Dlouhé cykly, co s tím?

Anonymní
21.5.12 12:54

Dlouhé cykly, co s tím?

Ahoj holky, mám problém s délkou cyklu, mívám je kolem 40 dní někdy víc, někdy míň. Gynekolog s tím nic dělat nechce, prý to není potřeba,ale šance otěhotně je tak 35 % Co mi sám řekl). Proto mám dotaz jestli jste některá neměla něco podobného a co vám pomohlo cykly zkrátit? děkuji za odpověd

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
21.5.12 13:02

Já měla cyklus ještě delší, pokud jsem nebrala horm. antikoncepci, tak 70 dní, a otěhotněla jsem naštěstí vždy rychle. První dvě čárky jsem objevila hned druhý cyklus po vysazení, druhý přírůstek se vydařil hned na první pokus. Ale taky jsem měla strach, že budu mít jednou problémy. Chtěla jsem ti dát trochu naděje, důležité je, jestli máš ovulaci. Já jí mívám až tak 20. den, podle UZV v těhotenství to tak vypadá, aspoň. Ale raději to prober ještě s dr.. A už se snažíte o miminko?

• Citovat
  • Upravit
3198
21.5.12 13:03

Ahoj, já měla cyklus kolem 36 až 38 dnů a otěhotněla jsem prakticky hned. :think: Jinak zkus kontryhel, Gynex a nebo vyměnit gynekologa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4742
21.5.12 13:04

No, mi doktor napsal na úpravu cyklu Proveru - na tři měsíce. Jinak zkus bylinky Gynex nebo Feminu, dobré je pít kontryhelovou nať.
Koukni tady na bylinky www.cestabylin.cz nebo http://www.nadeje-byliny.eu/, tady ti i poradí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.5.12 13:06

S dr, už jsem to konzultovala, o miminko se snažíme od ledna a pořád nic, ha jsem vysazovala v prosinci, první cyklus jsem měla po 59 dnech, tak se to stáhlo na 40 a ted se to drží kolem té 40, jemu se to moc nelíbí,ale dělat s tím nic nechce, prý je ještě čas. Ovulaci mívám kolem 18 - 14 dne. dobrý cyklus aby byla dobrá ovulace je max 35 dní mi řekl

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
21.5.12 13:06

Já mám cykly taky kolem 40 dní, otěhotněla jsem hned napoprvé. Jak píše maminka nade mnou, důležité je, jestli máš ovulaci. A pokud máš pravidelnou MS, tak bych s cyklem nehýbala, proč taky, tělo si určuje samo délku cyklů, nemůžeme všechny být učebnicovým příkladem a menstruovat po 28 dnech, myslím, že umělým upravováním délky cyklu by sis spíš ublížila.
A ta 35 % šance na otěhotnění- to s délkou cyklu nesouvisí, že?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
21.5.12 13:07

holky děkuji za radu a jinak se omlouvám za anonymitu,ale nechci aby se rozneslo že se snažíme o miminko

• Citovat
  • Upravit
20662
21.5.12 13:10

Já mám taky dlouhé cykly a s otěhotněním nebyl nikdy žádný problém,4× na první šup.Ted po druhém porodu nesmím brát antiko,takže cykly se mi ještě prodloužily :roll: pak běsím s testem v ruce a nevím na čem jsem :roll: nedávno jsem měla snad 46 dní nebo kolik :roll: no aspon ušetřím za vložky :lol: :lol: :lol: s mudrem to prozatím neřeším :think: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15290
21.5.12 13:12

pokud ti MS chodí sama od sebe, tak bych to neřešila, máš posunutou evidentně ovulaci nebo delší lutaální fázi … být tebou, tak začnu měřit bazální teplotu, pokud chceš otěhotnět, ta ti prozradí, kdy máš ovulaci a kdy načasovat sex, protože u takto delších cyklů polovina cyklu neplatí. Zajímalo by mě, kde přišel na procento otěhotnění 35% když i při inseminaci v centrech asistované reprodukce, které se časuje na hodiny u ovulace je pravděpodobnost 10% ma 15%!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1888
21.5.12 13:13
Můžu se tě zaptat jestli ti ta provera pomohla?
Já ji beru taky po 2× dobrý a ted dve dny zpoždění :nevim:
@Mahja píše:
No, mi doktor napsal na úpravu cyklu Proveru - na tři měsíce. Jinak zkus bylinky Gynex nebo Feminu, dobré je pít kontryhelovou nať.
Koukni tady na bylinky www.cestabylin.cz nebo http://www.nadeje-byliny.eu/, tady ti i poradí.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20507
21.5.12 13:16

ahoj holky, já tedka mám cykly 60 dnů :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
21.5.12 13:27
@Anonymní píše:
S dr, už jsem to konzultovala, o miminko se snažíme od ledna a pořád nic, ha jsem vysazovala v prosinci, první cyklus jsem měla po 59 dnech, tak se to stáhlo na 40 a ted se to drží kolem té 40, jemu se to moc nelíbí,ale dělat s tím nic nechce, prý je ještě čas. Ovulaci mívám kolem 18 - 14 dne. dobrý cyklus aby byla dobrá ovulace je max 35 dní mi řekl

Myslím si, že je blbina mít ovulaci 14-18DC při 40denním cyklu. Fáze po ovulaci, pokud trvá déle jak 18-19dní, je to téměř jistě těhotenství.
To ti nevychází… Jak zjišťuješ ovulaci?
Já taky měla dlouhé cykly, ale právě anovulační… Pokud se někdy náhodou ovulace zadaří a všimnu si jí, MS přijde vzorově 14dní po ovulaci nezávisle na tom, jak dlouhá byla ta předovulační fáze :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13
21.5.12 13:35

@Pipet
To je fakt , taky mívám ms 14 dní po ovulce ( ta bývá kolem )24 DC …a ovulku poznám bezpečně- bolí mě břicho jako čert…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.5.12 13:42
@Pipet píše:
Myslím si, že je blbina mít ovulaci 14-18DC při 40denním cyklu. Fáze po ovulaci, pokud trvá déle jak 18-19dní, je to téměř jistě těhotenství.
To ti nevychází… Jak zjišťuješ ovulaci?
Já taky měla dlouhé cykly, ale právě anovulační… Pokud se někdy náhodou ovulace zadaří a všimnu si jí, MS přijde vzorově 14dní po ovulaci nezávisle na tom, jak dlouhá byla ta předovulační fáze :think:

Jsem trubka, tam mělo být 18 - 24, omlouvám se za chybu a poznám to podle bolesti a podle hlenu na vložce.

• Citovat
  • Upravit
3807
21.5.12 13:55

Holky já mám cykly tak kolem 90 dní ;) jó je to masakr, mám pco syndrom, ale zatím se snažíme o mimčo přirozeně bez clostíku, teď jsem 83 dc a konečeně čárka na ovu testech sílí :dance: :dance: :dance: tak teď se s manželem snažíme a doufám, že se zadaří , když ne tak běžím k dr pro clostík, dalších 85 dní na další ovulaci ( a ještě k tomu z vaječníku kde mi chybí vejcovod ) teda čekat nehodlám, jinak beru gynex a mě teda bohužel cyklus nezkrátil, ale tobě anonymní by mohl pomoc a nevěš hlavu, jak vidíš jsou na tom ženské i hůř ;) a pokuď nejsi spokojená se svým gynďákem tak běž jinam, měla bys mít k němu důvěru :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí