Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
no to že mu za autosedajdy vyčuhujou nohy nevadí, důležitá je hlavička, aby nepřesahovala. A do jiné autosedačky než je vajíčko bych ho určitě ještě v tomto věku nedávala, jsou na to kritéria. Tuším že 9 měsíců, 9 kilo a dítě co pevně drží hlavičku.
JaLa píše:
a prcek je nějakej větší, než bývá průměr (v 5 měsících má 70cm).
hmm to mi něco připomíná.
4.5m, 68cm, 7.5kg. ![]()
a kočár Quinny..
co dodat.
ale vleze se na centimetry… včera jsem přendala sporťák a mladej se rozvalil neskutečně.. měla jsem strach, normoš spinká na bříšku, ale evidentně byl spokojený..
starší šel v necelých 5m, (přesně 9 dnů před..) nebylo mu to malé, ale málem z té korby vyskočil.. ![]()
takže za mě, klidně sporťák..
MMartina1 píše:
no to že mu za autosedajdy vyčuhujou nohy nevadí, důležitá je hlavička, aby nepřesahovala. A do jiné autosedačky než je vajíčko bych ho určitě ještě v tomto věku nedávala, jsou na to kritéria. Tuším že 9 měsíců, 9 kilo a dítě co pevně drží hlavičku.
přesně, nesmí čouhat hlava a pásy jít pod ramínka. nohy čouhají všem dětem.
kriteria jsou ale 9m 9kg a samostatný sed (ne hlavička..) - je to kvůli pevnosti zád. a šíjových svalů..
Ahoj, moc díky za komentáře. Myslela jsem, že jsme s autosedačkou na poslední zarážce, ale je tam ještě jedna. Nohy mu čouhají šíleně, ale hlavička naštěstí ne. Tak fajn
Snad to do těch 9m nějak zvládneme.
Ohledně kočárku, tam budu muset fakt přejít do sporťáku - odhaduju ještě tak měsíc, pak už se tam fakt nevejde. Jsem ráda, že tu jsou i jiní, kdo měl podobný problém a takhle to vyřešil ![]()
Moc děkuju!
Máme taky Jané Slalom a teď se nám tam přestává nejít a z Jané autosedajdy jí taky koukaj nohy a kope do opěradla. To asi není moc bezpečný. Není to tou značkou - nenapadlo mě, že Jané dělá tak malý korby, že 6 m. mimino se tam nevejde a přitom do sezení ještě poměrně daleko. Tak já nevím, jak jsou na tom ostatní kočárky? viděla jsem Bugaboo a vypadal o dost větší.