Dítě začalo šilhat

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
10.5.19 13:47

Dítě začalo šilhat

Prosím o radu. Syn má skoro tři roky a včera měl záchvat vzteku, kdy sebou praštil na podlahu a bouchnul se do hlavy. Trochu si pobrečel a byl klid. Nicméně začal šilhat, což nikdy předtím nedělal. Myslela jsem si, že to dělá schválně, ale bohužel ne. Jinak mu nic není. Dnes si toho všimla i učitelka ve školce. Naše doktorka tam dnes nebyla a objednat se někam na oční je téměř nemožné, všude plno. Teď řeším, jestli ho vzít na pohotovost nebo v pondělí k naší doktorce. :think:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
21311
10.5.19 13:48

Jela bych raději hned

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
160
10.5.19 13:51

Jeďte hned

Jestli šilhá po úraze, jeďte hned, klidně na pohotovost, ať mu udělají RTG - mohl zakrvácet do mozku. Přeji ať to není nic vážného :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.5.19 13:59

@Tichošlápek @Johanecka Děkuji za radu, vezmu ho tam. Jenom musím počkat, až přijde domů manžel, protože tu mám ještě ročního maroda. :?

Kromě toho šilhání mu nic není. Nezvracel, nebyl mimo, normálně si hrál, jedl, spal celou noc. Ráno byl úplně v pohodě. Ale hned jak ho manžel doveze, tak vyrazíme.

• Citovat
  • Upravit
672
10.5.19 14:03

A nevidí i dvojitě? Na otřes mozku to nevypadá, ale bohužel to s úderem do hlavy souviset může, prasklá lebka, mírné zakrvácení do mozku. RTG i CT jsou na místě. Sbalila bych tašku, takto malé děti se tam většinou nechávají.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4071
10.5.19 14:07

Jestli šilha po uraze, tak opravdu na oční pohotovost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24
10.5.19 14:10

Hned jděte k lékaři

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
880
10.5.19 14:18

Silha mu oko ke korenu nosu nebo ven? urcite hned jedte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.5.19 14:24

@Issabell28 Vidí normálně, doma jezdil i na odrážedle. Opravdu jsem u něj nic jiného kromě šilhání nezaznamenala.

Snad jen, že manžel má oční vadu, která se mu objevila právě kolem třetího roku. Tak snad jestli to nepodědil. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
74219
10.5.19 14:25

Urcite ocni pohotovost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.5.19 14:25

@Teresa.p Šilhá k nosu.

• Citovat
  • Upravit
880
10.5.19 14:29

Optometricka rikala, ze nahle silhani ven smerem od korene nosu je horsi, ze casto je to nalezem na mozku. :think: snad to nic nebude, ale urcite se jedte ukazat. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74219
10.5.19 14:34

Ja jsem nejstarsi na silhani prisla, kdyz mela 4r., nic nebylo videt, poznat. A jednou se po koupani podivala sklenenym pohledem, jak slepa. Druhy den jsme leteli na ocni do nemocnice. Pozdeji to uz mela bryle, tak mi hodne lidi reklo, ze konecne otevrela poradne oci. Nez mela bryle, tak je mhourila, jak zacala nosit bryle, tak poradne otevrela oci. Detska rikala, ze jsme na to prisli nastesti brzo, ze ona by to zjistila na petiletce, protoze my nemame casto nemocene decka, takze obvykle chodime pouze na preventivky, pak je dlouha pauza. Prosla si obdobim: bryle silnejsi, okluzory, cviceni ocni a diptrie slezly niz. Ma sanci, ze jednou bude bez bryli uplne.
Nejmladsi ma od srpna bryle. To se detske na petiletce nezdal zrak, ze blbe precetl posledni radu obrazku, tak nas poslala ona na ocni a po pul roce dostal bryle. Ted v lednu dostal silnejsi skla, ze potrebuje silnejsi. Ten vubec nesilhal.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
120
10.5.19 19:32

Jestli manžel šilhá /nebo v dětství šilhal a byl operován/, je možné, že syn vadu zdědil a vy rodiče jste si toho nevšimli hned. Já jsem začala šilhat asi ve 3 letech po velkých hořečkách při spalničkách, jeden z mých dvou synů to po mně zdědil, začal šilhat také po horečkách při příušnicích. Takže já si myslím, že pro tuto vadu může přijít nějaký impuls, nemoc, úraz a tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.5.19 09:32

Tak jsme ho vzala včera na pohotovost. Byl vyšetřen na chirurgiii, neurologii a očním. Výsledek je, že prostě šilhá. Souvislost s úrazem se nepotvrdila. RTG a CT mu nedělali, prý není potřeba. Takže nás v létě čeká kontrola na očním a uvidí se co dál. Do té doby ho musím naučit spolupracovat s lékařem. :roll:

Děkuji všem za podporu.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák