Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Anonymní píše:
Ahoj chci se zeptat syn má už víc jak 3 týdny kasel vlhký byla jsem s ním u dr podle poslechu je prý v pořádku tak nevím má už 3 sirup ale kasel bez ústupu
Ted uz nejspis kasle z tech sirupu…
7leta dcera mela od 19. ledna chripku. Z te se uzdravila, ale od te doby stale vlhce kasle. U lekare jsme nebyli, sirup nedavame, protoze ty jsou k nicemu. Nic jineho nez ten kasel ji uz par tydnu neni. Proste cekame, az ji to prejde.
On neměl ani teploty nic prostě… jen teď kasel nejvíc kašle když jde ze zimy do tepla proro mam o něj strach zítra sním asi zajdu znova k dr.. četla jsem ze astma není poslechem poznat
Sirupy podporuji vykaslavani.
Davat 3 za sebou 3 tydny je masakr. To by se ukaslal kazdej.
@Anonymní píše:
On neměl ani teploty nic prostě… jen teď kasel nejvíc kašle když jde ze zimy do tepla proro mam o něj strach zítra sním asi zajdu znova k dr.. četla jsem ze astma není poslechem poznat
Astmaticky kasel byva suchy drazdivy.
@Lucie_Sx co mám dělat když kašle jak brz sirupu tak se sirupem a dr mi řekne že má průdušky čisté ve školce bejt nemůže protože " kašle "
@Anonymní píše:
@Lucie_Sx co mám dělat když kašle jak brz sirupu tak se sirupem a dr mi řekne že má průdušky čisté ve školce bejt nemůže protože " kašle "
No sirup nedavat, co jineho.
Med, cibule k posteli, C vitamin, proste podporit telo, ne nutit ke kasli sirupama.
Do skolky uz by sel, kecy nekecy.
@Janča6 píše:
7leta dcera mela od 19. ledna chripku. Z te se uzdravila, ale od te doby stale vlhce kasle. U lekare jsme nebyli, sirup nedavame, protoze ty jsou k nicemu. Nic jineho nez ten kasel ji uz par tydnu neni. Proste cekame, az ji to prejde.
A chodíte mezi lidi? Je to nakažlivé?
Taky nás to pár týdnů trápí
Nevím jestli to je nakažlivé, jemu stačí chvilku běhat a začne kaslat proto se bojím toho astmatu
@Anonymní píše:
A chodíte mezi lidi? Je to nakažlivé?
Taky nás to pár týdnů trápí
Nikdo jiny doma nekasle, a to s ni v posteli spi nejmladsi. Nechytla to ani babicka, u ktere jsme byli na navsteve. Jsou to proste pozustatky z te chripky. Ja nakazlive nemocne deti do kolektivu nedavam. Ale toto nakazlive neni. Tato dcera byla od te doby 2× na jednodennim lyzarskem kurzu, zkouseli jsme, jestli ji pomuze cerstvy vzduch. Nezlepsilo se ji to, ani nezhorsilo. No a minuly tyden jsme ji dali na 3 dny do skoly, ale zhorsilo se ji to. A od tridni ucitelky vim, ze tam chodi nemocne deti. Takze dcera je zase doma. Sice musime delat veskere uceni doma, ale vnimame to jako lepsi reseni.
Ovsem k lekari jsme nesli, sice ma vlhky kasel, ale zadna hruza, leky na to nejsou, dycha dobre.
Dodavam, ze chripku jsme meli vsichni (rodice a 4 deti), vsichni jsme kaslali timto zpusobem. Jen jedne to zustalo.
@Anonymní píše:
Muze to mit i z alergie. Letosni pylova sezona zacala mnohem driv nez obvykle.
@Anonymní píše:
Nevím jestli to je nakažlivé, jemu stačí chvilku běhat a začne kaslat proto se bojím toho astmatu
Asi má takový ten postinfekční kašel…našla jsem k tomu toto: „postinfekční iritační kašel, který je způsoben vlivem prodělané infekce navozenou zvýšenou citlivostí kašlacích receptorů. Stav se dá upravit zejména režimovými opatřeními, zvlhčením domácího prostředí včetně cílených inhalací, pitným režimem a prodlouženou rekonvalescencí.“
Jinak teda nám na kašel nejlíp pomáhá Erdomed, ten u nás pomůže vždy a taky inhalace vincentky, pokud máte inhalátor.
Všechno na vykašlávání vysadit. Nasadit proplachy nosu konvičkou, kdybyste vyplachovali žlutozelené hleny, tak lze zvážit Pamycon.
Ahoj chci se zeptat syn má už víc jak 3 týdny kasel vlhký byla jsem s ním u dr podle poslechu je prý v pořádku tak nevím má už 3 sirup ale kasel bez ústupu