Dítě venku neoblečené

Napsat příspěvek
Velikost písma:
23966
19.11.20 12:08
@Kaja35 píše:
Rozhodne neni bezne, ze trilete dite vi, ze na podzim v leginach nesmi. Moje dcera na podzim v leginach chodila. Ta ucitelka je tam na to, aby na to dohledla. A snad si vsimne, ze ji tam stoji dite a mrzne (podle toho, co popsala zakladatelka).

Je fakt, že u nás leginy jen na doma nebo místo punčocháčů.
Z toho co jsem četla, tak nikde nepíše, že by dítě stalo zmrzlé. A viditelně bylo podchlazené. Jen že si ona všimla, co ne/má holka na sobě.

A dneska jsem šly náhodu kolem školky. A děti byly oblečené různě. Od tepláků po softky. Od vest po zimní bundy. Čepice měla půlka a šálu nikdo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17472
19.11.20 13:07
@Netopirek píše:
Jenže to dítě musí chodit do školky. Když téměř nechodí, jak zakladatelka psala, tak ho moc znát nemůžou.A já mám skoro 3 letou. A když řeknu jdeme ven, sama si obleče oblečení na ven, co má připravené v předsíni. Nepotřebuje moje instrukce, že na podzim v legínách ven nesmí. Myslela jsem, že je to v tomhle věku běžné. Ale zřejmě ne.

Já teda musím jak skoro devitilete adhade, tak sestileteho předškoláka nasměrovat, starší chtěl jít minulý týden v kratasech a triku a mladší v teplakach a mikine.. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10828
19.11.20 13:08
@Netopirek píše:
Jenže to dítě musí chodit do školky. Když téměř nechodí, jak zakladatelka psala, tak ho moc znát nemůžou.A já mám skoro 3 letou. A když řeknu jdeme ven, sama si obleče oblečení na ven, co má připravené v předsíni. Nepotřebuje moje instrukce, že na podzim v legínách ven nesmí. Myslela jsem, že je to v tomhle věku běžné. Ale zřejmě ne.

Rekla bych kus od kusu, uplne bezne to neni. Z mojich deti je dcera takova prakticka a samostatna. Syn v jejim veku byl takovej bezradnej a problem uhlidat si svoje veci ma doted (7 let), furt nejake obleceni ve skole ztraci. Rekla bych, ze obecne mladsi sourozenci a devcata jsou v tomto obvykle zdatnejsi. Kazdopadne je potreba k tomu deti vest, samostatnost se jim v zivote bude hodit o dost vic, nez maminka helikoptera.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10828
19.11.20 13:12
@Svistice píše:
Co bys řekla tomu, kdyby Ti čerstvě sedmileté dítě přijelo z tábora smradlavé jako skunk. Nikdo jsme s ním nechtěli sedět v autě, jak páchnul. :lol:
:lol: Ja bych rekla, ze si to super uzilo. Pamatuji si, ze na tabore se razilo heslo „do dvou cm to neni spina a pak uz to samo odpadava“ ;).
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
283
19.11.20 13:15

Zaved dítěti systém, který budete používat i doma. Doma a ve školce legíny, na ven tepláky nebo zateplené kalhoty. Prilehave na dovnitř, plandave na ven. Salku bych neřešila. Ja teda taky nosím, rozhodne to nemam kvůli hladivkam, ale nesnáším, když mi fouká na krk, blokuji se mi pak zada. Jinak mam dve deti, jedni zmrzlejsi, druhé horkokrevne. Takze globalne se to posuzovat nedá, taky zalezi, kde presne jste, v Praze teplo, na horach uz je zima.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26747
19.11.20 13:16
@Svistice píše:
@Klara178 Ono se i prý dvakrát vysprchovalo. :lol: Ale vystačilo si na týden jen s jedněmi tepláky a 4 trenkami. A ano, řešila jsem to pouze s ním.
Je to totiž jeho zodpovědnost a v tomto případě i lennost si najít si čisté oblečení a převléct se. Nikoho jiného. Vedoucím byl upozorněn, zda by nebylo záhodno vzít si třeba jiné tepláky nebo kraťasy. Což bylo dle mě naprosto v pořádku.

Jo čili tvoji důslednou výchovou k samostatnosti, kdy tříleták se obléká sám, ji sám první měsíce ve školce, jste se dopracovali k sedmiletému, co si ráno nevezme čisté slipy :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
19.11.20 13:27
@Bubla Bůčková píše:
Jo čili tvoji důslednou výchovou k samostatnosti, kdy tříleták se obléká sám, ji sám první měsíce ve školce, jste se dopracovali k sedmiletému, co si ráno nevezme čisté slipy :nevim:

Ano, protože ho učím být zodpovědný sám za sebe. A chybama se člověk učí. ;) A řeším, co vyřešit můžu a tam, kde to má smysl.

Nicméně ten tábor je takové specifické prstředí a zrovna tu čistotu tam děti moc neřeší. Což ale příliš opečovávací matky nezažijí, neb by své sedmileté dítě do takové jámy lvové samotné v životě nepslaly. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56
19.11.20 14:04
@Netopirek píše:
Je fakt, že u nás leginy jen na doma nebo místo punčocháčů.
Z toho co jsem četla, tak nikde nepíše, že by dítě stalo zmrzlé. A viditelně bylo podchlazené. Jen že si ona všimla, co ne/má holka na sobě.A dneska jsem šly náhodu kolem školky. A děti byly oblečené různě. Od tepláků po softky. Od vest po zimní bundy. Čepice měla půlka a šálu nikdo.

Ja tam nekde cetla, ze stala zmrzla :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
678
19.11.20 14:23
@Kaja35 píše:
Rozhodne neni bezne, ze trilete dite vi, ze na podzim v leginach nesmi. Moje dcera na podzim v leginach chodila. Ta ucitelka je tam na to, aby na to dohledla. A snad si vsimne, ze ji tam stoji dite a mrzne (podle toho, co popsala zakladatelka).

Ne, trilete dite nedokaze udelat samostatny usudek, jake obleceni je vhodne do konkretniho pocasi obleknout. Ale je schopne se naucit, pokud ho k tomu nekdo vedl, ze na urcenem miste najde obleceni urcene na ven a obleknout si ho, to je, oc tu bezi. Nikdo nechce po triletakovi analyzu hodnoty na teplomeru, ale aby nedokazal najit na svem hacku svuj pytlik oznaceny treba srdickem a narvat na sebe to, co v nem najde, no, to uz je vizitka rodicu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23966
19.11.20 14:52

@Tamtama @Svistice
Je fakt, že už je třetí, asi to v její samostatnosti dělá hodně.
Ale nejstarší v tomhle věku zvládala si obléknout připravenou hromádku. Problémy s oblékáním začali až ve škole. To šla jednou v zimě v softsheelce a tričku :zed: Momentálně jeďte nevyndala bundu, že není třeba. Ale její vrstevníci hodně vidím jen v mikinách. Asi nová móda :nevim:

@Kaja35
Tak to zkusím večer najít na PC. V mobilu se to teď blbě hledá :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56
19.11.20 15:17
@VilaAnalka píše:
Ne, trilete dite nedokaze udelat samostatny usudek, jake obleceni je vhodne do konkretniho pocasi obleknout. Ale je schopne se naucit, pokud ho k tomu nekdo vedl, ze na urcenem miste najde obleceni urcene na ven a obleknout si ho, to je, oc tu bezi. Nikdo nechce po triletakovi analyzu hodnoty na teplomeru, ale aby nedokazal najit na svem hacku svuj pytlik oznaceny treba srdickem a narvat na sebe to, co v nem najde, no, to uz je vizitka rodicu.

O tom zadna, ale ucitelka by mela zkontrolovat, ze je vsechno ok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8288
19.11.20 16:18
@VilaAnalka píše:

To nemusí být vizitka rodičů, to se dost pleteš. Jde o to, jak je na tom vývojově, kdy to pochopí, kdy se třeba i zklidní. Chlapeček čerstvě tři roky ve školce, prostě lítá, je pořád jako zvířátko, musí ho pořád někdo usměrňovat, není mu dobře rozumět, rozhodně se neobleče atd. Přitom jeho o něco starší sestra je normální šikovné dítě, takže to nemusí být žádná vizitka rodičů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5970
20.11.20 15:22
@Anonymní píše:
Ahoj maminky. Dnes jsem zazila sok ve skolce. Jdu si pro malou pred obedem a byli jeste venku na zahrade. Dcera jenom v slabych leginach a bez salky. Sla jsem za ucitelkou a rekla, ze je jenom v leginach, ze muze prostydnout a ona, ze nejsou povinny deti strojit, pry se musi samy. Nestacim zirat, dceri jsou 3 a ve skolce byla vesmes malo. Sli jsme do satny a byla cela promrzla, nohy na kost. Devcata co byste delali vy? Nebo to je normalni, ze jak se deti ustroji, tak takovy jdou ven?

Já bych na učitelku řvala jako tur, že by si to pamatovala ještě na smrtelné posteli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42339
20.11.20 15:25
@Kipa22 píše:
Já bych na učitelku řvala jako tur, že by si to pamatovala ještě na smrtelné posteli.

A tvoje dítě celou školku. Inteligentní reakce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15916
20.11.20 16:14
@Kipa22 píše:

Děkuji, že jsi mi připomněla, že mezi matkami existují i taková hovada. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin