Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Nepřizabije se - kdyby to malé mimina dokázala něčím tak přirozeným, jako jsou pokusy se zdvihnout, tak by jaksi evoluce lidského rodu skončila ještě před vyvinutím řeči.
Bez padání, bez omylů a bez chyb se nic nenaučí. Zabezpeč maximálně tak ostré hrany u stolu.
Nezabranuj tomu, těma pádama se učí. Když ho budeš chytat, podkládat peřinama, dávat helmu atd, tak bude mít pak pocit že je nezranitelny a o to min bude opatrný.
Syn začal také brzo, po půl roce stavět, do tří měsíců chodil dám bez opory. Nakonec jsme pořídili velkou ohrádku (2 X 1,5m), když jsem vařila, tak v ní byl. Byla to v podstatě velká hernička. Jinak bych nic neudělala. Jinak se neboj, párkrát spadne, ale děti jsou na to uzpůsobené. Asi bych se bála na dlažbě, ale jinak ošetřit ostré rohy a nechat objevovat. Jo a taky ho učit sednou si ze stoje. Protože když už stejnak sám stojí, tak ať umí i tohle. A přeji pevné nervy, jestli to bude jako u nás, tak do konce léta běhá ![]()
@Kriss Tina píše:
Nezabranuj tomu, těma pádama se učí. Když ho budeš chytat, podkládat peřinama, dávat helmu atd, tak bude mít pak pocit že je nezranitelny a o to min bude opatrný.
Jojo, to je mi jasny, ale ve velke casti bytu je dlazba. Nerada bych, aby si hlavu roztriskal, je to fakt kralicek Duracell, dokud se nevybije, blazni a blazni… asi to bude o nervy, ale pokusim se vydrzet. Mate vsichni pravdu, i co jsem cetla v ostatnich diskuzich, ze pady se dite uci, jak spravne na to, aby si neublizilo. Takze obalit hrany nabytku a je to. Holt se teda asi poboucha… neda se svitit. Naucit se to musi.
Predpokladam, ze se nauci padat do sedu, az si v nem bude jistejsi, svestka z nej snad nebude.
Haha… stalo se nektere z vas, ze by si dite fakt hodne ublizilo nejakym takovym padem?
@Sashie píše:
Syn začal také brzo, po půl roce stavět, do tří měsíců chodil dám bez opory. Nakonec jsme pořídili velkou ohrádku (2 X 1,5m), když jsem vařila, tak v ní byl. Byla to v podstatě velká hernička. Jinak bych nic neudělala. Jinak se neboj, párkrát spadne, ale děti jsou na to uzpůsobené. Asi bych se bála na dlažbě, ale jinak ošetřit ostré rohy a nechat objevovat. Jo a taky ho učit sednou si ze stoje. Protože když už stejnak sám stojí, tak ať umí i tohle. A přeji pevné nervy, jestli to bude jako u nás, tak do konce léta běhá
Dekuju za velkou davku optimismu.
Mame cestovni postylku, tak jsem premyslela davat maleho pro pripady, ze musim na minutku odejit, tam, stejne jako ty do te ohradky. A s tim sedem je to dobry napad, pokusim se ho tam nasmerovat, az to bude valit k zemi - bez chytani. Podle toho, jak se malej v pohybu rozjel, bude za rok behat maraton, vubec nechapu, ted jsou to opravdu zmeny temer kazdy den…
zatim tedy ale nezele, plazi se, chytne se krabice, nebo neceho, a sup hore…Jeste jednou dekuju
![]()
Deti padaji, nech padat… ve stoje nepridrzuj jenom to tim zhorsujes… uvidis jak sebou parkrat sice triskne, zjisti ze to boli a pak bude padat mnohem opatrneji na hlavu.. samozrejme nerikam nechat padat z vysek ci tam kde jsou ostre hrany atd… kdyz das helmu ci cokoliv jineho, pak ver ze jakmile ji mit nebude, tak si tou hlavou rachne tak, jak by byl v helme zvykli a neco se mu muze stat…za chvili bude profik a tohle obdobi skonci ![]()
Asi vybocim z davu, ale nejdriv lezt a pak stat, motivovala bych na lezeni, pro dalsi vyvoj je to hodne dulezity mezistupen.
@Jogrr píše:
Asi vybocim z davu, ale nejdriv lezt a pak stat, motivovala bych na lezeni, pro dalsi vyvoj je to hodne dulezity mezistupen.
Ale jak tomu pomoci, snad jen nepřidržovat ve stoji ![]()
@ivašot. Davala bych ho hrat do prostoru a s hrackama, ktery mu ke stoji nepomuzou. A motivovat na lezeni, jsou ruzne cviky, ktere mu rozlezeni naznaci, resp. jak jit na ctyri.
Mě se malý taky brzy stavěl, chvíli se plazil, ještě menší chvíli na čtyřech a pak najednou chodil, měl snad 8 měsíců? Bylo to s ním šílene, první dítě chodilo až po roce, hezky jsme ho naučili slezat z gauče ale ten druhý
. Všechno po hlavě… tolikrát si nabil kokos, prokousl si ret… a to jsem skoro pořád u něj, vařím když spí. Prostě hold, nějaké děti jsou živější
. Mě pomohlo ho vždycky nechat padat a chytnout ho až u země. Aby si zažil ten šok a dával si pozor. A když mi padal ještě hodně dozadu, snažila jsem se aby byl na koberci nebo jak píšeš těch puzzlich.