Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty
Zbyněk Vorel
Myslím si že ne. Vyskočí jim to tam. Nicméně není to jediná společnost na elektřinu v ČR. Hádám že ostatní společnosti to nezjištují.
Cez té nejspíš odmítne. Nebo bude trvat na vyšší jistině pro případ neplacení.
Zvedni telefon a zavolej na jejich infolinka a odpověď máš za pár minut.
Jestli je to už jako exekuce tak se obávám že ne…budeš muset k jiné společnosti…možná ani tak ti to nebudou chtít napsat…sousedka (nájemnice) má takhle dluh u eonu na elektřinu kvůli sestře (nechala si její energie napsat na sebe a ta sestra udělala dluh přes 100tis) a tak měli problém když se nastěhovali..nikdo je nechtěl připojit…takže si to museli nechat napsat na někoho jiného…
A jak se to stane, že je to dluh z blbosti a jsou na to exekuce…To jsi nevěděla, že energie se musí platit nebo že Tě to dožene, když nebudeš platit? Mám nastavené v domě měsíční zálohy, aby to tak nějak vyšlo…a i tak to každý měsíc kontrolujeme, jaké máme spotřeby vody a elektřiny. Jinak to máš blbé, zkus se domluvit na změnu poskytovatele nebo hledej jiný být…
@Anonymní píše: Více
Tak, že jsem to nejela přepsat s nájemníky, co šli po mě do bytu a tak mi vznikl dluh, ujistila jsem to až když přišla exekuce.
Dluh z mládí na ČEZ platíš doteď? To se mi moc nechce věřit.
jsi přeskočila řízení u soudu, ne? před exekucí je přeci soudní jednání…stejně tak tě musel CEZ vyzvat k uhradě…
Tak to bude problém, nehledě na to že tě asi majitel odmítne když na vlastní oči uvidí že si zadlužená.
„… zjistila jsem to, až když přišla exekuce…“
Takhle nelži, protože tím referenta naštveš k nepříčetnosti a nic nevyřídíš. Mezi nezaplacením a exekucí dostaneš tolik korespondence, že když ji odevzdáš do sběru, tak tím dluh zaplatíš.
Dobrý večer,
ono záleží, energie na jednu stranu nejsou půjčky u bankovní nebo nebankovní společnosti. Co to znamená? Jednoduše to, že ČEZ Vás nemusí nutně odmítnout. Jak je výše uvedeno, smlouvu s Vámi může uzavřít, ovšem za přísnějších podmínek. K těm patří například vyšší měsíční zálohy, vyšší jistina neboli kauce apod.
Pokud by Vás ČEZ odmítl, existují jiné společnosti, u kterých by problém být neměl. Ačkoliv jsou registry dnes,,propojené„, a to nejenom od bank nebo jiných společností, ale také i od energetických poskytovatelů nebo mobilních operátorů. Na druhou stranu, člověk bydlet zkrátka,,musí“.
Příjemný večer
Ahoj, v mládí jsem byla pitomá a udělala si dluh u ČEZu za plyn (teď to splácím exekutorovi). Stěhuju se od ex pryč a chci si na sebe napsat elektřinu u ČEZu, sepíšou se mnou smlouvu?