Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty
Zbyněk Vorel
@Anonymní píše: Více
no, pokud splácíš, tak to Homecredit oznamovat nebude, většina lidí v insolvenci zatajila své závazky, naprostá většina z nich by se dala „udělat“ na úvěrové podvody, ale řeší to obvykle jen Provident a ten oznamuje úvěráky jen v případě, že si u nich člověk veme půjčku a pak hned vzápětí požádá o insolvenci a ani nic nesplácí..
takže pokud máš více než dva závazky více než měsíc po splatnosti, tak do insolvence normálně běž, tohle jsou běžné situace a nikdo to extra neřeší… mám to přímo z praxe,
je to pro tebe jediné rozumné řešení, za tři roky budeš čistá a bez dluhu..
nauč se hospodařit, udělej si obálky, rozpočet a už si nepůjčuj.. beztak v insolvenci a pět let po ní to ani nejde, takže to ani nezkoušej.
A zapomeň na cca 10let na hypotéku, kreditky apod., Insolvence je poměrně velký finanční škraloup pro banky, jen ať s tím počítáš…
Tak krok jsi udělala. Ségra toho měla hodně a šla do insolvence, už jí zbývá rok a bude čistá. Naučila se hospodařit z toho co zbylo a teď se těší až bude konec. Strhávají jí 5 tis. mesíčně, což je méně, než platila za půjčky.
@Lucy75 akorat ja tech pujcek mam vic nebankovnich a nevim jestli jsem to nezatajila u vice pujcek kdyz tam naskocilo kolik mam deti 1 automaticky jsem to odklikla a neuvedimila si vaznost…Nejhorsi je ze jsem trochu zkreslila splatky u jinych uveru aby mi pujcili a mohla splatit dalsi.Jsem blba proste jsem to projela na cele care. Priteli jsem nic nerekla..Kolikrat si stezoval ze nema penize a na druhy den uz delal nakupy…Hrala jsem i online automaty abych mela na splatky..uz nehraju bez leceni…bojim se ze pujdu sedet, ze prijdu o deti. nejmladsi bude mit 5 let. bojim se i v dluhove poradne k tomu priznat. nevim jestli se nejit sama udat..jsem psychicky na dne
@nikitice ale ta asi nemela zadny uverovy podvod ne? u me situace si myslim ze to tak budou brat..
Tak to jim snad nebudeš povídat, žes hrála online hry. A je jedno co jim řekneš. Ségra věděla asi 5 půjček, vzp a nějaké nedoplatky, nakonec měla 33 exekucí
Hodně tam bylo metro pokuty třeba z roku 1995. Nikdo nic neřešil, dali jí splátky a po pěti letech konec. Všichni jsme rádi, že bude mít klid. Měla furt nervy.
Prosim tě děti ti nikdo nevezme, byl by s nimi přítel.
V dluhové poradně to přiznej.
Pokud byl přítel permanentně na nemocenské, pracovalas ty? Teď pracuješ?
Jaký úvěrový podvod? Žes nenapsala děti? Tohle se tam asi neřeší, řeší čísla a aby uspokojili věřitele.
Ty jo, a přítel si nevšiml že nemáte peníze, a najednou jo? Proč je pořád na nemocenský?
V poradně to určitě přiznej, už nic nezatajuj, nebo se do toho zahrabeš ještě víc.
@Karamba2020 ja byla od roku 2020 na materske do 2023 a roho riku taky pracuju
prosím tě - uklidni se!!
je to moje problematika, za tohle na první (a většinou ani na druhý) trest nikdo sedět nechodí a už vůbec se za to neberou děti!! Podej žádost, krajský soud ti to snad schválí a prostě dál uvidíš.. většina společností opravdu tr. oznámení nepodává a jsou rádi, že jim z insolvence chodí aspoň nějaké splátky.
Už nelži, nepodváděj a hlavně si nikde teď už o nic nežádej, jen si podej ten insolvenční návrh, nejlépe přes bezplatnou dluhovou poradnu, ne přes insolvenční správce, ti jsou drazí.
@nikitice nenapsala spravny pocet deti, misto 2 jsem dala jedno a kdyz se ptali na ostatni splatky tak jsem je snizila abych dostala pucku mohla splatit dalsi…Jsem blbec ja vim ale kdyz je clovek na dne tak jsem byla zaslepena a neuvedomila jsem si jaky to muze mit dopad…
@nikitice píše: Víceúvěrový podvod podle § 211 tr. zákoníka opradu spočívá i v tom, že uvedeš nepravdivé údaje do žádosti o úvěr/půjčku :
(1) Kdo při sjednávání úvěrové smlouvy nebo při čerpání úvěru uvede nepravdivé nebo hrubě zkreslené údaje nebo podstatné údaje zamlčí, bude potrestán odnětím svobody až na dvě léta nebo zákazem činnosti.
Je to tak… je to třeba ten počet dětí či závazků (nebo si často přimyslí a navýší příjem, pokud společnost nechce dodat výplatní pásky),
ale většinou to ty společnosti fakt neřeší, pokud aspoň něco splácela a budou mít splátky z insolvence… byly by totiž samy proti sobě, kdyby to insolvenční řízení zmařily, tak jim tenhle typ dlužníků nebude splácet skoro nic… taková je praxe…
@Lucy75 uz posilam dluhove poradne dokumenty jsem uz s nimi domluvena. pujcky uz neberu..rikali mi ze mam jeste nejakou sumu co muzu splatit at vidi snahu…ja vim ze se mam uklidnit ale srotuje mi to v hlave co se stane kdyz a tak no..proste psychika
@arinecka asi proto ze si sam bral pujcky protoze nemel na nemocenske moc a jeste splacel jine pucky ale do toho ja nevidim nikdy jsem o jejo pujckach nevedela
Dobry den predem vim ze jsem udelala blbost ale jen chci vase zkusenosti nebo poradit co delat.Pred nekolika lety jsem si vzala pucku u homecreditu, mela jsem rodicak, pritel vecne na nemocenske, vecne jsme nemeli penize a ja to psychicky nedavala a do zadosti jsem svoji blbosti dala ze mam jen jedno dite misto 2.Spkacela jsem normalne ale kdyz byl nejaky probleb tak jsem si pujcku navysila nebo kdyz jsem ji splatila poslala jsem si penize hned zpet. Takzr jsem byla v zacarovanem kruhu. Brala jsem si pujcky abych zaplatila dalsi a nejsem si jista jestli jsem to jedno dite zadala vsude nekde to ani nevyzadovali.Vim ze me to v zadnem pripade neomlouva. Ted jsem se prihlasila do dluhove poradny kde mi pomuzou s insolvenci ale strasne se bojim priznat co jsem udelala. V noci nespim, nejim, psychicky jsem na dne. Nevim jestli se nejit sama udat, urcite se to bude brat jako uverovy podvod a nepovoli mi ani insolvenci.Ale nemela jsem jinou moznost pritel je zas dlouhodobe na nemocenske, dum ve kterem bydlim neni muj je rodicu pritele. Exekuce nemam… Nechci prijit o deti..prosim o radu jestli se to da nejak zachranit. Dekuji