Dluh na plynu a zapojení elektřiny

Anonymní
30.3.26 00:35

Dluh na plynu, zapojení elektřiny

Ahoj, v mládí jsem byla pitomá a udělala si dluh u ČEZu za plyn (teď to splácím exekutorovi). Stěhuju se od ex pryč a chci si na sebe napsat elektřinu u ČEZu, sepíšou se mnou smlouvu?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7217
30.3.26 02:43

Myslím si že ne. Vyskočí jim to tam. Nicméně není to jediná společnost na elektřinu v ČR. Hádám že ostatní společnosti to nezjištují.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.3.26 06:44

@Aletheia majitel bytu to se mnou chce jet přepsat přímo na ČEZ

• Citovat
  • Upravit
176
30.3.26 06:44

Cez té nejspíš odmítne. Nebo bude trvat na vyšší jistině pro případ neplacení.
Zvedni telefon a zavolej na jejich infolinka a odpověď máš za pár minut.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11889
30.3.26 07:25

Jestli je to už jako exekuce tak se obávám že ne…budeš muset k jiné společnosti…možná ani tak ti to nebudou chtít napsat…sousedka (nájemnice) má takhle dluh u eonu na elektřinu kvůli sestře (nechala si její energie napsat na sebe a ta sestra udělala dluh přes 100tis) a tak měli problém když se nastěhovali..nikdo je nechtěl připojit…takže si to museli nechat napsat na někoho jiného…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.3.26 08:03

A jak se to stane, že je to dluh z blbosti a jsou na to exekuce…To jsi nevěděla, že energie se musí platit nebo že Tě to dožene, když nebudeš platit? Mám nastavené v domě měsíční zálohy, aby to tak nějak vyšlo…a i tak to každý měsíc kontrolujeme, jaké máme spotřeby vody a elektřiny. Jinak to máš blbé, zkus se domluvit na změnu poskytovatele nebo hledej jiný být…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
30.3.26 08:25
@Anonymní píše: Více

Tak, že jsem to nejela přepsat s nájemníky, co šli po mě do bytu a tak mi vznikl dluh, ujistila jsem to až když přišla exekuce.

• Citovat
  • Upravit
2326
30.3.26 08:42

Dluh z mládí na ČEZ platíš doteď? To se mi moc nechce věřit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.3.26 10:32

jsi přeskočila řízení u soudu, ne? před exekucí je přeci soudní jednání…stejně tak tě musel CEZ vyzvat k uhradě…

• Citovat
  • Upravit
7217
30.3.26 15:58

Tak to bude problém, nehledě na to že tě asi majitel odmítne když na vlastní oči uvidí že si zadlužená.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2361
1.4.26 23:39

„… zjistila jsem to, až když přišla exekuce…“
Takhle nelži, protože tím referenta naštveš k nepříčetnosti a nic nevyřídíš. Mezi nezaplacením a exekucí dostaneš tolik korespondence, že když ji odevzdáš do sběru, tak tím dluh zaplatíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10.4.26 21:41

Dobrý večer,

ono záleží, energie na jednu stranu nejsou půjčky u bankovní nebo nebankovní společnosti. Co to znamená? Jednoduše to, že ČEZ Vás nemusí nutně odmítnout. Jak je výše uvedeno, smlouvu s Vámi může uzavřít, ovšem za přísnějších podmínek. K těm patří například vyšší měsíční zálohy, vyšší jistina neboli kauce apod.

Pokud by Vás ČEZ odmítl, existují jiné společnosti, u kterých by problém být neměl. Ačkoliv jsou registry dnes,,propojené„, a to nejenom od bank nebo jiných společností, ale také i od energetických poskytovatelů nebo mobilních operátorů. Na druhou stranu, člověk bydlet zkrátka,,musí“.

Příjemný večer

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty

Ikona - Zbyněk Vorel

Zbyněk Vorel