Dítě - vegetarián?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
8460
7.5.18 19:48
@Anonymní píše:
@Limi123 máme doma slepice, chodí je krmit, vybírá vejce, zná kuřátka, chodil je krmit. On ořve i to, že plácnu mouchu :lol: Ryby totéž.
Přesvědčování nepomáhá. Prostě to jíst nebude. Zkoušeli jsme všechno možné. Jak vidí maso, tak to nejí. Raději půjde spát o hladu. Aktuálně čekám, kdy mu dojde, že maso je pořád maso a to i v šunce.

Jo, tak to jsme na tom stejne. Dodneska mouchu radeji priklopim sklenici a vynesu ven. Jem ty svine komary jsem se naucila zabijet, ale asi do 15 let mi je musel bracha chodit chytat a vynaset ven z pokoje.

Mne to vydrzelo do dospelosti. Ted uz bych maso radeji jedla, ale mam proste blok, nejedla jsem ho cely zivot a proste ho nepozru.

Pak leda ty lusteniny, polevka z cervene cocky atp.

A bilkoviny doplnovat treba tvarohem (dobra je pomazanka z mrkve a tvarohu atp.)

Pokud mu maso nevadi mixovane, tak treba rybi pomazanka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1626
7.5.18 20:43

Začnu z vlastní zkušenosti. Vegetariánem jsem byla ca 14 let. I když jsem jím začala být až v dospělosti, reakce rodiny a vůbec okolí byla dost hysterická a nátlaková. Přesně jak píšeš, u každého jídla se prakticky neřešilo nic jiného, než já a to s různým stupněm přesvědčování a kamufláží masa.
Jestli můžu poradit, tak určitě vyřešit okolí a různé řeči stran jídla. To fakt není dobrý v žádném případě (ať je dítě vegetarián, nebo masomil, nebo tlustý, hubený a tak).
Zkus zapátrat v knihkupectvích a na internetu, kde se dají najít různé nápady. Já jsem třeba našla dobré recepty, které by mne nenapadly i na stránkách pro alergiky (potravinové alergie). Je spousta různé zeleniny, obilovin, luštěnin atd. které se dají jednoduše upravit. Když už mne nic nenapadalo, tak vždycky se dá udělat nějaké rizoto, karbanátek, ein-topf a tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35
7.5.18 21:52

@medunka23 bohužel takové věci z odběrů nepoznáte, tam se ukáže jen třeba nedostatek železa, což je houby k tomu, co se může dál v tom organismu dít :( na to se rozhodně nedá spoléhat. Je potřeba založit nejen dobře kostru a svalovinu, ale hlavně i metabolické pochody v těle, jak rychle bude spalovat tuky, přeměny na cukry, odbourávání proteinů v zátěži apod. Jak si to v dětství nastavíte, tak se to pak s váma táhne :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7974
7.5.18 22:08

Pokud jí vejce, mléko a mléčné výrobky, nijak extra bych to neřešila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.8.19 09:22

Takže jsem zpět. Syn je stále vegetarián a už přitvrdil v tom, že nejí ani mleté, šunku, nic. Vždy před jídlem se ptá a konec. Prvotní motiv je pryč. Už neví, proč maso nechce, ale jíst ho nebude.
Horší je, že nechce ani spoustu dalších věcí. Přestal jíst luštěniny, nechce vajíčka, občas vypije kakao a ji některé sýry.
Ale obecně jídlo ubírá a ubírá. Hubený není, spíš naopak. Má 115 cm a 18 kg. Ale už mu chybí železo.
Začaly byste v dané situaci dítěti lhát? Zatím mu říkám pravdu, ale myslím, že kdyby o mase nevěděl, tak ho třeba sní :think:

• Citovat
  • Upravit
1486
1.8.19 09:35

Asi raději ne. Protože kdyby to zjistil, může to brát jako obrovskou zradu a podvod a vytvořit si vůči jídlu ještě větší blok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smurfka
1.8.19 09:58

Ne nelhala..
zašla bych k pedi, vysvětlila situaci a nechala si napsat nějaké vitamíny na doplnění, nebo koktejly…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
1.8.19 10:04

@smurfka dala mu kapky a na mě rvala, že musí jíst maso. Pokud ho nejí, je to moje chyba. V pěti letech to je na rodiči.
Třeba u babičky maso jí. Ta mu řekla, že mu už nikdy nic nekoupi a nebude ho mít ráda. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
carsa
1.8.19 10:08

Nelhala bych, ale snažila bych se mu vysvětlit, k čemu jsou dobré bílkoviny. Já jsem v pubertě taky byla vegetarián, vydrželo mi to do zánětu slinivky :). Takovou bolest jsem nezažila ani u třech porodů. To mě vyléčilo vcelku rychle. Opravdu bych se snažila s ním mluvit, vyzjistit co je u něj důvod a hlavně vysvětlovat a vysvětlovat.

Aha, teď jsme si všimla, že mu je pět. Tak to bych byla poměrně razantní a fakt mu vysvětlila, že k růstu potřebuje aminokyseliny, vitamíny

Příspěvek upraven 01.08.19 v 10:11

• Citovat
  • Upravit
3023
1.8.19 10:10

Necpi to do nej, at si sam vybere co chce jist, zeptej se ho co chce na snidani, na obed. Po pul roce ho to treba omrzi. Aby mu nechybeli vytaminy, tak bych do nej nejaky nacpala po konzultaci u dr

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3023
1.8.19 10:12
@Anonymní píše:
@smurfka dala mu kapky a na mě rvala, že musí jíst maso. Pokud ho nejí, je to moje chyba. V pěti letech to je na rodiči.
Třeba u babičky maso jí. Ta mu řekla, že mu už nikdy nic nekoupi a nebude ho mít ráda. :nevim:

Tak kluka posilat ob vikend k babicce, aby ho nacpala masem :lol: kdyz ji alespon u ni, tak to vidim jako plus

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.8.19 10:14

@Micaella22 my systémem, co chceš fungujeme už hodně dlouho. Minimálně od doby, co chodí do školky. Jinak nejí. Snídaně a večeře si chystá sám. Snídaně ji jen jogurt jedné značky. K večeři ji jenom zeleninu. Pokud se snažíme, aby jedl něco jiného, je z toho scéna. Už se nehadam. Každý oběd je scéna, že to jíst nebude. Většinou se po půl hodině uklidní a jí.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
1.8.19 10:16

@Micaella22 i s tím, že mu takto hnusně vyhrožuje. Jednou jsem ho tam nechala 3 hodiny a tvrdila mu, že jsem ho tam nechala už napořád, protože ho nemám ráda, že nechce jíst.

• Citovat
  • Upravit
4443
1.8.19 10:19

A proč maso nejí? Rozumné vysvětlení že je to potřeba nestačí? Nebo že je to maso nějak třeba vyjimecne, z farmy nebo tak něco…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smurfka
1.8.19 10:21
@Anonymní píše:
Třeba u babičky maso jí. Ta mu řekla, že mu už nikdy nic nekoupi a nebude ho mít ráda. :nevim:

tak to není vegetarián teda..pokud u babičky jí a u vás ne..je to o vašem přístupu..

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí

3 batolecí mléko