Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@AndulkaGa jojo psychika dělá opravdu hodně ale v našem případě to bude asi nějaký tělesný problém. měla bych jít na tu laparoskopii ale ted to nejde, za prvé se hrozně bojím
a další problém je ta nová práce, nemůžu ted marodit, tak to nechám třeba kolem zimy
také jsem toho dost přečetla, to ti schvaluji, já se dočetla takových věcí o čem jsem ani neměla tušení třeba
a snažíte se o prvnátko joo? a kolik ti je jestli se mohu zeptat ![]()
@Nicollka1993 já doufám že v našem případě to žádný tělesný problém nebude a pokud ano tak neváhám a řeším ho ![]()
Myslím si, že se nemáš čeho bát
hlavně aby ti to pomohlo.
Tak to jsme dvě
taky jsem se dočetla o čem jsem třeba nikdy netušila a ani by mě to nenapadlo ![]()
Jojo snažíme se o první ale přítel už jedno dítě má. Mě je 25
sice to není moc ale pokud je člověk na to dítě připravený a je zajistěný tak nevidím problém ![]()
Nesmíš hlavně dělát závěry bez vyšetření
věřím že bude vše ok
tak to jsme skoro stejně staré, mě je 24 a máš pravdu nezáleží kolik ti je ale jak jsi připravená a zodpovědná ![]()
@Nicollka1993
Máš pravdu, za dva týdny jak pojedu na gyndu tak se hned poptám co nějaké vyšetření. Žádné odbývání
Když už má být problém tak chci vědět kde a proč ![]()
Přesně tak, zodpovědnost je to nejduležitější
znám pár lidí kteří dítě mají a nejraději bych jím ho vzala a vychovala když vidím jak některé ty děti trpí
![]()
@AndulkaGa
určitě se nenech odbýt, máš na to právo
jo o tom něco vím o nezodpovědných maminách
znám hned několik případů
@Nicollka1993 @AndulkaGa
Ahoj holky, jdu vás povzbudit
čekala jsem na otěhotnění víc jak 3 roky - měla jsem PCOS a doktoři mi nedávali naději na vlastní dítě (prý ať si vsadím sportku, že mám větší šanci vyhrát jackpot, než mít vlastní dítě). Prošla jsem si pak 2 potraty a nyní jsem opět těhotná a díky Bohu už ve 32.týdnu. Mě osobně pomohlo uvolnit se, cvičit hormonální jógu, a jinak celé 3 roky brát inositol (cca 4gramy denně), cca 2krát do roka sarapis plus jako kůru, 2gramy denně hořčíku a hlavně upravení jídelníčku - omezení cukrů a veškerých potravin s vyšším glykemickým indexem
Pokud jste dle dr. v pořádku, zaměřila bych se na to jídlo a jógu a hlavně uvědomění si, že šance, že otěhotníte v jednom cyklu, i pokud je vše ok, je cca 12,5%… A hlavně - milujte se pro radost, milování za účelem plození dokáže strašně otrávit vztah ![]()
@ivulka00 Ahoj ![]()
To mě mrzí čím vším sis musela projít
Podle dr. mám vaječníky, dělohu vše vpořádku ale znovu se poptám za 2týdny až tam pojedu. O zdravé výživě už jsem taky hodně četla tak zvažuju že vynechám uplně denní ranní kávičku a začnu se tomu plně věnovat. Člověk si opravdu řekne, že když máš plodné dny tak se to musí uchytit ale už jsem pochopila, že to asi zas tak jednoduché nebude
Hold se milovat, milovat a zase milovat nestačí
A ano máš pravdu, že milovaní za učelem plození není ono. Četla jsem, že žena musí mít taky orgasmus aby se spermijky uchytily. Není to hloupost? ![]()
@AndulkaGa
Ahoj, to nic, nějak jsem se před tím vším překlenula a teďka se jen modlím, aby už to všechno bylo v pořádku
Jinak pokud jsi v pořádku, zkusila bych v první řadě tu úpravu stravy (ale přímo podle glyk. indexu, jiná úprava moc nemá cenu co se týče plodnosti) a hlavně tu hormonální jógu, nebo nějaké podobné cvičení, kde zrelaxuješ a zároveň protáhneš tělo
Ještě jsem si vzpomněla, že mi moc pomáhala pupalka dvouletá (od walmarku za 169Kč na měsíc)
S tím orgasmem je to určitě hloupost, kdyby to bylo tím, tak jsem byla těhotná hned první měsíc
protože ani s několikanásobným orgasmem jsem nikdy problém neměla
A ani bych nevěřila tomu, že vadí, když se miluješ/nemiluješ každý den/obden atd. - to jsou taky blbosti. Poprvé když jsem otěhotněla, tak to bylo z jednoho jediného milování za celý cyklus (rekonstruovali jsme ložnici, tak nebyl čas a soukromí) a teďka to bylo naopak z častého milování hnedka po šestinedělí po potratu. Hlavně zjistit, kdy máš ovulaci a jestli opravdu probíhá + potom doladit luteární fázi, aby byla alespoň 12dní (pokud ne, tak z přírodních věcí pomáhá vitamín B6 100mg denně, mateří kašička, nebo právě ta pupalka - případně z léků je to progesteron podávaný cca 3 dny po ovulaci - Utrogestan nebo Crinone)
@ivulka00
Mockrát děkuji, moc jsi mi tedkom poradila
Stravu poupravím jak jen bude možné a stou jogou mrknu na netu
a uvidím jak mi to pujde ![]()
Já právě nikdy žádné doplnky nebrala protože jsem doufala že to pujde samo ale jaksi to nejde ![]()
Kolikrát jsem obrečela negativní test když už to vypadalo fakt nadějně
hold každá to máme jiné. Stím orgasmem ti tiše závidím
já ho neměla ani nepamatuju sme docela dost vytížení takže to je většinou nějaká rychlovka. Až sme se kvuli tomu několikrát pohádali (no spíš já jsem byla nespokojená)
![]()
Ale tobě hlavně přeju at se prcek v bříšku drží a vše je vpořádku
![]()
@AndulkaGa nemáš vůbec zač
Stravu určitě uprav a co se týče toho cvičení, já léta cvičila intenzivní strečink a/nebo v poslední době některé z těchto sestav :https://www.youtube.com/results?…
Z těch doplňků, co mám ozkoušeno, tak je opravdu nejlepší klasická kyselina listová + pupalka + inositol (dá se koupit 500tabletek za 800Kč, což vydrží cca 3-4měsíce při vyšších dávkách) a případně ještě hořčík
Nosifol/inofolic jsem zkoušela taky, ale to je všechno jen kombinace toho, co jsem ti tady napsala a pěkně předražená kombinace (cenově to vychází na den skoro 40Kč, kdežto když si to koupíš jednotlivě, tak je to asi 12Kč) - to víš, brala jsem to 3 roky, tak jsem počítala každou korunu ![]()
No z druhé stránky opravdu nemáš co závidět, protože od otěhotnění jsme se nemilovali (zákaz sexu, mazlení, orgasmu, zkrátka všeho) - takže chudák manžel je už 8měsíců bez sexu a já taky. A nejhorší je, že to musíme ještě minimálně 2,5měsíce vydržet…Už je to dlouhé
ale jsem ráda, že je mrňousek v pořádku a moc děkuju za přání ![]()
@ivulka00
Mrknu na ty sestavy a určitě s něčím začnu
a když to nepomůže tak pro sebe aspon budu něco dělat
![]()
O kyselině jsem hodně četla a i slyšela ale to nepomůže k samotnému otěhotnění je to spíš at plod nemá vady apod. Nojo ty ceny za doplnky jsou sice vysoké ale když už je člověk pro dětátko rozhodlý tak pro to udělá cokoliv
teda alespon z mé strany ![]()
Ty brdo a to manžel vydrží jo?
Taaak to máš zlatého chlapa
Já mám pravidelně každý měsíc fajčící týden
![]()
@AndulkaGa
jé to jsi mě pobavila s fajčícím týdnem
manžel je zlatíčko, fakt nejlepší chlap pod sluncem
a hlavně mimčo si oba přejeme celé ty 3 roky a málem jsme podali i žádost o adopci, takže on to bere tak, že když něco člověk chce, tak tomu musí něco obětovat - v našem případě je to milování a všechny tyhle věci okolo. Ale je fakt, že teďka jak i mě je vcelku dobře, tak mi to začíná být dlouhé…
Jinak s tou kyselinou máš pravda - nebere se, abys otěhotněla, ale kdybys otěhotněla, tak aby hlavně na začátku se mimčo vyvíjelo tak, jak má
Do vitamínu aj. nám padlo takových tisíc, že by za to byla i nějaká ojetina, ale nelitujeme toho - to by asi nikdo ![]()