Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Anonymní píše:
Ahoj, je normální že mimčo 3m skoro dělá pořád dokola zvuky? Jakože třeba někam kouká a dělá “egé egé egé egé” a třeba půl minuty/minutu? Není to divný? Jsem prvorodička tak prosím o zdržení se divných komentů.
To si jen povídá s těmi, z jiného světa, časem je přestane vidět ![]()
@boball píše:
To si jen povídá s těmi, z jiného světa, časem je přestane vidět
Bvvvu (rozpatlane brr) je horsi, decko prska a slinta a zvlast venku v mrazu je to velmi neprakticke…
Tohle je ještě dobré. Můj syn v tomto věku objevoval zvuky co může vydávat. Oblíbil si zvuk „dušení“. Takže jsem jó hezký položila, šla na záchod a letěla zpátky 🥺. A on se chechtal 🤪
@Anonymní píše:
Ahoj, je normální že mimčo 3m skoro dělá pořád dokola zvuky? Jakože třeba někam kouká a dělá “egé egé egé egé” a třeba půl minuty/minutu? Není to divný? Jsem prvorodička tak prosím o zdržení se divných komentů.
Syn dělal takový divný skřek, něco mezi pískáním, dušením a často to opakoval. Točila jsem to i doktorce, abych se zeptala, jestli je to normální. Teď jsem to dohledala, byly mu tehdy skoro přesně 4 měsíce. Doktorka mi řekla, že je to normální, že prostě zkouší zvuky, experimentuje s tím.
Ege, egu, gu je asi první zvuk u většiny dětí. jak se asi naučí mluvit, když to nebude zkoušet. Musí na to přijít úplně samo a není to nic lehkého.
@78kub píše:
Tohle je ještě dobré. Můj syn v tomto věku objevoval zvuky co může vydávat. Oblíbil si zvuk „dušení“. Takže jsem jó hezký položila, šla na záchod a letěla zpátky 🥺. A on se chechtal 🤪
ano, simulace astmatu, takové přiskříplé nadechnutí. To dělal snad ještě ve dvou letech, když už mluvil - si asi všiml, že mě to leká.
Je to normální, ba dokonce žádoucí, protože jak už všichni píší, zkoumá tak zvuky, které dokáže že sebe vydat.
Moje dcera vydávala zvuk, jako když zvrací. A protože byla nedonošená, tak jsem lítala jak fretka ze strachu, aby nevdechla zvratky, které se nekonaly.. ![]()
Syn píštěl, hrozně a silně už od miminka, měl hlas jak operní diva a toto vysoké pištění umí ještě dnes a to je mu 9 let.
takže když se s dcerou honí po baráku a on piští, tak si zacpávám uši a jemu pusu. ![]()