Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
To asi musí být rodinka, paní netuší, že je těhotná, to akorát sousedi poznali, ona má svém těle ne, chlap taky o ničem neví, holčičku by si býval přál
Jakpak se asi chovají k těm dětem, co už mají…?
Taky jsem pořád tajně doufala, že jde o nějakou chudinku z východu zneužívanou nebo nucenou do prostituce, bez znalosti řeči a toho jak to chodí v ČR, v bezvýchodné situaci, což by ji v mých očích snad ale aspoň částečně omluvilo, ale bohužel. Takovi lidé evidentně žijí mezi námi. Z toho je mi vždycky smutno a ještě víc je mi z toho nanic ![]()
@roba18 to takhle odsoudíš celou rodinu? je plno ženských co zase tak velké břicho nemají a dokážou to maskovat když chtějí
naopak si myslím že jí otec do péče dostane když má zájem. není to první případ kdy rodina prostě nevěděla. pamatuji si ten případ z plzně, ani nevím jestli dítě přežilo nebo nakonec zemřelo. taky tajně porodila a ta byla taky inteligent, dítě nacpala snad do koše na prádlo takže mimino našel někdo z rodiny rychle jenže ona dítě chtěla zabít takže tam bylo těžké poškození mozku. Důvod byl že přítel řekl že teď dítě nechce, ale to neznamenalo že se má dítěte zbavit. Nikdo o těhotenství nevěděl. kolem Vánoc případ jak paní netušila a zavolala si sanitku pro bolesti břicha a v nemocnici porodila. pro ten nepochopitelné přehlídnout nevolnosti, pohyby v břiše
ale ženské co plánují se mimina zbavit tak těhotenství tají a pak porodí a dítě vyhodí ![]()
@Fuflík píše:
Co se týraných seniorů týká, tak tam bych na rozdíl od dětí a zvířat s tou lítostí byla opatrnější, protože někteří (a věřím, že je to velká část) jen dostávají od svých potomků vlastní medicínu. Mnohým z nich se jen vrací, jak se sami chovali.
A i pokud „dědoušek“ škudlil kde a na kom mohl a nechal si pro pětník koleno vrtat, tak se tomu, že ho nakonec obral podvodník, protože dědek hladová neměl dost, spíš zasměju, než ho litovat. Podvodník si samozřejmě trest zaslouží, ale těhle „dědoušků“ bych fakt nelitovala.
neříkám, že tvá zkušenost nemůže být…
ale my jsme se nepochopili..
já se bavím třeba o případu, kdy syn Ing. přes 50let bydlel ve stejném domě, ale aby nemusel se o babi (jeho matka) starat, tak ji nechal ležet na zemi na studeném linu.. měla tam misku pro psa. Další rodina měla dědu zavřeného v garáži.
Takže mne prosím neškol o seniorech a o tom, co jsou lidi schopni.
@free333 píše:
Jestli na ten porod byla sama, tak se nemusela k tomu Babyboxu doplazit.
Pokud vůbec věděla, že tu je.Z toho sídliště to je přes celé město.
Třeba to měla v plánu, ale byla po porodu vyčerpaná, vystresovaná, v šoku a jediné co zvládla, byl kontejner…
Jestli neměla odvoz, nechtěla mhd, protože kdovíjak po porodu vypadala a mohla mít strach, že na ni řidič zavolá policii (s novorozencem v noci v mhd by působila dost nápadně, navíc v noci se nastupuje jen předními dveřmi a taky to jezdí málo), těžko by tam sama přes celé město a v mrazu dolezla.
Bude to asi někdo, kdo to potřeboval utajit, třeba tu nemá povolení k pobytu, nebo to tajila před všemi…
Samozřejmě že měla jít do porodnice anebo si aspon zavolat sanitku, ale pokud to je někdo bez peněz, bez povolení k pobytu, bez zdravotního poj. tady, tak uvažuje jinak…
Všechno beru, nicméně pokud je člověk při vědomí - tedy normální člověk - vyřeší to jakkoli jinak, než vhozením dítěte do kontejneru jako smradlavý odpad. I kdyby ho nechala někde na zastávce, v podchodu…nevím, no.
@ludmilaadamkova píše:https://www.idnes.cz/…e-zpravy_skn
A je to tady.
@Lucy75 píše:
neříkám, že tvá zkušenost nemůže být…
ale my jsme se nepochopili..
já se bavím třeba o případu, kdy syn Ing. přes 50let bydlel ve stejném domě, ale aby nemusel se o babi (jeho matka) starat, tak ji nechal ležet na zemi na studeném linu.. měla tam misku pro psa. Další rodina měla dědu zavřeného v garáži.
Takže mne prosím neškol o seniorech a o tom, co jsou lidi schopni.
dobře si ty chcípáky rodiče vychovali ![]()
@Lucy75 píše:
@roba18 já se v těchto sra-čkách právě pohybuju dost let na to, abych věděla, že i ženská na totálním dně může udělat o pár kroků víc a dítě dát do hlídaného babyboxu, než do promrzlého kontejneru.
Mimo jiné by jí to nikdo neměl za zlé a nejednalo by se ani o žádný trestný čin.
Narozdíl od toho, když dítě ohrozí bezprostředně na životě tím, že ho hodí do kontíku.Mohlo se stát cokoliv, informace o tom nemáme, mohla být v jakémkoliv stavu… Ale měla babybox v jejím městě!! takže její jednání je pro mne neomluvitelné.
PS : kdyby v tom byla nevinně, nezveřejnila by PČR tuto větu : Policie dopoledne oznámila, že našla a zadržela matku novorozence. Bylo s ní zahájeno trestní řízení, podle mluvčí krajské policie Markéty Janovské právní kvalifikace zatím nebyla stanovena.
A co si o tom myslíš ty je mi jedno.
Příspěvek upraven 09.01.22 v 14:13
nicmene ty vychazis z toho, ze se ta zena nachazela pri smyslech.
Kdysi byl pripad nejake zeny, ktera porodila na ceste do prace v autobuse. Pak vystoupila z autobusu a dite vyklepala z kalhot a sla makat. Jestli se nemylim, dite zemrelo, ale nedam uz ruku do ohne. V kazdem pripade, soud shledal zenu za neschopnou posoudit, co udelala, protoze jeji IQ oralo v zemi.
Vetsina zen, ktere se takto zbavi ditete, jedna pod vlivem nejake psychozy. Protoze jak zde vetsina holek v teto diskuzi reklo, normalni zenska tohle neudela. Ano, duraz na normalni. Zeny, ktere se dite ihned po porodu zabijou nebo opusti, nejednaji pri smyslech.
@Markéta80 píše:
@roba18 to takhle odsoudíš celou rodinu? je plno ženských co zase tak velké břicho nemají a dokážou to maskovat když chtějínaopak si myslím že jí otec do péče dostane když má zájem. není to první případ kdy rodina prostě nevěděla. pamatuji si ten případ z plzně, ani nevím jestli dítě přežilo nebo nakonec zemřelo. taky tajně porodila a ta byla taky inteligent, dítě nacpala snad do koše na prádlo takže mimino našel někdo z rodiny rychle jenže ona dítě chtěla zabít takže tam bylo těžké poškození mozku. Důvod byl že přítel řekl že teď dítě nechce, ale to neznamenalo že se má dítěte zbavit. Nikdo o těhotenství nevěděl. kolem Vánoc případ jak paní netušila a zavolala si sanitku pro bolesti břicha a v nemocnici porodila. pro ten nepochopitelné přehlídnout nevolnosti, pohyby v břiše
ale ženské co plánují se mimina zbavit tak těhotenství tají a pak porodí a dítě vyhodí
Nechci je soudit. Od toho jsou soudy. Předpokládám, že ospod zahájí řízení a prošetří jakou má ta žena a její děti doma situace. Podle popisu v novinách, to vypadá na normální rodinu. Možná z „lepších“ poměrů???
muž IT, co mě zaráží, ale je to jen můj úhel pohledu, že ona ve 25 a už má prý doma nějaké děti (tzn. více dětí). Ale to nemusí nic znamenat. Prostě mě zaráží, že chlape, asi nebude blb (ale já si pod pracovníkem v IT představuji minimálně programátora, projektaka apod.), těhotnou ženu už asi viděl a nevšimne si, že jeho žena, matka dětí je těhotná?
musí to být tedy taky taky nějaký divoch, nevím. Soudit nechci. Ať se případ pořádně prošetří a ať rozhodnou co nejlépe v zájmu všech jejích dětí.
@roba18 píše:
Nechci je soudit. Od toho jsou soudy. Předpokládám, že ospod zahájí řízení a prošetří jakou má ta žena a její děti doma situace. Podle popisu v novinách, to vypadá na normální rodinu. Možná z „lepších“ poměrů???muž IT, co mě zaráží, ale je to jen můj úhel pohledu, že ona ve 25 a už má prý doma nějaké děti (tzn. více dětí). Ale to nemusí nic znamenat. Prostě mě zaráží, že chlape, asi nebude blb (ale já si pod pracovníkem v IT představuji minimálně programátora, projektaka apod.), těhotnou ženu už asi viděl a nevšimne si, že jeho žena, matka dětí je těhotná?
musí to být tedy taky taky nějaký divoch, nevím. Soudit nechci. Ať se případ pořádně prošetří a ať rozhodnou co nejlépe v zájmu všech jejích dětí.
Zene je 35.. bud duševní onemocnění nebo jen chladnokrevna vražda s tím že doufala že ráno vyvezou popelni e popelari a tělo se nikdy nenajde a na nic se neprijde
@ludmilaadamkova píše:
Zene je píše: Více
Jo pardon, máš pravdu. Někde bylo psáno 25. Tak to jo. No každopádně, na pohádky o tom, že neví, že byla těhotná fakt nevěřím. I kdyby měla metrák, tak normální ženská to pozná, nejpozději třeba měsíc před porodem. A i kdyby to nevěděla, tak to není omluva, že může vyhodit dítě, jak kus hadru.
Asi nebyla příčetná, tedy doufám v to. Protože kdyby jo, tak pak lituji, že nemáme trest smrti.
Podle záběrů v TV nijak obézní nebyla, normální ženská. Bydleli v lepší čtvrti v novostavbách, tam v garáži i porodila. Sousedi poznali, že je těhotná, proto ji tak rychle chytli.
Není možné, že by to manžel nepoznal.
Ta ženská, co porodila před vánoci a vůbec nevěděla, že je těhotná, ta nemohla být úplně normální, zvláště, když se snažila o dítě a okolí se jí ptalo, zda není těhotná. Musela znát těhotenské testy, musela mít načtené příznaky a změny v těhotenství. Ona místo udělení testu jezdila na kole, aby shodila břicho, na gyndu jít ji nenapadlo.
@Klopotkova píše:
V tom článku bylo psané, že je jí 25 let.
Bylo tam původně 25, ale aktuálně je tam údaj 35. Je tam i video s danou ženou a řekla bych že postava a oblečení ženy odpovídá těm 35 letům.
Pokud ta zrůda byla při smyslech, tak jí přece muselo být více než jasné, že to dítě tam někdo uslyší, uvidí. Ten její partner, prý ajťák, s ní vychovával dvě děti, co je to za lidi, že si údajně nevšiml toho, že je ona těhotná.
@ludmilaadamkova píše:
Zene je 35.. bud duševní onemocnění nebo jen chladnokrevna vražda s tím že doufala že ráno vyvezou popelni e popelari a tělo se nikdy nenajde a na nic se neprijde
Ráno tam bylo 25 let.