Dítě v kontejneru

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5949
9.1.22 13:42
@bíléprádlo píše:
Ne, je to vysokoškolačka s červeným diplomem…Nevím, tomu činu to odpovídá, že to v hlavě neměla v pořádku. Kéž by…
Protože pokud by to udělal normálně smýšlející člověk ještě bez vlivu drog, tak to pochybuji
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12878
9.1.22 14:01
@JanaDaR píše:
@Liberalissima ale nedostane, tam je snížená sazba.

Posledních pár takových případů, co jsem zaznamenala, tak fakt ty dvacetileté a větší tresty dostaly. Je teda fakt, že tady to dítě náhodou přežilo, tak možná dostane menší.
Mně spíš nejde do hlavy ten prťavý trest za umlácení batolete, byl můj point…a ještě chlapa omlouvají alkoholem 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3459
9.1.22 14:04
@Lucy75 píše: :zed: bys nevinila tu ženu!!???
víš, kolik žen nemůže mít dítě a s láskou by se ihned miminka ujaly?? Navíc tam má přímo ve špitále v Pardubicích BABYBOX!! Co víc by chtěla!?
Tohle neudělá žádné zvíře! Bych ji do toho kontíku strčila taky, aby věděla, jak je tam nyní v lednu fajn…

ty žiješ její život, znáš ji? Vždyť to nemusela udělat ona. Násilí na ženách Ti zřejmě nic neříká. Šmahem obvinit rodičku je to nejjednodušší co se může udělat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24788
9.1.22 14:10

@roba18 já se v těchto sra-čkách právě pohybuju dost let na to, abych věděla, že i ženská na totálním dně může udělat o pár kroků víc a dítě dát do hlídaného babyboxu, než do promrzlého kontejneru.
Mimo jiné by jí to nikdo neměl za zlé a nejednalo by se ani o žádný trestný čin.
Narozdíl od toho, když dítě ohrozí bezprostředně na životě tím, že ho hodí do kontíku.

Mohlo se stát cokoliv, informace o tom nemáme, mohla být v jakémkoliv stavu… Ale měla babybox v jejím městě!! takže její jednání je pro mne neomluvitelné.

PS : kdyby v tom byla nevinně, nezveřejnila by PČR tuto větu : Policie dopoledne oznámila, že našla a zadržela matku novorozence. Bylo s ní zahájeno trestní řízení, podle mluvčí krajské policie Markéty Janovské právní kvalifikace zatím nebyla stanovena.

A co si o tom myslíš ty je mi jedno.

Příspěvek upraven 09.01.22 v 14:13

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59388
9.1.22 14:11

Je to hnus, ještě zabalit do igelitu, spíš zázrak že někdo šel kolem a novorozence zachránil. vždyť je víc možností co jsou legální než mimino pohodit jak odpad :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Alriga
9.1.22 14:12

V rozhlase bezi podcast Kriminálka. Jsou to rekonstrukce skutečných případů s autentickymi nahravkami svědků, podezrelych… Je tam jeden dil o narkomance, ktera porodila dítě a nechala jej utopit se ve wc. Byla odsouzena asi na 15 let. Kdyz jsem ji slysela vypovídat, bylo mi jí líto. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
24788
9.1.22 14:17

@Alriga ale to vůbec nezpochybňuji
dítě utopené ve wc dokonce není vůbec žádná rarita, bohužel :(
všechny ty příběhy jsou tragické

většinou ale v jistém okamžiku je možno učinit Něco, co to dítě zachrání (např. jedna taková matka v našem okrese dítě z posledních sil donesla v noci zahalená šátkama v takové té pevné tašce od vietnamců ke vstupu do špitálu, nebyl tam baby-box..
vrátný ho našel během chvilky a dítě putovalo skoro obratem do náhradní milující rodiny)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5949
9.1.22 14:23
@Lucy75 píše:
@roba18 já se v těchto sra-čkách právě pohybuju dost let na to, abych věděla, že i ženská na totálním dně může udělat o pár kroků víc a dítě dát do hlídaného babyboxu, než do promrzlého kontejneru.
Mimo jiné by jí to nikdo neměl za zlé a nejednalo by se ani o žádný trestný čin.
Narozdíl od toho, když dítě ohrozí bezprostředně na životě tím, že ho hodí do kontíku.

Mohlo se stát cokoliv, informace o tom nemáme, mohla být v jakémkoliv stavu… Ale měla babybox v jejím městě!! takže její jednání je pro mne neomluvitelné.

PS : kdyby v tom byla nevinně, nezveřejnila by PČR tuto větu : Policie dopoledne oznámila, že našla a zadržela matku novorozence. Bylo s ní zahájeno trestní řízení, podle mluvčí krajské policie Markéty Janovské právní kvalifikace zatím nebyla stanovena.

Když se v tom pohybuješ, nevíš, co se teď bude s děťátkem dít? Co s ním udělají? Mě zajímá to dítě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Alriga
9.1.22 14:27
@Lucy75 píše:
@Alriga ale to vůbec nezpochybňuji
dítě utopené ve wc dokonce není vůbec žádná rarita, bohužel :(
všechny ty příběhy jsou tragickévětšinou ale v jistém okamžiku je možno učinit Něco, co to dítě zachrání (např. jedna taková matka v našem okrese dítě z posledních sil donesla v noci zahalená šátkama v takové té pevné tašce od vietnamců ke vstupu do špitálu, nebyl tam baby-box..
vrátný ho našel během chvilky a dítě putovalo skoro obratem do náhradní milující rodiny)

Já ti rozumím, je to cele moc smutné. Jen si myslim, ze nekdy ty matky opravdu za své jednání plně neodpovídají…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
9.1.22 14:30
@roba18 píše:
mě překvapuje, že ho ten pán s odpadky vůbec slyšel a hlavně super, že zareagoval. Přeci čerstvě narozená miminka zas tolik nevřeští, aby byla slyšet přes zavřenou popelnici. Pánovi opravdu palec nahoru!!! :palec: a miminko je velikánský bojovník. :srdce:

Podle fotek tam stojí nějaká nová bytovka (velká prosklená okna..)- je možné, že ten člověk - zachránce, něco slyšel (ten porod), a pak se raději šel podívat, co to bylo, jestli se třeba nepoprali bezdomovci, atd..Původně jsem si myslela, že miminko našel bezdomovec, ale podle okolí to mohl být nějaký nespavec, člověk, co má otočený denní režim, někdo, kdo vstával na ranní směnu, atd.. Ale je to strašné, v době babyboxů v každém větším městě udělat tohle.. Osobně tipuji na cizinku -před nějakou dobou se našlo bohužel už mrtvé miminko v Karlových Varech - matka byla cizinka (snad Běloruska?), takže o babyboxech neměla tušení..Tím ji ale neomlouvám.

• Citovat
  • Upravit
3459
9.1.22 14:36
@Lucy75 píše:

ty se dej prosím ke kriminálce. O rodičce nevíme vůbec nic. Nevíme, zda to byla češka, cizinka, co tu dělala, nevíme prostě nic. A hned ji takhle soudit? Trestní řízení se zahajuje s každým, na koho je důvodné podezření.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3459
9.1.22 14:38
@Anonymní píše:
Podle fotek tam stojí nějaká nová bytovka (velká prosklená okna..)- je možné, že ten člověk - zachránce, něco slyšel (ten porod), a pak se raději šel podívat, co to bylo, jestli se třeba nepoprali bezdomovci, atd..Původně jsem si myslela, že miminko našel bezdomovec, ale podle okolí to mohl být nějaký nespavec, člověk, co má otočený denní režim, někdo, kdo vstával na ranní směnu, atd.. Ale je to strašné, v době babyboxů v každém větším městě udělat tohle.. Osobně tipuji na cizinku -před nějakou dobou se našlo bohužel už mrtvé miminko v Karlových Varech - matka byla cizinka (snad Běloruska?), takže o babyboxech neměla tušení..Tím ji ale neomlouvám.

také si myslím, že to byla cizinka, žijící na ubytovně, která neumí česky, jedinou cestu kterou znala byla z ubytovny do fabriky. Nebo prostře fetka, nebo ji z porodu hráblo. Stát se může vše. Rozhodně ji neomlouvám, ale házet na ni špínu, dokud ji pořádně nevyslechnou není ani dle českého právního řádu správné. Máme zde presumci neviny. Ale některé zdejší diskutující žijí zřejmě v jiném právním státě a nebo mají více informací než PČR.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24788
9.1.22 14:39

@roba18 děkuji za radu ;) pracuji tam déle jak 20 let.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3459
9.1.22 14:41
@Lucy75 píše:
@roba18 děkuji za radu ;) pracuji tam déle jak 20 let.

tak to je fajn :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21805
9.1.22 14:42

@roba18 tys pojedla vtipné kaše, což. ;) Kde ty, bystrouško, mysliš, že Lucka pracuje, vždyť je to z toho textu jasné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová