Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Mě se malý taky brzy stavěl, chvíli se plazil, ještě menší chvíli na čtyřech a pak najednou chodil, měl snad 8 měsíců? Bylo to s ním šílene, první dítě chodilo až po roce, hezky jsme ho naučili slezat z gauče ale ten druhý
. Všechno po hlavě… tolikrát si nabil kokos, prokousl si ret… a to jsem skoro pořád u něj, vařím když spí. Prostě hold, nějaké děti jsou živější
. Mě pomohlo ho vždycky nechat padat a chytnout ho až u země. Aby si zažil ten šok a dával si pozor. A když mi padal ještě hodně dozadu, snažila jsem se aby byl na koberci nebo jak píšeš těch puzzlich.
Máme teď úplně to stejné. Kolikrát jsou to rány, že by se ve mě krve nedořezal. Začne křičet, pochovám a za minutu a půl už se směje a zase cestuje po místnosti. Mám zavřené dveře v obýváku a vystlanou podlahu na většině plochy, mantinely co patří do postýlky jsou kolem stolu, polštáře ze sedačky kolem obývací stěny - no prostě jak v polstrované místnosti pro blázny. Ale co myslíte, jde a vleze si na jediný metr co není vystlaný.
Takže trochu sázím na štěstí, že si dojdu na malou a zvládne se během té doby nepřizabít. Asi to k tomu patří. A to se ještě nestaví na nohy, jen leze po čtyřech a sedí. Takže se asi snažit motivovat k plazení a kreativně zabezpečit co zabezpečit jde. ![]()
@Jogrr a jakym zpusobem motivovat? S malym jsem cvicila Vojtu, vim od fyzioterapeutky i z knizek, ze je to dulezite, ale nevim, jak ho na lezeni motivovat, zatim se plazi jako drak… dekuju za radu :]
@AnnaNuvoletta07 ahahahaha to me pobavilo
drzim palecky, aby to maly ustal bez vetsich nasledku a ty s klidnou hlavou ![]()
@ivašot. píše:
@Jogrr možná fyzioterapeutka by mohla poradit
K ni se mi uz moc nechce, prijde mi, ze to cviceni a okolo moc hroti, i kdyz to neni vyslovene potreba. U nas ze zacatku byla, maly strasne zaklanel hlavu a propinal se do luku, dela to castecne jeste doted, kdyz se mu neco nelibi a v postylce usina na boku se zaklonenou hlavou dozadu, coz pry nevadi, protoze ma uvolnene svaly, ale jinak si myslim, ze dneska chodi k fyzioterapeutce skoro kazde dite. I nase detska mi rekla, ze od ni chodi 9 z 10 deti na cviceni
myslim si, a mozna se mylim, ze jsme vsichni naprogramovani tak, abychom se vsechny motoricke pohyby naucili jako deti sami bez pomoci a zasahu. Samozrejme v pripade, ze je to nevyhnutelne, neni o cem diskutovat, ale v nasem pripade tu potrebu nevidim. Predpokladam, ze si k tomu lezeni maly dojde sam. Pokud ne, zeptam se pak dr. a eventualne se na cviceni necham poslat. ![]()
@andrijka píše:
Ahoj maminky, snad budete mit nekdo nejaky tip. Junior se zacal ted na 6m s oporou stavet - staveni nevyvolavame, ale kdyz se tak stane, pridrzujeme. Nove zacal sedet, ale jeste si v sedu neni jisty, a samozrejme uz sebou nekolikrat svihnul na zem- hlavne ze sedu, bojim se ale, ze se otocim, on se chytne gauce, postavi se a spadne mi na znak dozadu. V ohradce ho nechci drzet, zatim ji ani nemame a nad koupi nepremyslime. Poradite nekdo, jak zabezpecit, aby se mi malej neprizabil a ja u nej zaroven nemusela sedet cely den?Napadlo me koupit na zem vic puzzli a podlozit dekou, ale to je reseni jen pro cast bytu… Dekuju moc za napady
sed u nej cely den. Pokud teda nemas jine deti. Kdyz se moje dcera zacala pritahovat k nabtyku, stala jsem za ni nonstop pripravena chytat. Byl to opruz, ale vecne to delat nebudes. Tak mesic dva max. To snad zvladnes, ne?