Mám dluhy

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
17.5.25 14:18

@Sára 1 mam praci na plny uvazek na neurcito..nechci to pred nim utajit nojim se mu ontom rict, zatim jsem nesebrala odvahu

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
17.5.25 14:19

@Sára 1 mam jrn odpoledni smeny, hledala jsem brigady

• Citovat
  • Upravit
28
17.5.25 14:33
@Anonymní píše: Více

Se společností Rerum jsem také řešil výzvu k vyrovnání. Rerum docela spolupracoval a nabídl smlouvu k vyrovnání a vrátil i část přeplatku.

Můžete mi tady nechat nějaký kontakt? Mohl bych Vám udělat kopie zpráv jak postupovat a třeba i Vám nabídnou nějaké vyrovnání nebo smírne řešení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15492
17.5.25 14:38

Počkej na vhodnou chvíli. Na jeho místě bych chtěla vědět seznam všech půjček, jak dlouho je máš, na co sis je vzala. Je to dost vysoká částka a nevím, jak dlouho si půjčujes.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24822
17.5.25 14:45

@Vaduz695 má toho moc, jedno řešení ji vůbec nespasí…

Opakuji, že jistota schválení je pro úpadek takto : § 3

Úpadek
(1) Dlužník je v úpadku, jestliže má

1. více věřitelů a
  1. peněžité závazky po dobu delší 30 dnů po lhůtě splatnosti a
  1. tyto závazky není schopen plnit

(dále jen „platební neschopnost“).

(2) Má se za to, že dlužník není schopen plnit své peněžité závazky, jestliže

1. zastavil platby podstatné části svých peněžitých závazků, nebo
  1. je neplní po dobu delší 3 měsíců po lhůtě splatnosti, nebo
  1. není možné dosáhnout uspokojení některé ze splatných peněžitých pohledávek vůči dlužníku výkonem rozhodnutí nebo exekucí, nebo
  1. nesplnil povinnost předložit seznamy uvedené v § 104 odst. 1, kterou mu uložil insolvenční soud.

ale když si, zakladatelko, nedáš poradit, tak to je pak těžký
budeš to zkoušet s hrozícím úpadkem a to jistota teda není žádná…
já ti spolehlivý scénář už 2× napsala, víc k tomu už nemám co říct,
jsi evidentně nepoučitelná - a pokud ti tvá poradna řekla, ať hlavně nečteš nic o insolvenci na netu (SZ), tak to teda důvěryhodně opravdu nepůsobí ani omylem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.5.25 14:50

@Lucy75 ja jsem jen odpovidala na to co se me ostatni ptali, nerikam ze nechci pomoct jen jsem odpovidala..tak nevim proc takove veci pises

• Citovat
  • Upravit
28
17.5.25 14:52

Tak ten stejný způsob může zkusit i u ostatních.

Měl jsem stejný problém, takže píšu i z vlastní zkušenosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24822
17.5.25 14:55

@Vaduz695 jenže insolvence je kompletní kompexní řešení všeho zaráz (přihlášených věřitelů, nepřihlášení navždy propadají) a navíc téměř bez úroků… soud většinou přizná jen jistinu, nebo reálný úrok, ne ty jejich hrůzy, kdy z třiceti tisíc máš zaplatit klidně 110…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28
17.5.25 15:00

Já měl u půjček vždy přeplatky - prodlužování splatností, poplatky, uroky pokuty atd.

Pak jsem společnost napsal reklamaci, že nebyla posouzena úvěruschopnost. Některé společnosti nabídly hned smlouvu o vyrovnání a do 14 dnů od podpisu vrátily část přeplatku na můj bankovní účet a úvěr byl uzavřen.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24822
17.5.25 15:04
@Vaduz695 píše: Více

jasný, měl jsi štěstí a evidentně se jednalo už o starší de facto splacené půjčky
zakladatelka má i hodně nové a čerstvé, to je dost rozdíl

ale tebou navrhovaný postup je super pro lidi, co už jak blázni doplácí jen úroky a dávno mají jistinu zaplacenou, to zas jo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6221
17.5.25 15:11

Můžeš mi napsat sz? Nechci tu rozebírat rodinu podrobně, ale napsala bych ti fakt konkrétní příklad a uklidnila tě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24822
17.5.25 15:52

@nikitice
jinak konkrétních příkladů je plný insolvenční rejstřík
stačí napsat obyčejné časté jméno jako : Petr/Jan/Pavel/Jana/Petra Novák/Procházka/Novotný-á
a vyjedou stovky konkrétních případů…

https://isir.justice.cz/…od:apeweb-s1?…

rozklikneš Detail a vidíš vše - návrhy, přihlášky, celý xletý průběh toho řízení, všechny zádrhely, co se tam komu staly apod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1777
17.5.25 16:13

Nebojte se a řekněte mu to. Vždyť on je to samé v bledě modrém. Byl by neskutečný pokrytec, pokud by vás soudil za něco, co sám dělá (nebo ještě nedávno dělal).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33640
17.5.25 16:13

Myslím to tak, že máte děti, žijete spolu. Proč se bojíšm u to říct? Vždytˇmu to musí bejt jasný proboha. Kde bys jako brala peníze? Hlavně už nelži. Promluvte si, uvidíš že se ti i uleví. Takhle to v sobě dusíš a máš nervy nadranc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6221
17.5.25 16:28
@Lucy75 píše: Více

Já vím, poslala jsem jí přímo ségru a to jsem nechtěla sem. Teda bez údajů, ale aby viděla trochu, jak to je.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty

Ikona - Zbyněk Vorel

Zbyněk Vorel