Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty
Zbyněk Vorel
@Lucy75 Vtipné je, že sousedka je Jana Nováková opravdu, ale není tam ![]()
@Anonymní píše: Více
Tohle, ale nikdo zpětně ověřovat nebude.. Prostě už se stalo, teď se znaz z toho dostat, insolvence je nejlepší řešení.
Dobrý den. Prosím Vás. Vyvarujte se půjčkám typu Ofin - Rerum a podobně. Je to past a těžko se z ní pak dostanete. edit admin: odkaz na službu
Hele, vězení za dluhy fakt ne (spíš exekuce), ale neřeš to po telefonu s vymahačem. Mrkni na hyperfinance.cz – mají přehled co exekutor nesmí sebrat a jak funguje nezabavitelné minimum, to mi tehdy dodalo klid a šla jsem jednat s poradnou. Pak už krok po kroku, žádný další „zalepení“ novou půjčkou.
Před vstupem do insolvence bych zvážil zneplatneni uveru u finančního arbitra jakmile projdou procesem oddlužení, uz se k nim nedá vracet a člověk tim nema co ztratit. Jakmile dostanou nebankovky výzvu od arbitra nebo jeste předtím od právníka k vyrovnání, přestávají vymahat a nemusíte uz nic řešit. Vlastní zkušenost.
@Torph To se máš čím chlubit. Mám dojem, že se kyvadlo moc vychýlilo ve prospěch dlužníků. Stačí zahrát trochu přihlouplého prosťáčka, který neví co podepisuje. Proč je dnes tolik neobsazených bytů? Když nájemce neplatí, tak jak dlouho trvá než je vystěhován? Dva roky, tři roky? A kolik potom uhradí za tři roky oddlužení 5%?
@Luboš P Co to plácáte. Za prvé byty maji být na bydlení, ne na špekulace. Na investování je spousta jiných možností.
A pokud někdo pronajímá, je to jeho riziko.
Já platím své účty řádně a včas, s čím mám ale problém jsou lichváři a jejich nátlakové praktiky. To, ze něco někde podepíšete, ještě neznamená, že je to v souladu se zákonem. A když si pročítám zdejší diskuze, tak mnoho lidí v zoufalých situacích neví, že je jednoduchá možnost jak z toho ven a opravdu se nejedná o knížecí rady typu brigáda v noci v supermarketu, uskromnit se a rozprodat co se dá.
Já taky až do letošního roku nevěděl, ze něco jako zneplatňování úvěrů existuje a podle mě je mezi veřejností o tomto velmi malé povědomí. Dokonce jsem ohledně toho kontaktoval jednoho politika, který má daleko větší dosah než já, aby o tom alespoň udelal příspěvek, ale odmítl.
Má to pro veřejnost pouze pozitiva.
1. Napadnete smlouvu a od té doby už nic neplatíte a lichváři přestávají vymáhat.
2. Pokud už u nich máte doplaceny smlouvy z dřívějška, ještě se vám vrátí přeplacené úroky a penále atd. nad rámec jistiny
3. Lichváři si navzájem sdílejí registr lidí, kteří napadli smlouvy a už vám žádní nic nepůjčí - což se dá brát i jako ochrana proti opětovnému zabřednutí do těchto potíží, protože podle mě z toho nikdy nic dobrého nevzešlo.
Když politici, ani média neinformují, je to moje osobní iniciativa proti praktikám lichvářů a nemám z toho žádný byznys ![]()
A nechápu, co vám na tom vadí.
@Torph píše: Více
Lidem, kteří přišli o peníze díky neplatičům, obecně vadí všichni dlužníci, kteří řádně nesplácejí. Já je také díky špatné zkušenosti přímo nenávidím. Někteří dlužníci z toho udělali přímo byznys a blbý stát jim jde ještě na ruku. A pak se diví, že majitelé nechtějí pronajímat byty a podnikatelé zase nebytové prostory.
@Da12 Nerozumím tomu, proč do této dismuze pořád nekdo tahá byty. Já bojuji proti lichvářským nebankovním společnostem.