Dítě venku neoblečené

Anonymní
18.11.20 20:23

Dite venku neoblecene

Ahoj maminky. Dnes jsem zazila sok ve skolce. Jdu si pro malou pred obedem a byli jeste venku na zahrade. Dcera jenom v slabych leginach a bez salky. Sla jsem za ucitelkou a rekla, ze je jenom v leginach, ze muze prostydnout a ona, ze nejsou povinny deti strojit, pry se musi samy. Nestacim zirat, dceri jsou 3 a ve skolce byla vesmes malo. Sli jsme do satny a byla cela promrzla, nohy na kost. Devcata co byste delali vy? Nebo to je normalni, ze jak se deti ustroji, tak takovy jdou ven?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
248
18.11.20 20:30

Když chodila starší dcera do školky a já si pro ni jednou přišla, seděla vedle paní učitelky u stolku a neměla ponožky ani papuče. Byl tenkrát únor a v místnosti moc teplo nebylo. Nohy měla úplně promrzlé. Paní učitelce jsem to sdělila, také mě informovala, že dítě to má zvládat samo, že ona od toho není. Řekla jsem jí, jestli aspoň dceru upozornila ať si vezme ponožky, no neřekla jí nic. V klidu jsem jí řekla, že pokud se to bude opakovat, budu informovat vedení. Už se to pak nikdy nestalo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5546
18.11.20 20:31

Tak ani mě to nepřekvapuje, syn byl jednou v jedné školce na prazdninovy provoz a nechali ho jit ven v backurkach, kdyz jsem sla za ucitelkou, rekla mi, to co Tobe, ze tam ma dalsich x deti a nemuzou kazdeho kontrolovat :cert:. Nastesti tam syn byl jen na tyden a pres leto. Takze si klidne dovedu predstavut, ze by sel v tech backurkach ven i v zime :cert:, protoze oni je preci nebudou kontrolovat. Syn v te dobe 3 roky a 3 mesice, takze dost malý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.11.20 20:42

@smajlik40 @Pavlička asi nebudeme jediny. Upozornit tedy mohla. Vzdyt na ni urcite koukali a videli, ze je jenom v leginach. Chapu, ze v satne pri chaosu nelze zvladnout vsechny deti, ale kdyz jsou venku na zahrade a jen tam chudera zmrzla postavala, tak museli videt, ze neni oblecena

• Citovat
  • Upravit
37131
18.11.20 20:43

Syn byl ten prvni rok venku treba ve snehulich bez ponozek :roll: pak mel takove pogumovane kalhoty, ze si je natahne pres teplaky, aby se nemusel cely prevlikat do oteplovaku a nevim proc, si ty tepláky pod sundal, tak byl v zime venku jenom v těch gumovejch. Neni v silach ucitelky to ohlidat no. Dej diteti instrukce, co si ma kdy oblict.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10651
18.11.20 20:46
@Anonymní píše:
Ahoj maminky. Dnes jsem zazila sok ve skolce. Jdu si pro malou pred obedem a byli jeste venku na zahrade. Dcera jenom v slabych leginach a bez salky. Sla jsem za ucitelkou a rekla, ze je jenom v leginach, ze muze prostydnout a ona, ze nejsou povinny deti strojit, pry se musi samy. Nestacim zirat, dceri jsou 3 a ve skolce byla vesmes malo. Sli jsme do satny a byla cela promrzla, nohy na kost. Devcata co byste delali vy? Nebo to je normalni, ze jak se deti ustroji, tak takovy jdou ven?

Mám před domem jednu obecní školku a druhou soukromou. V obecní školce děti lítají bezprizorně po zahradě, učitelky stojí v hloučku a vesele si povídají. Jednou jsem vida jednu opřenou o dětský domeček a koukala cca 10 min do mobilu. Děti lítají v mrazech bez čepic, sal. Jen když jde kolem zahrady nějaká maminka s kočárkem, tak se najednou začnou „starat“, mám to takhle vypozorované už delší dobu. V té soukromé, má každá učitelka svůj hlouček cca 15 děti a buď spolu něco dělají a nebo dává na děti"jen" pozor, ale nikdy jsem tam neviděla učitelky v hloučku, aby si spolu povídaly. Být tebou, tak bych šla za ředitelkou hned. I kdyby bylo dceři 6, tak právě od toho aby na děti dohlédly tam jsou. I když se často milé učitelky v MŠ pasují do vzdávají organizace, tak bohužel mají na starosti malé děti, které logicky neodhadnou co si obléci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22462
18.11.20 20:47

Dneska bylo pres den venku tak teplo, ze jsme se vysvlekali, jak jsme se varili. Sala se, pokud neni dite nastydle, ma davat az, kdyz mrzne. Jinak choulostivi hlasivky a v tomto pocasi by me to ani nenapadlo diteti na krk davat. No a ty leginy si treba nevsimli. A ano, deti by se mely strojit samostatne. Rozumna ucitelka samo pomuze a zkontroluje, ale taky muze neco prehlednout, kdyz tam ma pres 20 deti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42027
18.11.20 20:48

Já to mám asi jinak, mě by nenapadlo dát dneska dítěti šálu nebo teplé kalhoty. Většinu zimy nosila bavlněnou čepici, bojovala jsem zase s učitelkami, že tlustou jí v 10 stupních fakt nedám. Alespoň u nás svítilo sluníčko a bylo teplo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1990
18.11.20 20:50

Ja bych ji ale ze fakt servala :pocitac: kolik deti tam je 3 letych, co by jim malinko museli pomoct doprcic…at nedelaji ucitelku v MS kdyz na to nemaji..to snad neni nic neobvykleho, ze 3 lete dite neni jeste 100%ni pokazde…blbky nektere opravdu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1908
18.11.20 20:52

U nás je opačný problém, na děti „narvou“ i oblečení, co je rezervní :mrgreen: To prostě nejde si u všech dětí pamatovat, co jo a co ne. Boty naopak atd jsou běžné. Dneska (aspoň u nás) nemrzlo a dokonce svítilo slunce. Dcera šla v šatech a punčochačích :think:. Šály jsme ještě nevytáhli :nevim:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1990
18.11.20 20:53

A k tomu teplu, ne vsechny deti jsou stejne..nektere jsou zmrzliny, nekterym je teplo i v minusu v sotshelke..mit bavlnenou salku kdyz je 6stupnu ve stinu mi neprijde nic velkyho..k tomu ty bablneny nakrcniky jsou..z toho nikomu hlasivky nezchoulostivy :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81479
18.11.20 20:56

Šiš, dyt to dneska bylo na tenké leginy, mikinu. Šála je snad do mrazu, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
18.11.20 20:56

Mi teda dneska neprislo pocasi na vyteplene kalhoty. Uz vubec ne salu. Proc salu?
Moje dcery chodi i ted v leginach, nosi tenisky a soft bundu. To zatim staci, nez se ochladi.
Proste nechavej v satne veci na ven viditelne a proskol si sve dite, at vi, ktere veci si ma oblect.
Nam se tolikrat stalo, ze to dite popletlo. Byl to muj problem, ze jsem diteti nedala jasne instrukce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.11.20 20:58

U nas treba bylo 6 st. A vsichni deti v oteplovackach a salkach. Ze byla zima svedci o promrzlych nohou, kdyz ji dam oteplovacky, tak zmrzla neni. No kazdy to ma jinak

• Citovat
  • Upravit
42027
18.11.20 20:58
@Lama Lama píše: Šiš, dyt to dneska bylo na tenké leginy, mikinu. Šála je snad do mrazu, ne?

Podle mě taky.

@Sue2008 píše:
U nás je opačný problém, na děti „narvou“ i oblečení, co je rezervní :mrgreen: To prostě nejde si u všech dětí pamatovat, co jo a co ne. Boty naopak atd jsou běžné. Dneska (aspoň u nás) nemrzlo a dokonce svítilo slunce. Dcera šla v šatech a punčochačích :think:. Šály jsme ještě nevytáhli :nevim:.

Oni jsou velké rozdíly, už jsem viděla dítě ve sněhulích a tlusté čepici a zimní bundě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin