Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Dobrý den maminky, snažilky ![]()
chtěla jsem se zeptat, s přítelem se dlouhodobě (cca víc než rok) snažíme o miminko. Štěstí nám vubec nepřeje a už jsem zoufalá. Pravdou je, že nepoužívám žádnou chemii jako jsou různé prášky. Piji kontryhelový čaj do ovulace, jím a piju grep, hlídám si plodné dny alee nic z toho nám zatím nepomohlo. Menstruaci mám nepravidelnou ale plodné dny vždy poznám. Mohly by ste mi prosím poradit co zkusit dál aby sme tomu trošinku pomohli? Stojky, prstíčkovou metodu, podložený zadeček všechno vyzkoušeno.
Prosím o radu, už jsem neštastná. Děkuji předem za jakoukoliv radu. ![]()
Hezký den Andula
Ahoj my už se taky dlouho snažíme pres dva roky rozhodly jsme se jit na Repromedu přítel ma špatné spermie, byli jsme na hormonalmim profilu ted nas ve čeká genetika ale pořád si říkám zda to nezkusit i jinak nezkousela jsi tohle fertilup pro muže a ženu taky mam menstruaci nepravidelnou, ale ja uz jedno dítko mám prirozenou cestou jsem z toho taky zklamaná.. ![]()
@ka2ka píše:
Dojít si k doktorovi jestli máš opravdu ovulaci
Na gyndě jsem samozdřejmě byla. Dokonce i zrovna v ovulaci takže jsem přijela a snažili sme se. Stejně nic
Podle gyn. prohlídky bych měla být v pořádku.
@LJR píše:
Ahoj my už se taky dlouho snažíme pres dva roky rozhodly jsme se jit na Repromedu přítel ma špatné spermie, byli jsme na hormonalmim profilu ted nas ve čeká genetika ale pořád si říkám zda to nezkusit i jinak nezkousela jsi tohle fertilup pro muže a ženu taky mam menstruaci nepravidelnou, ale ja uz jedno dítko mám prirozenou cestou jsem z toho taky zklamaná..
No právě na gyndě mi řekli že se nesnažíme ještě natolik dlouho aby sme museli jít na tyhle různé vyšetření. Za dva týdny jsem objednaná tak se nato zkusím ještě poptat. Četla jsem i o listovce ale to prý samotnému otětotnění nepomůže
Asi mi nezbyde než jen doufat kdy se zadaří.
![]()
Ahoj
Máme stejný problém. Snažení 2,5 roku bez jakéhokoli uspěchu
Byli jsme v Gennetu, genetika, spermio, hormonální profil - vše v pořádku. Ted je na řadě laparoskopické vyšetření průchodnosti vejcovodů ale to až déle. Může být spousta příčin proč to nejde. Chce to opravdu navštívit odborníka, na gynekologii neudělají potřebná vyšetření. ![]()
@AndulkaGa píše:
Na gyndě jsem samozdřejmě byla. Dokonce i zrovna v ovulaci takže jsem přijela a snažili sme se. Stejně nicPodle gyn. prohlídky bych měla být v pořádku.
chyba může být i partnera ![]()
@Nicollka1993 píše:
AhojMáme stejný problém. Snažení 2,5 roku bez jakéhokoli uspěchu
Byli jsme v Gennetu, genetika, spermio, hormonální profil - vše v pořádku. Ted je na řadě laparoskopické vyšetření průchodnosti vejcovodů ale to až déle. Může být spousta příčin proč to nejde. Chce to opravdu navštívit odborníka, na gynekologii neudělají potřebná vyšetření.
Ahoj, Jééé tak 2,5roku je teda opravdu už dlouhá doba
To přeju at se co nejdřív už konečně zadaří. Je to snaha o první?
Mě právě na gynekologii řekli že na tyhle vyšetření je ještě brzo. Přitom mi příjde po roku snažení dost dlouhá doba nato že některé známé si s prominutím '' párkrát vrzly'' a hned měly dvě čárky
![]()
@ka2ka píše:
chyba může být i partnera
Přítel jedno dítě už má ![]()
Spíš mě napadlo jestli to nemůže být tím že se nato moc upínáme.
Neříkáme, milovat se ale dělat miminko ![]()
@AndulkaGa jo to my obcad taky říkáme, taky mám syna z předešlého vztahu, ale pořád doufám že se nějak podaří kamarádce taky řekly ze její manžel má špatné spermie a je ted ve 13tydnu a mají 2.5 ročního chlapecka tak nějak doufám ze se podaří i nam ale je to strašně na dlouho my jsme teprve na začátku a to jsme ještě neměly první IVF. ![]()
@AndulkaGa My se snažily asi 3/4 roku, pak už mě to nebavilo, počítat plodné, neplodné dny, pořád nějak číst články co je nejlepší.. Pak jsem na to přestala myslet, zkončil rodičák, našla si nové zaměstnání a ejhle,2 čárky na testu! Takže to trvalo přesně rok.
@AndulkaGa jojo je to už dlouhá doba, spousta těhu testů, vyšetření, probrečených měsíců
lidé říkali že to chce změnu nějakou, změnila jsem práci, stěhovali jsme se, i svatba byla mezi tím ale nic
poslední půl rok jsem si řekla a dost, jednou to prostě přístě a nebudu na to myslet ale co si budem nalhávat, vypnout prostě nejde
ny vyšetření by tě měl dr poslat po roce snažení, nenech se odbít a určitě to ještě nadhod ![]()
@LJR Ono je to všechno na houby jak se nedaří tak jsou oba nervozní kde je asi chyba. Ono pak to možná i proto nejde. Občas už fakt přemýšlím že začnu brát nějaké prášky, ikdyž se mi do toho moc nechce. Jsem spíš a to přirozené oplodnění ![]()
Přeju ať se i vám brzy zadaří ![]()
@LLenule111
No něco natom asi bude
známá taky pročítala všechny zůzný články a když už si řekly, že to hold nejde a ono hned první měsíc se zadařilo ![]()
@Nicollka1993
Jééé tolik změn a ono nic
je to hrozné všechno je opravdu o psychice. My si s přítele taky řekly kašleme nato a necháme to náhodě a stejně jsem to nevydržela a četla vše možné jak jen ten malým mrškám pomoct ![]()