještě dodám, že se nestačím divit některým komentářům zde. Všem racionálně diskutujícím děkuji!

No takže kdy to dítě bylo v tom autobusu teda samo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101911
20.4.23 17:47
@dedrichov píše:
Jo, musím říct, že je to skvěle vymyšleno. Prostě příjezd jednou stranou na oboustranné parkoviště mimo silnici pro cca 8 aut na každé straně a rychle se to střídá, občas někdo zastaví jen na výjezdu, děti vyskáčou i s taškama a jede se dál. Nikde se nepřekáží v provozu, je to rychlý.

Jo, pak nemi duvod, je tam nedovezt, ale bohužel budete spis vyjimka. I když u nas by to taky nebyl problém 50 m pres park je velke namesti s parkovištěm, deti projdou pres park a pohoda, presto hodne rodicu zajizdi do te slepe ulice ke vchodu, misto toho, aby deti dosly z náměstí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101911
20.4.23 17:47
@lucad77 píše:
No takže kdy to dítě bylo v tom autobusu teda samo?

No, nikdy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24763
20.4.23 17:48
@Anonymní píše:

Z toho si nic nedělejte, já to taky nechápu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí