Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty
Zbyněk Vorel
Mám pár dluhů a prý nějaký pan Hekera mi psal že pokud všechny nezaplatím naráz hrozí mi 2 roky vězení a já se strašně hroutím nemůžu vůbec fungovat ptala jsem se ho na splátky a prý že to není možné
nevíte co mám dělat?
@Tapicka94 píše:
Mám pár dluhů a prý nějaký pan Hekera mi psal že pokud všechny nezaplatím naráz hrozí mi 2 roky vězení a já se strašně hroutím nemůžu vůbec fungovat ptala jsem se ho na splátky a prý že to není možnénevíte co mám dělat?
a to jsi doted neřešila, že máš dluhy?
@Tapicka94 píše:
Mám pár dluhů a prý nějaký pan Hekera mi psal že pokud všechny nezaplatím naráz hrozí mi 2 roky vězení a já se strašně hroutím nemůžu vůbec fungovat ptala jsem se ho na splátky a prý že to není možnénevíte co mám dělat?
Vězení ti hrozí leda za neplacení alimentů. A holt když už jsi takto v řiti, tak se podívej na osobní bankrot. Jediná tvoje cesta ven.
@Tapicka94 píše:
Takže nemůžu jít do vězení, jen straší?
Ne, vezeni pro dluzniky nemame.
Jen neplaceni vyzivneho je trestny cin.
@Tapicka94 píše:
Takže nemůžu jít do vězení, jen straší?
tak pokud ti přišijou nějaký úvěrový podvod, vězení z toho být může
@Tapicka94 píše:
Nevím, kdo je pan Hekera. Vězení ti nehrozí, max exekuce.
Pokud jsi uvedla, že máš příjem a nemáš dluhy a jsi schopna splatit úvěr bez problémů, tak je to úvěrový podvod a teoreticky můžeš do vězení, ale asi by ti dali podmínku nebo nějaký jiný trest
Poučení pro příště
. Neděli si dluhy když je nemáš jak splácet
!
Jo jo, kdybys místo skládání básní a písní platila dluhy uděláš líp. A nemáš jenom halucinace když máš na to dostat 3 stupeň invalidního důchodu.
@Anonymní píše:
Poučení pro příště. Neděli si dluhy když je nemáš jak splácet
![]()
!
Před dvěma lety tady tuto radu dostala, když zakládala diskuzi, kde si rychle půjčit…
@Tapicka94 píše:
Už jenom ten začátek: mám pár dluhů…a co mám dělat?.Asi budeš panu Hekerovi muset dát (ty dluhy).
Vězení ti hrozí, pokud jsi u některé žádosti o úvěr lhala o příjmu. Jednalo by se o úvěrový podvod.