Dlouhodobě nezaměstnaný rodič

Napsat příspěvek
Velikost písma:
32232
7.8.24 10:59

@amarula Umí se postarat, ale nechce, to je rozdíl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22159
7.8.24 11:05

@Gerbera001 myslím, že tu školu a rodicak uz v těch patnácti letech započítané má.

Pokud dostane na dávkách jen o fous méně, než kdyby někde pracovala, tak ji to nestojí za námahu. Navíc na ty dávky se vážou další benefity jako zdarma potravinová banka, sklad oblečení, charitní dodávky teplého jídla a někde i sleva na MHD, úlevy u plateb v lékárně.
Když se to sčitne, tak je na tom finančně líp, než kdyby denně seděla někde za kasou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
51
7.8.24 11:07
@Monchichik píše: Více

Viděla bych to obráceně..
Neumí, když nechce. :mrgreen:
Kdyby uměla, dělala by… :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5978
7.8.24 11:09
@amarula píše: Více

Takto bychom mohli uvažovat o všech lidech, co se chovají divně a došli bychom nakonec k tomu, že to jsou chudáci a musí se jim pomáhat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32232
7.8.24 11:11

@amarula No hlavně nemusí, když jí sype stát a má v úmyslu se pověsit na dceru. Z toho bych jí rovnou vyvedla a odstěhovala bych se za přítelem pryč.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5172
7.8.24 11:17

Zakladatelko, proč s mámou celou tu dobu bydlíš? Proč nežiješ se svým přítelem?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21545
7.8.24 11:20
@ibis píše: Více

Studuje tady tu skolu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21545
7.8.24 11:24

Kamarad mi vykladal o kolegyni, ktera plati alimenty na otce, ktereho nikdy neviděla. A na tu dobu to byly vysoke alimenty - az trojnasobne, co prumer na dite. Je to ale 9 let zpatky.

Nedavno jsem cetla odborny clanek, ze rodic musi nejdriv vycetpat vsechny moznosti, aby se uzivil sam. Tedy i prodat majetek apod.

Kdovi jak to soudy posuzuji. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32232
7.8.24 11:58

@PaníBovaryová Tohle kdyby mi hrozilo, tak skončím v práci a jdu na dávky. Někomu, koho jsem nikdy neviděla, bych neplatila ani náhodou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21545
7.8.24 12:11
@Monchichik píše: Více

Myslim si, ze to by ti nepomohlo. Vymerili by ti to z predpokladaneho vydelku. Pokud by ti to vymerit chteli. Doba uz trochu pokrocila a je mozne, ze dneska by ji to nikdo takto nedal kvuli dobrym mravum. :nevim:
Ja jsem teda neslysela o zadnem podobnem pripadu od te doby.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32232
7.8.24 12:15

@PaníBovaryová Tak předpokládaný výdělek měl mít ten otec a ne to tahat z dítěte, které celý život neviděl. Vyměřit by mohli, když nemám příjem, tak to nemám z čeho platit. Zajímavé je, že se tohle neděje u dávek, když nemají rodiče peníze, že je nemusí živit přednostně rodiče před státem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9085
8.8.24 14:57
@Anonymní píše: Více

Vaše matka možná bude mít tzv. poměrný starobní důchod. Na ten stačí méně let, ale je na něj nárok ve věku důchodu pro muže plus 5 let. Vaší matce se bude počítat odpracovaná doba, určité doby na pracáku, vzhledem k roku narození asi i škola od 15 let a za každé dítě 4 roky (pokud se děti nepřekrývají. Čili matka na tento důchod asi dosáhne. Tento důchod ale získá tedy někdy kolem 70 let a bude velmi nízký. Čili nadále zůstane na krku Vám a nám daňovým poplatníkům. Ona si ale koleduje o další malér. Pokud by měla nárok na ID, tak ho možná také nedostane. Měla byste udělat vše pro to, aby začala pracovat. Není nějak duševně nemocná? Nebo je jen líná? Mj. z čeho tedy žije?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32232
8.8.24 16:36

@šklíbakočka Jak donutíš matku, která je na dávkách a vyhovuje jí to, pracovat? Navíc počítá s tím, že bude vysávat dceru, pokud by se něco nedařilo. Takovou asi pracovat nedonutíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.8.24 16:45
@šklíbakočka píše: Více

A co můžu víc dělat? Párkrát už jsem rozesilala životopisy i za ni, což ji trochu nakoplo, ale ve finále to nikam nevedlo. Dnes jsem zase jen namatkove brouzdala po pracovních portálech, ale pokud sama nebude chtít, tak s tím asi nic nezmuzu.
A z čeho žije? Jak už jsem psala, byt platí stát a dostává nějaké peníze na živobytí také od státu. Asi jí to stačí, i když se bojím, abych za pár let nebyla překvapená, že má třeba dluhy.
Duševně nemocná není. Ale sedět pořád doma, nemít sociální kontakty, mentální stimulaci ani fyzické vyžití také není nic zdravého. Mně prostě přijde, že se jí prostě do práce nevyplatí chodit, když pěkné peníze dostane od státu vlastně za nic. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
8.8.24 16:49
@ibis píše: Více

Jsme oba cca stejně staří, oba jsme studovali, bydleli u rodičů a z drobných brigád bychom opravdu celý nájem, energie a jídlo nezaplatili. Minulý rok přítel dostudoval, ale našel si práci na druhé straně republiky. A já kvůli studia zatím odjet nemůžu.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat