6měsíční miminko se stavi - jak zabránit pádum doma

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1237
4.5.19 22:33

Mě se malý taky brzy stavěl, chvíli se plazil, ještě menší chvíli na čtyřech a pak najednou chodil, měl snad 8 měsíců? Bylo to s ním šílene, první dítě chodilo až po roce, hezky jsme ho naučili slezat z gauče ale ten druhý :zed:. Všechno po hlavě… tolikrát si nabil kokos, prokousl si ret… a to jsem skoro pořád u něj, vařím když spí. Prostě hold, nějaké děti jsou živější :nevim: :D. Mě pomohlo ho vždycky nechat padat a chytnout ho až u země. Aby si zažil ten šok a dával si pozor. A když mi padal ještě hodně dozadu, snažila jsem se aby byl na koberci nebo jak píšeš těch puzzlich.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
998
4.5.19 22:43

Máme teď úplně to stejné. Kolikrát jsou to rány, že by se ve mě krve nedořezal. Začne křičet, pochovám a za minutu a půl už se směje a zase cestuje po místnosti. Mám zavřené dveře v obýváku a vystlanou podlahu na většině plochy, mantinely co patří do postýlky jsou kolem stolu, polštáře ze sedačky kolem obývací stěny - no prostě jak v polstrované místnosti pro blázny. Ale co myslíte, jde a vleze si na jediný metr co není vystlaný. :) Takže trochu sázím na štěstí, že si dojdu na malou a zvládne se během té doby nepřizabít. Asi to k tomu patří. A to se ještě nestaví na nohy, jen leze po čtyřech a sedí. Takže se asi snažit motivovat k plazení a kreativně zabezpečit co zabezpečit jde. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
57
9.5.19 10:20

@Jogrr a jakym zpusobem motivovat? S malym jsem cvicila Vojtu, vim od fyzioterapeutky i z knizek, ze je to dulezite, ale nevim, jak ho na lezeni motivovat, zatim se plazi jako drak… dekuju za radu :]

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
57
9.5.19 10:21

@AnnaNuvoletta07 ahahahaha to me pobavilo :mrgreen: drzim palecky, aby to maly ustal bez vetsich nasledku a ty s klidnou hlavou :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
57
9.5.19 10:27
@ivašot. píše:
@Jogrr možná fyzioterapeutka by mohla poradit

K ni se mi uz moc nechce, prijde mi, ze to cviceni a okolo moc hroti, i kdyz to neni vyslovene potreba. U nas ze zacatku byla, maly strasne zaklanel hlavu a propinal se do luku, dela to castecne jeste doted, kdyz se mu neco nelibi a v postylce usina na boku se zaklonenou hlavou dozadu, coz pry nevadi, protoze ma uvolnene svaly, ale jinak si myslim, ze dneska chodi k fyzioterapeutce skoro kazde dite. I nase detska mi rekla, ze od ni chodi 9 z 10 deti na cviceni 8o myslim si, a mozna se mylim, ze jsme vsichni naprogramovani tak, abychom se vsechny motoricke pohyby naucili jako deti sami bez pomoci a zasahu. Samozrejme v pripade, ze je to nevyhnutelne, neni o cem diskutovat, ale v nasem pripade tu potrebu nevidim. Predpokladam, ze si k tomu lezeni maly dojde sam. Pokud ne, zeptam se pak dr. a eventualne se na cviceni necham poslat. :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21593
9.5.19 10:37
@andrijka píše:
Ahoj maminky, snad budete mit nekdo nejaky tip. Junior se zacal ted na 6m s oporou stavet - staveni nevyvolavame, ale kdyz se tak stane, pridrzujeme. Nove zacal sedet, ale jeste si v sedu neni jisty, a samozrejme uz sebou nekolikrat svihnul na zem- hlavne ze sedu, bojim se ale, ze se otocim, on se chytne gauce, postavi se a spadne mi na znak dozadu. V ohradce ho nechci drzet, zatim ji ani nemame a nad koupi nepremyslime. Poradite nekdo, jak zabezpecit, aby se mi malej neprizabil a ja u nej zaroven nemusela sedet cely den? :lol: Napadlo me koupit na zem vic puzzli a podlozit dekou, ale to je reseni jen pro cast bytu… Dekuju moc za napady :kytka:

sed u nej cely den. Pokud teda nemas jine deti. Kdyz se moje dcera zacala pritahovat k nabtyku, stala jsem za ni nonstop pripravena chytat. Byl to opruz, ale vecne to delat nebudes. Tak mesic dva max. To snad zvladnes, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák