Dítě - vegetarián?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Citovat
- Upravit
@smurfka píše:
hele je dost lidí co maso nesmí třeba ( ne z vlastního rozhodnutí )..existují různé ty koktejly výživové, nevím jak se to ted jmenuje..dává se to i lidem co třeba mají problém že nemůžou tuhou stravu, tak to mají jako pití a je v tom všechno..( chutná to jako takové ty jogurtové pití )
Zdravotní problémy mít nemusí, kdyby měl normální pediatričku..
zkusila bych vyměnit
Nutridrink
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Tejule píše:
Nutridrink
přece nebude 5letý dítko bez zdravotních důvodů pro takovéto stravování pouze na Nutridrinku
to není dlouhodobé řešení situace, na pár dní ok, ale dlouhodoběji je to cesta do pekel, nedej bože se to klučíkovi zalíbí a…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@My Melody píše:
Neboj, klid, pokud bude mit tvoje dite vyvazenou, plnohodnotni vegetariaskou stravu, nic mu nehrozi. Naopak, bude zdravsi.Zivocisni bilkoviny nahradis roztlinnymi, to jsou lusteniny na vsechna spusoby, muzes je davat i do salatu, fasirky, falafel, atd. Vegetarianska strava je fakt pestra a chutna dobre, jenom se ji musis naucit delat. Tve dite nebude vegan, ale vegetarian, to znamena, ze mu budes davat mlecne vyrobky a vejce, cpat do nej mrtva zvirata fakt nemusis.Pokud mas pochybnosti, doporucuji pripadne kontaktovat ambulanci klinickej vyzivy MUDr Bukovskeho, pripadne si skus od neho zaobstarat knihu " vegetarianske dite".
https://www.zzz.sk/…bukovsky-phd
to klučík bohužel nebude, protože to není o nejezení masa, ale o nejezení kupy dalšího, kdy už to nelze jen tak nahradit, určitě ne jen jogurtem a zeleninou ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Šla bych směrem vysvětlování-
ok, nechce jíst maso (má k tomu i celkem dobrý důvod - očividně ho osud zvířat trápí, když pláče i nad přejetým ptákem), ale tak bych mu nějak jednoduše vysvětlila systém výživy, a že když nebude jíst maso, ani jiné jídlo, které by maso nahradilo (luštěniny atp), tak že se může stát, že bude strádat, skončí v nemocnici - a koneckonců může umřít i on sám.
Takže ať si vybere, buď maso nebo luštěniny…ale jestli si myslí, že bude živ na jednom druhu jogurtu a jablcích, tak to ne, to by jeho tělo dlouho nevydrželo… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Mar__tanka1983 on ji veškerou zeleninu. Takže špenát, brokolici, rajčata, kapustu, květák… S tím problém není. Má rád polévky, takže jedeme vývary se zeleninou. Nejí maso, to si vybere. Zbytek sní.
Ji zelené fazolky a hrášek. Fazolky dělám i místo přílohy.
Má rád sýry a tvaroh. Takže dávám tvarohové pomazánky a do salátů dáváme čerstvé sýry. Často i domácí, které jsou minimálně solené.
- Citovat
- Upravit
@Mar__tanka1983 on má horší porozumění. Takže tohle nepochopil. Zkoušela to s ním alergolozka, že mu to takto vysvětlovala a nedopadlo. Alergolozka je zlatá ženská. Ukazovala mu obrázky.
- Citovat
- Upravit
Přitlačila bych ještě na ty luštěniny a pak ho nechala dýchat ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Babicka je silena, uz bych ji ho na jidlo nedala
Muze z toho mit psychicke nasledky. Mi tohle nekdo rikat, uz asi nejim vubec. Jako dite jsem nechtela maso, nutili mi ho doma i ve skolce/skole. Z toho, ze jsem puvodne nechtela jen veprove a hovezi, ale jedla kure a ryby.. jsem postupne dosla k takovemu odporu k masu, ze dnes nesnim zadne, nesnesu ho ani varit, jak smrdi tim cely byt, kdyz ho snim, zvracim. Mam problem ho varit detem. Nepodarilo se mi to uz nijak vyresit, bude mi 40. Zkus mu davat bilkoviny ktere sni, v uprave kterou preferuje ( treba jestli ji pomazanky, tam se da lustenina primichat), at ma vyzivu, nic mu nenutit. Kdyz ho nebudete nutit zrejme bude casem jist zase vice. A nejspis casem i maso. Jinak i bez masa je zivot a zdravi v pohode, jen to je narocnejsi hlidat ziviny.
- Citovat
- Upravit
30 let zpátky moje sestra odmítala jíst maso. Měla tenkrát 5 let.
Moje maminka tenkrát řešila s lékařem, který na sestru nijak v tomto směru netlačil, jen doporučoval a zprostředkoval odborníka. Určitě tenkrát nikdo nepočítal, že vegetariánem bude dodnes. Já sama jsem jedla masa pomálu, vegetarián tedy nejsem, snažím se jíst pestře, o jídle přemýšlím, neměla jsem v tomto směru problémy. Je mi téměř 50.
- Citovat
- Upravit
@My Melody jenomže tam je problém že to dítě nechce vůbec nic..jogurt a to jen jednu konkrétní značku a ovoce a zeleninu…
psala jsem kdyby šlo jen o maso tak by to nebyla hruza, ale zakl. píše že pomalu nejí vůbec nic.