Dítě shodilo na zem zamiokulkas

1364
1.9.16 17:05

Dítě shodilo na zem zamiokulkas

Ahoj maminky, mám 7 měsíční miminko, a před chvílí shodilo na zem květináč, kde je zamiokulkas (taková ta oblíbená pokojová rostlina) a prý je jedovatý :,( A bojím se, že to mohlo nějak olíznout, nebo požvýkat list? :zed: hrozně se bojím, mám jet na pohotovost? Přišla jsem do pokoje a kytka byla na zemi, ale synek nedržel v ruce listy, ani je nijak necucal, jen koukal..ale co když si je stihl dát do pusinky? On si tam rve všechno možné.. :( Ach jo, cítím se hrozně, jsem úplně ve stresu, co dělat :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
335
1.9.16 17:08

Zavolej na TIS toxikologicko-informační středisko 224919293, tam ti poradí, co a jak…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1364
1.9.16 17:10

@palomita22 moc děkuji, už volám :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
24138
1.9.16 17:19

Ta kytka je jedovatá šťavelanem vápenatým, který je hodně dráždivý - hned v ústech a v jícnu, takže pokud je syn v pohodě, tak se nic nestalo. Kdyby to skutečně žvýkal, tak by ho to teď hodně bolelo a nejspíš by i špatně dýchal kvůli otoku.

Vřele ovšem doporučuju dát tu kytku někam, kde k ní nebude mít přístup.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29577
1.9.16 17:52

@Terez001 Přišla jsem do pokoje a kytka byla na zemi, ale synek nedržel v ruce listy, ani je nijak necucal, jen koukal

Co řešíš proboha?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1364
1.9.16 18:00

@Ou

Děkuji, je vše ok :)

@berry4 Nechápu tvůj komentář..ale to jsi ty, vždy a všude urýpaná a jedovatá, co tě znám z diskuzí. Řeším případné zdrav. problémy 7 měs. MIMINKA, ty jsi určitě nikdy nic neřešila, ty jsi úžasná. :roll:
Já nevěděla, jak dlouho ta kytka byla jím shozená na zemi, přišla jsem, až byla na zemi, ani jsem to neslyšela. Takže klidně mohl listy ocucat/požvýkat. A že jich kolem sebe měl, byly přímo u jeho pusy!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29577
1.9.16 18:24

@Terez001 urýpaná? Proč? Kdyby něco dítě v jeho věku vyloženě cucalo, tak to má v ruce a cucá. Nebo kolem najdeš ožmoulané listy.
Nesní je. Na to je moc malý.
Ovšem-proč ze mne neudělat rovnou monstrum a zapomenout zapojit mozek? ( třeba už jen v tom, že kdy pustím dítě na zem, tak předně odstraním i možná nebezpečné předměty z dosahu…) To je jedů na jednou, což? :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22614
1.9.16 18:42

@Terez001 píšeš, že jen koukal a v ruce listy neměl :nevim: pokud kytka nebyla viditelně oškubaná, tak bych to neřešila, zbytečně plašíš :nevim:
Pro příště odklid vše, co by mohl srazit a co by mu mohlo ublížit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky