Dítě v kontejneru

Napsat příspěvek
Velikost písma:
24792
9.1.22 14:44
@Kipa22 píše:
Když se v tom pohybuješ, nevíš, co se teď bude s děťátkem dít? Co s ním udělají? Mě zajímá to dítě.

vím…
nejdříve dítě zasanují zdravotně na porodním v nemocnici…
jak bude zdravotně OK, tak ho dají (většinou) dočasným pěstounům, což je super možnost - je to rodina, kam jde dítko na tu dobu, než bude soudně rozhodnuto o jeho adopci (či jiném postupu, kdyby se např. ještě matka přihlásila apod.)
to dočasné pěstounství je fajn, že funguje i o půlnoci, bereš „rentu“ za to, že „čekáš“ až ti ospod zavolá a staráš se (až rok) o dítko do té doby, než o něm rozhodne soud.. tím se odlehčuje kojeneckým ústavům, kde dítě nemá osobní péči v takové míře, jako v náhradní rodině… ;)
my si brali holky z Kojeňáku ještě v peřinkách, ale je to spousta let a nevypadalo to tam vůbec hezky (např. za 4 měsíce NEBYLY NIKDY VENKU!!), koupali je z technicko-provozních důvodů ráno a další zhovadilosti :? ( typu „Herna“, kde byl moc pěkný dětský koberec, hrazdičky, miminko tam položili k té hrazdičce s visícími hračkami, aby si „hrálo“ a odešli…nevěřila jsem vlastním očím :( )

Děkuji denně naší bio-matce, že je nehodila do kontíku :potlesk: byla skvělá, porodila je a ještě i našla sílu podepsat všechny papíry tak, aby holky mohly co nejdříve do řádné adopce :kytka:
kdyby jednala jako tahle hyena, tak nemusely být na světě :(

Příspěvek upraven 09.01.22 v 14:52

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24792
9.1.22 14:47
@mado píše:
@roba18 tys pojedla vtipné kaše, což. ;) Kde ty, bystrouško, mysliš, že Lucka pracuje, vždyť je to z toho textu jasné.
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
prej Bystrouško :mrgreen:

ale ono je to jedno,
i kdybych pracovala jinde a neměla děti adoptované, tak bych měla stejný názor…
Děti prostě NIKDY A ZA ŽÁDNÝCH OKOLNOSTÍ do kontejneru nepatří. Není pro to omluva. Tečka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65118
9.1.22 14:55

@Lucy75 tak ale pokud je to normálně Češka, tak se muze stat, ze se o dite prihlasi nekdo z rodiny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21807
9.1.22 14:57

@Lucy75 a bude dítě právně volné, když je matka známá? Nebude muset někde po ústavech čekat, až matka odsedi trest, protože matka a bio kořeny?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21807
9.1.22 14:59

Tady u nás odhodila novorozeně do lesa, normální vysokoškolačka, ve vztahu, s bytem. Duvod byl, že by ji dítě omezovalo a obtěžovalo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
9.1.22 15:00

Je to hrozné, smutné.
Najít ho pár hodin později, tak by bylo chuďátko mrtvé. Doufám, že ji zavřou na dlouho. A nikdy v životě na to dítě nebude mít nárok. Máme tolik babyboxu a stejně používají některé kontejnery 🙈.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12878
9.1.22 15:32
@Konnny píše:
Uved odkaz, o 20ti letech nevim a dozivoti nikdo, to je výjimečný trest.

Tak máš pravdu, při googlení jsem našla tresty většinou 15-16 let.

Stejně mi ty tresty za utýrání jen k něco málo starších dětí přijdou jako šílený nepoměr :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5073
9.1.22 17:15

@Liberalissima Ono je třeba rozlišovat:

§ 142Vražda novorozeného dítěte matkou

Matka, která v rozrušení způsobeném porodem úmyslně usmrtí při porodu nebo bezprostředně po něm své novorozené dítě, bude potrestána odnětím svobody na tři léta až osm let.

§ 140Vražda

(1) Kdo jiného úmyslně usmrtí, bude potrestán odnětím svobody na deset až osmnáct let.

(3) Odnětím svobody na patnáct až dvacet let nebo výjimečným trestem bude pachatel potrestán, spáchá-li čin uvedený v odstavci 1 nebo 2
c) na dítěti mladším patnácti let,

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65118
9.1.22 19:07

Ted rikali ve zprávách, ze to miminko nasli dva bezdomovci, co tam pravidelně vybírají popelnice

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3699
9.1.22 19:11
@roba18 píše:
@bíléprádlo už někde psali něco bližšího? Četla jsem, že více informací sdělí včera večer a nikde nic není. Ale hned bych nevinila ženu, která dítě porodila. Kdo ví co v tom bylo.

Jako myslíš že jí dítě někdo vzal a vyhodil? a sebral jí telefon a zamknul doma, aby to nemohla nahlásit?
Je to prostě strašný. Jak vyhozené děti v kontejneru, na smetišti, v kontejneru vyhozená živá zvířata v zalepené krabici a zavázané tašce…Týraní senioři, týrané děti… někdy ani ty příspěvky nemůžu rozkliknout, mám z toho akorát splín a špatné sny.. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148525
9.1.22 19:21
@Anna766 píše:
Miminko mělo anděla strážného, toho člověka co šel vynést odpadky a nalezl ho. :kytka: :kytka:

Tak to vypadá že mělo anděly strážné dva, podle posledních informací ho nalezla dvojice bezdomovců.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3459
9.1.22 21:09
@Proto02 píše:
Jako myslíš že jí dítě někdo vzal a vyhodil? a sebral jí telefon a zamknul doma, aby to nemohla nahlásit?
Je to prostě strašný. Jak vyhozené děti v kontejneru, na smetišti, v kontejneru vyhozená živá zvířata v zalepené krabici a zavázané tašce…Týraní senioři, týrané děti… někdy ani ty příspěvky nemůžu rozkliknout, mám z toho akorát splín a špatné sny.. :nevim:

Hele mohlo to být různě. Je to šílené. Nemělo by se to dít. V živé paměti mám případ jednoho malého chlapečka, jak ho utýral jeho otčím, jak ho posazoval na sporák apod. Tohle dokáže udělat opravdu jen lidská zrůda!!!
K tomuto případu. Nevím, nechci rodičku hodnotit, dokud nejsou známy bližší informace. Může to být různě. Může to být cizinka, nemluvici česky, neznalá místních poměrů. Klidně to může být nějaká ženská z východu unesená sem za účelem poskytování sexuálních služeb, třeba porodila, nějaký chlap to dítě vzal a vyhodil. Může to být opravdu jakkoliv. Proto bych se jakýchkoliv soudů na tu rodičku prozatím vyhnula. Čin samozřejmě odsuzuji. Jsem zvědavá s čím zítra přijdou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3459
9.1.22 21:10
@vokishka píše:
Ted rikali ve zprávách, ze to miminko nasli dva bezdomovci, co tam pravidelně vybírají popelnice

Díky bohu za ně :hug: :andel:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40405
9.1.22 21:53
@Lucy75 píše: :zed: bys nevinila tu ženu!!???
víš, kolik žen nemůže mít dítě a s láskou by se ihned miminka ujaly?? Navíc tam má přímo ve špitále v Pardubicích BABYBOX!! Co víc by chtěla!?
Tohle neudělá žádné zvíře! Bych ji do toho kontíku strčila taky, aby věděla, jak je tam nyní v lednu fajn…

Jestli na ten porod byla sama, tak se nemusela k tomu Babyboxu doplazit.
Pokud vůbec věděla, že tu je.

Z toho sídliště to je přes celé město.
Jestli neměla odvoz, nechtěla mhd, protože kdovíjak po porodu vypadala a mohla mít strach, že na ni řidič zavolá policii (s novorozencem v noci v mhd by působila dost nápadně, navíc v noci se nastupuje jen předními dveřmi a taky to jezdí málo), těžko by tam sama přes celé město a v mrazu dolezla.

Třeba to měla v plánu, ale byla po porodu vyčerpaná, vystresovaná, v šoku a jediné co zvládla, byl kontejner…
Bude to asi někdo, kdo to potřeboval utajit, třeba tu nemá povolení k pobytu, nebo to tajila před všemi…
Samozřejmě že měla jít do porodnice anebo si aspon zavolat sanitku, ale pokud to je někdo bez peněz, bez povolení k pobytu, bez zdravotního poj. tady, tak uvažuje jinak… :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2324
9.1.22 23:15

Dívala jsem se na mapu. Z toho sídliště je to k babyboxu cca 8 km autem, 16 km městskou dopravou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová