Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj maminky, mám 7 měsíční miminko, a před chvílí shodilo na zem květináč, kde je zamiokulkas (taková ta oblíbená pokojová rostlina) a prý je jedovatý
A bojím se, že to mohlo nějak olíznout, nebo požvýkat list?
hrozně se bojím, mám jet na pohotovost? Přišla jsem do pokoje a kytka byla na zemi, ale synek nedržel v ruce listy, ani je nijak necucal, jen koukal..ale co když si je stihl dát do pusinky? On si tam rve všechno možné..
Ach jo, cítím se hrozně, jsem úplně ve stresu, co dělat ![]()
Zavolej na TIS toxikologicko-informační středisko 224919293, tam ti poradí, co a jak…
Ta kytka je jedovatá šťavelanem vápenatým, který je hodně dráždivý - hned v ústech a v jícnu, takže pokud je syn v pohodě, tak se nic nestalo. Kdyby to skutečně žvýkal, tak by ho to teď hodně bolelo a nejspíš by i špatně dýchal kvůli otoku.
Vřele ovšem doporučuju dát tu kytku někam, kde k ní nebude mít přístup.
@Terez001 Přišla jsem do pokoje a kytka byla na zemi, ale synek nedržel v ruce listy, ani je nijak necucal, jen koukal
Co řešíš proboha?
Děkuji, je vše ok ![]()
@berry4 Nechápu tvůj komentář..ale to jsi ty, vždy a všude urýpaná a jedovatá, co tě znám z diskuzí. Řeším případné zdrav. problémy 7 měs. MIMINKA, ty jsi určitě nikdy nic neřešila, ty jsi úžasná. ![]()
Já nevěděla, jak dlouho ta kytka byla jím shozená na zemi, přišla jsem, až byla na zemi, ani jsem to neslyšela. Takže klidně mohl listy ocucat/požvýkat. A že jich kolem sebe měl, byly přímo u jeho pusy!
@Terez001 urýpaná? Proč? Kdyby něco dítě v jeho věku vyloženě cucalo, tak to má v ruce a cucá. Nebo kolem najdeš ožmoulané listy.
Nesní je. Na to je moc malý.
Ovšem-proč ze mne neudělat rovnou monstrum a zapomenout zapojit mozek? ( třeba už jen v tom, že kdy pustím dítě na zem, tak předně odstraním i možná nebezpečné předměty z dosahu…) To je jedů na jednou, což? ![]()
@Terez001 píšeš, že jen koukal a v ruce listy neměl
pokud kytka nebyla viditelně oškubaná, tak bych to neřešila, zbytečně plašíš ![]()
Pro příště odklid vše, co by mohl srazit a co by mu mohlo ublížit