Dlouhé cykly, co s tím?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Elenloth
10.12.17 20:11

@Kristyna.tyna Za svých zkušeností s dlouhým cyklem bych radila lhát. Zní to teda děsně, ale já byla totálně rozčarovaná, jaký je to problém. Ani ne tak u mé gynekoložky, která to brala v pohodě, ale v porodnici. Donekonečna vysvětlovat, že je mimino ve skutečnosti mladší, i když měli termín podle UZV ve 12tt, pořád se obhajovat, strašně na mě tlačili s vyvoláváním atd. Prostě jak nezapadneš do tabulek, je průšvih.
Zrovna minulý týdne jsem na to téma vedla konverzaci s asistentkou při první návštěvě v porodnici a ta pomalu nemohla pobrat, že nemám stanovený termín dle menstruace, protože jsem ji před otěhotněním měla strašně nepravidelnou a je tam rozdíl 14 dní. :zed:
Fakt jsem občas měla chuť řvát, že sakra vím, kdy jsem otěhotněla a že mi u toho nesvítili. :roll:

• Citovat
  • Upravit
Elenloth
10.12.17 20:22

@Kukacka123 Hele dokud jsem to nezažila, tak bych tvrdila to samé. Moje gynekoložka to brala v pohodě, na vyšetření mě objednávala podle termínu UZV, ale nakonec mě do porodnice předala podle PM. Měla jsem rozdíl jen týden. No a v Podolí si zapsali termín podle menstruace a začal masakr. Nebyli s to akceptovat, že je mimino o týden mladší a neustále mě tlačili, že přenáším, honili obden na monitory. Teprve čtvrtý doktor si dal práci a termín v systému přepsal. Připadala jsem si jako největší debil, nikdo nebral ohled na to, co říkám, jako by to ani nebylo moje dítě. Stejně mi to nepomohlo, nakonec jsem se bohužel na tu vyvolávačku nechala ukecat, už jsem byla 41+1 i podle ultrazvuku. No, nedopadlo to moc dobře, malý je naštěstí OK, ale po dvou dnech porodu musel císařem a já si stejně pořád vyčítám, že jsem tomu jejich nátlaku podlehla.

• Citovat
  • Upravit
7712
10.12.17 20:25

@Elenloth v tu chvili bych sla do jine porodnice, neni v Praze jen jedna ne? ;) a nebo jim dala kontakt na svou dr, vsak je to taky doktorka, mozna by jim to podala z dr hlediska „lip“ jak ty…netvrdim, ze jsi jim to vysvetlovala spatne, ale lhat, abych nebyla za debila jak rikas, je proste podle me blbost.. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10.12.17 20:40

No prave.. ja bych si nevymyslela, ovsem mam kamaradku por. asistentku a sama mi poradila abych to se svym gynekologem poresila a posunula. Nebot porodnice resi tp dle posledni ms a vetsinou je pak uz tezka domluva ze je to treba jinak. Ono kdyby to bylo par dni tak mavnu rukou. Ale u me to je cca 12 :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Elenloth
10.12.17 21:25

@Kukacka123 V Praze, kde se musíš do porodnice registrovat už ve 14tt, opravdu není změna porodnice nic jednoduchého ;)
To není o tom být za debila, ale o tom, že někdy doktoři začnou hledat problémy tam, kde nejsou. V tom Podolí to prostě byla neochota se tím vůbec zabývat. Kontakt na doktorku samozřejmě měli, měla jsem papír s výsledky UZV, všechno sedělo na o týden mladší dítě, ale prostě na ně v systému vyskočilo jedno datum a přes to nejel vlak. Tedy posléze jel, ale už pozdě.
Ale je to o lidech, následně v Motole jsem problém neměla, dokonce se mnou jednali jako se svéprávnou bytostí schopnou udělat rozhodnutí. Takže ono to jde, jen člověk musí narazit na správné lidi. @Kristyna.tyna Na druhou stranu ten větší rozdíl by mohl spíš pomoct. To už není jen tak, tak by se tím mohli normálně zabývat. Ale opravdu mám pocit, že porodnice prostě jedou na termín podle menstruace. I teď na Bulovce jsem to zase musela ukecávat a stejně mi tam PA napsala oba. A to mám v průkazce od doktorky napsáno, že termín dle PM nebyl stanoven, že menstruace byla nepravidelná. Ale PA v porodnici ho našla na zprávě z ultrazvuku, ani nevím, že ho tam moje gyndr psala, a už to jede, už mám všude dvě data a dávám si sakra pozor, které berou v potaz.

• Citovat
  • Upravit
442
10.12.17 21:26

Neřešila bych to. Já mám zase krátký cyklus a ještě jsem otěhotněla hned po menses, u jednoho mi počítali termín dle velikosti, u druhého jsme měla psaný termín dle nich a pak podle genetiky, rozcházelo se mi to vždy cca 14dní a v pohodě. Vzhledem k velké velikosti mých dětí nikdo neřešil, že rodím v 38.týdnu :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
2.5.24 06:51

Častá a dlouhá menstruace

Dobrý den, mám dotaz paní doktorka mě asi nechápe.. mám příliš často menstruaci a mám ji zhruba 15-20 dní každý měsíc.. minule jsem ji měla měsíc.. mám takové problémy od doby co pracuji v kovovýrobě v lakovně.. zvedáme těžké věci atd.. a nebo to bude tím že beru ha a nesedí mi? Mám každý den silné křeče do břicha i mimo menstruaci.. Těhotenský test jsem si dělala a nic.. nevím čím by to mohlo být.. dnes už mám zas 10tý den menstruaci.. děkuji předem za odpovědi :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí