Dítě venku neoblečené

Napsat příspěvek
Velikost písma:
10651
18.11.20 22:04
@Svistice píše:
Dite nema nic odhadovat. Na predpoved se ma kouknout rodic a dle toho diteti do satny nachystat hromadku, co si ma dite vzit. A rict diteti, aby si to obleklo, az pujdou ven.
Bys koukala, kolik deti treba v kvetnu, kdy je rano deset a odpoledne 23 nema ve skolce kratasy.

no ale dcera zakladatelky šálu měla a vzhledem k tomu, že jí jsou čerstvě 3 roky, tak vážně sama nedokáže odhadnout, kdy si šálu vzít. To jí může matka říkat ráno 10× a 3 leté dítě prostě v zápalu hry a organizace prostě zapomene… od čeho pak jsou učitelky ve školce? To se pak můžeme dostat k tomu, že vlastně nemusejí na děti dávat vůbec pozor, protože je má instruovat rodič a ony tam jsou jen na vzdělávání dětí. Při převzetí dítěte do MŠ za dítě plně zodpovídá učitel. Opravdu nechápu, jak zde diskutující berou jako normu, že 3 leté dítě odhadne případně si bude ve 100% pamatovat co mu rodič ráno řekl… když zde pak máme diskuse, kde se plně schvaluje, že dítě např. ve 2 letech a 10 měsících má ještě pleny a je to zcela v pořádku a pak se za dva měsíce po tom samém dítěti chce, aby plně zvládalo sebeobsluhu, v některých MŠ dokonce si utřít zadek apod… trochu nereálné…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85423
18.11.20 22:13

A my nosime cela rodina salu uz dva mesice :mrgreen: pod 10 stupnu, jinak nas skrabe v krku. Kdyz byla dcera mladsi, tak ji ve skolce nekdy mela a nekdy ne. Podeji se to naucila, kdyz jsem ji to po ranu zduraznovala. Nekdo nenosi vubec, chapu, ale u nas to vzdy odnese krk.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8288
18.11.20 22:15
@Lama Lama píše:
každá úča si nemže pamatovat specifické požadavky té konkrétní matky na oblékání svého dítěte. Jak zda vidíme, tak ten rozptyl, co komu připadá přijatelné, je obrovský. Takže bud to dítě opravdu naučim nebo se smířím, že úča jen schopná dohlédnout, aby to nevymezovalo z nějakého extrému ( mimo uváděný "běžný " rozptyl toho, co děti v listopadu touto dobou nosí)

Nelze to chtít po dítěti, které na to rozumově přeci nemá. A tohle asi není o specifických požadavcích, nic takového nepíšu.
Píšu o věku tří let. Než ho to naučí, bude to trvat tak půl roku? Pokroky dělá minimální. Píšu o tomto jednom chlapečkovi. Reagovala jsem na uživatelku, která tu psala, vlastně, jako ty, že nezbývá, než to naučit to dítě. Že ve třech letech.. Ale to prostě nejde, přes zimu to kluk nedá. To je prostě blbost.
Ale u nás to učitelky celkem stíhají, já na učitelky nijak nenadávám a chápu, že to nemají lehké. Já bych nějaké jednorázové neoblečení neřešila, pokud jinak školka funguje dobře. Ale tento chlapeček, ale i jiné teprve tříleté by se prostě neoblékly, neodhadly. Vlastně ani můj syn, když byl tříletý, tak byl mimo, o rok později už je velmi dobře socializovaný v kolektivu ve školce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
18.11.20 22:20

@janickaIII Tak prvne salu detem vubec nedavam, kor triletakovi. Je to neprakticke, deti zapominaji. Nejlepsi je mit veci ke krku (bundu, mikinu) nebo nakrcnik. Kdyz se pak zapomene sala, tak se to nepo. Dneska bych byt ucitelkou dite do saly taky nebalila, i kdyby ji tam melo.
Pokud matka vybavuje nyni dite salou, moc nechapu, proc tam ma na prevleceni na ven leginy (a zrejme nekde po ruce).
Proste v prvni rade adekvatne vybavuji a instruuju dite, od ucitele cekam jen zasah proti extremum.
Moje dite nechtelo rukavice na snure. Melo tedy oddelene s tim, ze si je ma strkat do kapsy. Kdyz to neudelalo a nemohlo je najit, melo smolika a venku holt zahrivalo ruce v kapsach. Fakt jsem necekala, ze ji nekdo bude hlidat a hledat rukavice. V mrazech jsem se pred odchodem z satny presvedcila, ze je v kapse bundy opravdu ma.
Stejne tak jsem nevinila ucitelky, ze mi decko vzalo na zahradu lepsi boty misto tech, co tam melo na pisek. Proste dite neuposlechlo instrukce, resila jsem s nim, ne s ucou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2922
18.11.20 22:20

Já jsem z toho teda nepochopila, jestli měla svetr, bundu, čepici. Jestli jo, tak bych neřešila, jako šálu absolutně ne, co ji budeš dávat v zimě? Zbytek bych neřešila. Chápu, že tříletá je malá a musí jí pomoct, na druhou stranu svítilo sluníčko, tak možná učitelce přišlo lepší jí nechat jen v legínách. Pokud tedy už teď dáváš legíny a přes to kalhoty, co hodlas dávat v zimě?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15916
18.11.20 22:28
@Anonymní píše:
Ahoj maminky. Dnes jsem zazila sok ve skolce. Jdu si pro malou pred obedem a byli jeste venku na zahrade. Dcera jenom v slabych leginach a bez salky. Sla jsem za ucitelkou a rekla, ze je jenom v leginach, ze muze prostydnout a ona, ze nejsou povinny deti strojit, pry se musi samy. Nestacim zirat, dceri jsou 3 a ve skolce byla vesmes malo. Sli jsme do satny a byla cela promrzla, nohy na kost. Devcata co byste delali vy? Nebo to je normalni, ze jak se deti ustroji, tak takovy jdou ven?

Otužování je základ zdraví.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8288
18.11.20 22:35
@MartinaIrena píše:
U nás bylo dneska 15C, to fakt není na šálu a zateplené kalhoty. Navíc děti lítají, tak se zahřejí. 8o

U nás bylo 8 stupňů, studený vítr, to nemůžeš přeci srovnávat, že u vás je tak, tak někde nemůžou mít zateplené kalhoty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25128
18.11.20 22:45
@belladonna píše:
U nás bylo 8 stupňů, studený vítr, to nemůžeš přeci srovnávat, že u vás je tak, tak někde nemůžou mít zateplené kalhoty.

Ok, v pořádku, pak je na místě požádat učitelku, aby dítě více oblékala. Tady to nevyřešíme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smajlik345
18.11.20 23:13
@Anonymní píše:
Mela zimni boty. Jsou ji 3. Zadne dite neni dokonale a kdyby jsi sla ty se svym ditetem ven a dite si neobleklo cepici, tak ho nechas zmrznout? Prece musi byt proskolene nebo mas dokonaale dite :D

Oproti druhým, mě osobně by to vadilo a řešila by to. Aspoň dohlídnout mohla. Jako 3 leté dítě se neumí rozhodnout co si vzít či nevzít, ale učitelka vy jaké je počasí, pracuje x let s dětmi, tak by měla vědět jaké oblečení je vhodné do jakého počasí.
Nejsem zas až tak stará, tak si pamatam. Jak jsem chodila do školky (bylo mi 6 - 7 let)
Tak než jsme šli ven, tak žádné otevření dveří a rychle ven. Ale postupně jsme odcházeli ze šatny a všechny (byla to malá školka, takže dětí i 4, 5 let) nás učitelky kontrolovali. Zda máme boty zavázané, bundu zapnutou, čepici atd…

• Citovat
  • Upravit
10651
18.11.20 23:16
@Svistice píše:
@janickaIII Tak prvne salu detem vubec nedavam, kor triletakovi. Je to neprakticke, deti zapominaji. Nejlepsi je mit veci ke krku (bundu, mikinu) nebo nakrcnik. Kdyz se pak zapomene sala, tak se to nepo. Dneska bych byt ucitelkou dite do saly taky nebalila, i kdyby ji tam melo.
Pokud matka vybavuje nyni dite salou, moc nechapu, proc tam ma na prevleceni na ven leginy (a zrejme nekde po ruce).
Proste v prvni rade adekvatne vybavuji a instruuju dite, od ucitele cekam jen zasah proti extremum.
Moje dite nechtelo rukavice na snure. Melo tedy oddelene s tim, ze si je ma strkat do kapsy. Kdyz to neudelalo a nemohlo je najit, melo smolika a venku holt zahrivalo ruce v kapsach. Fakt jsem necekala, ze ji nekdo bude hlidat a hledat rukavice. V mrazech jsem se pred odchodem z satny presvedcila, ze je v kapse bundy opravdu ma.
Stejne tak jsem nevinila ucitelky, ze mi decko vzalo na zahradu lepsi boty misto tech, co tam melo na pisek. Proste dite neuposlechlo instrukce, resila jsem s nim, ne s ucou.

nákčník je to samé jako šála… dítě si jej musí nasadit případně mu to musí někdo připomenou… ve školce tedy paní učitelka… zakladatelka nepsala nic o tom, jaké u nich bylo dnes počasí, to že u vás bylo teplo, neznamená, že u nich nebyla zima. Diskuse není o rukavicích, u kterých má dítě možnost si schovat ruce do kapsy, ale o šále, u které, když nemá nic na krku, tak může nastydnout. Předpokládám, že MŠ nebude rodičům platit ušlý zisk za případnou OČR způsobenou tím, že dítě bylo podchlazené… argumentům, že si Tvé děti braly na zahradu lepší boty, opravdu nerozumím…nikdo v diskusi neřeší, že by děti chodily v lepším oblečení ven, ale to, že dítě bylo venku evidentně podchlazené a učitelka reagovala slovy, že není v náplni její práce kontrolovat děti jak jsou oblečené… od čeho tam tedy ty učitelky jsou?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17472
18.11.20 23:18

U nás jsou v šatně dvě přihrádky - na procházku a na zahradu, tam dítěti dávám oblečení dle aktuálního počasí.
Jinak my teda nosíme zimní bundy už skoro 14 dní, čepice i teplejší nakrcniky, slabé rukavice, mladší i zimní boty (já a starší žádné nemáme). Dneska sice bylo tepleji, ale u nás (Vysočina) rozhodně ne jen na mikinu. Zítra v noci už má mrznout. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25128
18.11.20 23:19

@janickaIII No to teda učitelka je povinna kontrolovat, jak jsou děti oblečené. V náplni práce to má. Blbé výmluvy, ta by si to na mě tak zkusila… :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10651
18.11.20 23:24
@MartinaIrena píše:
@janickaIII No to teda učitelka je povinna kontrolovat, jak jsou děti oblečené. V náplni práce to má. Blbé výmluvy, ta by si to na mě tak zkusila… :cert:

dle zde diskutujících to vypadá, že učitelky v MŠ mají děti pouze vzdělávat a o ostatní se má starat rodič. :nevim: jinak jsem pracovní smlouvy učitelek nečetla, ale vycházím z faktu, že za dítě v MŠ přejímá plnou zodpovědnost MŠ resp. učitelka, která má dohlédnout na to, aby děti měly důstojné podmínky, mezi které bezesporu patří i patřičné oblečení dle místa, kde se zrovna s dětmi vyskytují. A mimochodem vhodnost oblečení také patří do vzdělávání. Ale o tom zřejmě paní učitelky MŠ nerady slyší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25128
18.11.20 23:29
@janickaIII píše:
dle zde diskutujících to vypadá, že učitelky v MŠ mají děti pouze vzdělávat a o ostatní se má starat rodič. :nevim: jinak jsem pracovní smlouvy učitelek nečetla, ale vycházím z faktu, že za dítě v MŠ přejímá plnou zodpovědnost MŠ resp. učitelka, která má dohlédnout na to, aby děti měly důstojné podmínky, mezi které bezesporu patří i patřičné oblečení dle místa, kde se zrovna s dětmi vyskytují. A mimochodem vhodnost oblečení také patří do vzdělávání. Ale o tom zřejmě paní učitelky MŠ nerady slyší.

Já jsem náplň práce učitelky četla. Takže ano, patří to tam. Ona je za dítě zodpovědná, jak se za tebou zaklapnou dveře. Řekla bych, že to zahrnuje tento bod:
BOZP- Učitelka MŠ vytváří, dodržuje a kontroluje podmínky k zajištění bezpečnosti a ochrany zdraví dětí při jejich účasti ve vých. vzděl. procesu v MŠ.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10651
18.11.20 23:30
@MartinaIrena píše:
Já jsem náplň práce učitelky četla. Takže ano, patří to tam. Ona je za dítě zodpovědná, jak se za tebou zaklapnou dveře. Řekla bych, že to zahrnuje tento bod:
BOZP- Učitelka MŠ vytváří, dodržuje a kontroluje podmínky k zajištění bezpečnosti a ochrany zdraví dětí při jejich účasti ve vých. vzděl. procesu v MŠ.

no vidíš, tak v tom případě bych v případě zakladatelky zašla za ředitelem MŠ. A ani ne tak kvůli (možná) jednomu kixu v oblékání, ale právě kvůli větě, že hlídat oblečení není v její náplni práce. Tím by mě naštvala asi nejvíc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin