Dluh před manželstvím

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5837
7.8.23 22:46

@polední bouře…a ve Spořce mi moje fin. poradkyně říkala „já měla už jeden případ, kdy si exekutor spletl údaje a paní byla v blokaci a po soudech tři roky“ no mě braly mrákoty.

P. S.: a veselou historku na závěr :lol: já běhala po soudech ohledně tady toho a ve stejné době mě tahal i ex k soudu, že chtěl snížit alimenty. Soudila to stejná soudkyně, takže jak tam ex předhazoval, jak se mám dobře, kolik mám peněz a žádné starosti… tak se jen spiklenecky dívala :lol: protože den předem se mnou řešila, že jsem na nule a jak přežít…a jak to dostat zpět. Alimenty mu nesnížila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5629
7.8.23 22:50
@axlpol píše:
@polední bouře…a ve Spořce mi moje fin. poradkyně říkala „já měla už jeden případ, kdy si exekutor spletl údaje a paní byla v blokaci a po soudech tři roky“ no mě braly mrákoty.P. S.: a veselou historku na závěr :lol: já běhala po soudech ohledně tady toho a ve stejné době mě tahal i ex k soudu, že chtěl snížit alimenty. Soudila to stejná soudkyně, takže jak tam ex předhazoval, jak se mám dobře, kolik mám peněz a žádné starosti… tak se jen spiklenecky dívala :lol: protože den předem se mnou řešila, že jsem na nule a jak přežít…a jak to dostat zpět. Alimenty mu nesnížila.

No, život přináší neuvěřitelně historky. Někdy tragické, někdy komické a části tragikomicke :,( :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.8.23 23:13

Zakladatelka

No, tak to koukám, jaké zajímavé příběhy tu čtu, to mě mrzí :roll:

Každopádně tedy opět dotaz od blbce :mrgreen: Takže když sepíšeme, jaký máme kdo majetek a bude tedy vše toho, čí to je, jak tedy píšete, příjmy i výdaje na moje jméno jsou moje, pak jsem chráněna, ale přesto stejně ne na 100%?

Jsem z toho stále jelen 8o

• Citovat
  • Upravit
5629
7.8.23 23:18
@Anonymní píše:

Každopádně tedy opět dotaz od blbce :mrgreen: Takže když sepíšeme, jaký máme kdo majetek a bude tedy vše toho, čí to je, jak tedy píšete, příjmy i výdaje na moje jméno jsou moje, pak jsem chráněna, ale přesto stejně ne na 100%?

Pokud budete mít zúžené sjm, tak exekutor na to, co je tvoje, kvůli vylucnym dluhům partnera nemuze. Jen sjm nejde úplně zrušit. Vždy do něj spadá obvykle spolecne vybavení domácnosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.8.23 23:38
@Polední bouře píše:
Pokud budete mít zúžené sjm, tak exekutor na to, co je tvoje, kvůli vylucnym dluhům partnera nemuze. Jen sjm nejde úplně zrušit. Vždy do něj spadá obvykle spolecne vybavení domácnosti.

Aha, to už chápu :mrgreen:

Ještě teda k bydlení, máme pronajatý byt, který byl částečně vybavený - zprávy a fotky z inzerátu mám uložené, takže naše je jen část vybavení. U toho zase většina na jméno jednoho z nás, fakturu možno ukázat na dané jméno, případně výpisem z účtu, ze kterého to bylo placeno. Lze to použít, respektive třeba přesně vypsat u notáře, pro teda taky lepší ochranu? :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
5629
7.8.23 23:48
@Anonymní píše:
Aha, to už chápu :mrgreen:Ještě teda k bydlení, máme pronajatý byt, který byl částečně vybavený - zprávy a fotky z inzerátu mám uložené, takže naše je jen část vybavení. U toho zase většina na jméno jednoho z nás, fakturu možno ukázat na dané jméno, případně výpisem z účtu, ze kterého to bylo placeno. Lze to použít, respektive třeba přesně vypsat u notáře, pro teda taky lepší ochranu? :mrgreen:

Jestli myslíš jako ochranu před dluhy partnera, tak tohle je právě podle mne to společně vybavení domácnosti, co do sjm spadá vždy, tj. to notářský zápisem že sjm vyloučit nelze. Nevím teda hakt to je, kdyz už tam s tím jeden z manželů přišel, tam bych spíš řekla, že si to i odnese. Každopádně nevím, jak by v tomhle mohl notářský zápis pomoci. Pokud jde o věci pronajímatele, tak by tam měl být předávací protokol, případně to být ve smlouvě. Jak by bral někdo jako důkaz fotky nevim

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.8.23 23:54
@Polední bouře píše:
Jestli myslíš jako ochranu před dluhy partnera, tak tohle je právě podle mne to společně vybavení domácnosti, co do sjm spadá vždy, tj. to notářský zápisem že sjm vyloučit nelze. Nevím teda hakt to je, kdyz už tam s tím jeden z manželů přišel, tam bych spíš řekla, že si to i odnese. Každopádně nevím, jak by v tomhle mohl notářský zápis pomoci. Pokud jde o věci pronajímatele, tak by tam měl být předávací protokol, případně to být ve smlouvě. Jak by bral někdo jako důkaz fotky nevim

Myslím to tak, že je to důkaz, že je to majitele bytu, ne nikoho z nás :lol:

• Citovat
  • Upravit
75743
8.8.23 00:49
@Anonymní píše:

Víš co, nech si tam u Vás doporučit nějakého dobrého právníka minimálně okresního formátu, který se zabývá konkrétně touto problematikou, a zajdi se poradit s ním.
Jasně, bude Vás to stát nějaké peníze za konzultaci, a potom ještě pár tisíc za sepsání kvalitní předmanželské smlouvy.
Ale ty peníze můžou Vám oběma zajistit klidné spaní v případě, že by někomu z Vás kdykoli v budoucnu jeblo, nebo ho dohnala minulost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5837
8.8.23 08:40

Já jen dodám ke své zkušenosti, že je třeba se chránit nejen před partnerem, kdyby mu někdy prdlo v hlavě a nadělal nějaké problémy (a že někdy stačí, aby se zamiloval jinde nebo osobní potíže, podnikání atd) nebo před kostlivci z minula…ale třeba i před dalšími vlivy.

V mém případě si to exekutor nemohl dovolit, ale dovolil, protože se lidé neumí bránit. Neděje se to často, ale taky jsme netušila, že se s tímhle můžu setkat. Taky to umí tak zamotat, že i právnička měla co dělat, aby se dopátrala pravdy. Pro normálního člověka je ostuda, ponížení a beznaděj. Netuší jak a kde se bránit. Věřím, že existuje spousta lidí, kde tohle prošlo.
Uzavřeli jsme poté Dohodu o zůžení SJM se zápisem do veřejného registru (snad to píšu správně) prostě, aby to bylo viditelné, protože jen papír doma nestačí. Byly i případy, kdy lidi zažili to co já a i když prokázali exekutorovi. že maj papír Dohodu o zúžení SJM, tak to nestačilo a proces už běžel. Museli to pak taky řešit soudně. Takže se vyplatí, za příplatek, nechat si i ten zápis do registru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.8.23 09:16
@sirikit píše:
Víš co, nech si tam u Vás doporučit nějakého dobrého právníka minimálně okresního formátu, který se zabývá konkrétně touto problematikou, a zajdi se poradit s ním.
Jasně, bude Vás to stát nějaké peníze za konzultaci, a potom ještě pár tisíc za sepsání kvalitní předmanželské smlouvy.
Ale ty peníze můžou Vám oběma zajistit klidné spaní v případě, že by někomu z Vás kdykoli v budoucnu jeblo, nebo ho dohnala minulost.

Já právě nedávno kontaktovala dva právníky a oba mě odkázali na notáře, že oni to nedělají :lol:

• Citovat
  • Upravit
5837
8.8.23 15:34
@Anonymní píše:
Já právě nedávno kontaktovala dva právníky a oba mě odkázali na notáře, že oni to nedělají :lol:
…já byla u notáře, ale moje právnička mi taky nabídla, že dělají zůžení SJM, asi záleží na právnické kanceláři, kdo má jaký rozsah.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty

Ikona - Zbyněk Vorel

Zbyněk Vorel