Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
To se zeptej spíš ve školce, může se to lišit. U nás to byla na jaře tak, že za březen jsme zaplatili a pak nám za tu půlku březa, kdy by lo zavřeno, poměrnou část vrátili (tuším v srpnu).
Záleží jak si to nastaví školka. Skolkovne se dá na konci roku uplatnit v zúčtování, takže i když to teď zaplatis, za pár měsíců se vám to vrátí.
U nás se například školkovné platí každý měsíc, nezávisle na tom jestli dítě chodí, nebo né.
To jsou peníze které " ti udrží dítě ve školce ".
Takhle se u nás platí paušálně a nikdo nic nevrací.
V každé školce se to může lišit.
@Anonymní píše:
Ahoj maminky. Potrebovala bych se zeptat, dcera uz druhy tyden je doma. Skolka je zavrena z duvodu nedostatku ucitelek a hygiena nasledne skolku zavrela. Ted v pondeli se otevira pouze jedna trida, ale prednost maji deti, jenz rodice pracuji, takze mam smulu. Moje otazka zni. Jak je to se skolkovnym? Plati se i tak cela castka? dekuji
My meli instrukce ze skolky, na jare teda.kdyz se vedelo, ze budou skolky zavreny dlouhodobe, bylo nam sdeleno, ze platit nemame. takze se informuj ve skolce ![]()
@Anonymní píše:
Ahoj maminky. Potrebovala bych se zeptat, dcera uz druhy tyden je doma. Skolka je zavrena z duvodu nedostatku ucitelek a hygiena nasledne skolku zavrela. Ted v pondeli se otevira pouze jedna trida, ale prednost maji deti, jenz rodice pracuji, takze mam smulu. Moje otazka zni. Jak je to se skolkovnym? Plati se i tak cela castka? dekuji
To záleží na školce. Nám při jarním uzavření počítali méně. Ale když byla 10 dní karanténa, nesnížili nic.
Nam kvuli jaru snížili od zari skolkovny, platim to ikdyz tam dite mesic neni. Tech 700,– fakt preziju, je to stejne na chod skolky, tak at jim to pomuze…
@Cuddy píše:
A tobe se cele skolkovne nevraci v rocnim zuctovani dane?
Vím, že to nebylo na mě, ale nám vloni tak zdražili školkovné, že by nám to nepokrylo. Státní školka v Praze.
U nas se na jare neplatila, ted zatim zavrena neni, takze kdybych nemela predskolacku, normalne bych skolkovne platila. To by me spis nakrkla selekce na deti pracujicich a ostatnich. Jako ze platit musim, ale dite chodit nesmi? To na me zkousela ucitelka lonske prazdniny ![]()
@Mufina páni, kolik platíte? To mi přijde hrozný platit za státní školku víc jak 1000,–- měsíčně. 🤔
@Mochomurka83 vloni 1600,– měsíčně, letos to snížili na 1300,–. Je to kvůli tomu, že museli po havárii vody zrekonstruovat půl pavilonu a byly tam nějaké potíže s financováním ze strany městské části ![]()
@Mufina fiha. To je pěkná darda. Kam se hrabe 500,–- co se platí tady.
Naše školka byla zavřená na 14dni KHS a o těchto 14dni bylo v říjnu poníženo školné.
Po té byla školka otevřena a jedou vsechny 3 třídy, ale ředitelka rozhodla že je školka jen pro pracující po dobu nouzového stavu. Školné se už ale neponizuje pokud dítě nechodí.
@aknah31 to je to co psala @VilaAnalka a to je podle mě špatně, když někomu nedovolí dávat do školky dítě a přitom po něm chtějí peníze. Zvlášť když cílovou skupinou jsou matky na rodičáku. Sice se peníze vrátí na dani, ale až za rok.
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.